Plockade kajp och kattskallar

Torsdagen den 11 maj 2006

Vädret har varit växlande idag, det kom t o m några regnstänk efter lunch, temperatur ca 18 gr.

På förmiddagen gjorde jag trädgårdslandet färdigt och la på väv på de nysådda sängarna. Sedan åkte jag och letade efter ännu flera “kattskallar” och plockade kajpar.

“Kajpar” är en slags vild purjolök, som är jättegod att göra soppa av. Det finns säkert flera recept,
men jag kokar några potatisar i vatten smaksatt med en buljongtärning och när potatisen är färdigkokt vispar jag sönder den och lägger in kajparna som jag skurit i bitar. De får koka med en stund och sen har man i lite mjölk och en skvätt grädde och smaksätter med salt och peppar. Det blir en härlig vitamin- och järnchock för kroppen. Lider man av ladingsdinglu (vårtrötthet) går det garanterat över efter en tallrik kajpsoppa.

Vid lunchtid drog molnen in och det kom några regnstänk, så jag satte igång och bakade en toscakaka och havrerutor, så nu har vi kaffebröd till helgen.

Ikväll har vi sett “Timeout” och det är alltid roligt och sedan såg vi på “Äntligen Trädgård”. Jag måste säga att de här trädgårdsprogrammen där det byggs och planeras med hjälp av kranbilar, grävmaskiner, snickare och hur mycket folk som helst (i kvällens program tror jag att jag räknade till 10 pers) gör mig lite trött! Tro sjutton att det blir tjusigt!

Här får man gå ner i åkern med ett spann i var hand och plocka sina stenar och själv bära iväg dem till bilen, med armar som domnar av trötthet. Fast jag tycker att jag får det jättefint och är nöjd med min prestation.

Men nog skulle det vara roligt att få ett gäng “specialister”, som tog sig an trädgården. Själv blir man ju “hemmablind” och ser inte vilka möjligheter som finns.

I morgon är det fredag igen och jag kan ju passa på att önska alla en fin helg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Matprat, Nytt från Stenstugu och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.