Polisen på besök

Polisen har inte varit på besök hos mig, som tur är, men väl på SPF:s månadsmöte i Sanda Bygdegård idag.

Björn Kraft

Det var en väldigt trevlig eftermiddag, och Björn Kraft gav information om allt från nätbedrägeri och identitetsstöld till bostadsinbrott och rondellkörning. Han hade mycket att berätta om och vi hade många frågor (speciellt när det kom till rondellkörning), så det fick bli en paus för kaffedrickning mitt i hans föredrag.

Björn Kraft var en väldigt sympatisk polis som berättade att han jobbat natt till kl 05.00 i morse och att han skulle gå på ett nattpass till i kväll och i natt väntade han sig att det skulle bli fullt upp. Lördag och lönehelg brukar vara stökiga nätter på stan.

Givetvis såldes det lotter och vid mitt bord vann alla utom jag. Jag som brukar ha sån tur har inte vunnit någonting på länge faktiskt, vad det nu kan bero på?

Nu har jag räknat ihop dagens intäkter och utgifter och haft det stora nöjet att få registrera in två nya medlemmar.

Ha en trevlig lördagskväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i SPF. Bokmärk permalänken.

18 svar på Polisen på besök

 1. Vonna skriver:

  Trevlig efm. men rondellkörningen blev lite lång!! Finns många regler. Själv blev jag nöjd, om man vinner sitt favoritkaffe o kardemummabullar därtill att ta hem till snuvig make som älskar bullar då måste man väl vara nöjd!!

  Kramen

 2. Musikanta skriver:

  Jag vet att man inte får byta fil och att man ska blinka när man far ut ur rondellen. Sen vet jag inte så mycket mer. Jag brukar heller aldrig vinna något men för något år sen hade jag tur och vann en liten fin statyett av en katt på en flygel av Rosina Wachtmeister. Om du klickar på länken kan de se den http://musikanta.blogspot.se/2011/04/fynd-pa-syforeningsauktionen-i-skallvik.html
  Kram från Ingrid

 3. Iréne Eskilsson skriver:

  Ni har mycket trevligt och nyttigt på edra träffar, synd man inte bor lite närmare så man kunde varit med

 4. Anne-Lie skriver:

  Låter som en mycket bra föreläsning av polisen. Men då måste det väl vara din tur att vinna nästa gång…dubbelt upp.
  Önskar dig en fin söndag!
  Kram!

 5. Stackare, van du inget…..! 🙄 Jag tycker mig ha läst titt som tätt att du vinner, så det var väl bara ett litet uppehåll. Du får köpa fler lotter nästa gång!! 😉
  Här har fortfarande inga krokus tittat upp, men idag såg jag att alla buskar har börjat knoppats – oroväckande. Tänk om det kommer ett sånt där hemskt bakslag med -15 i flera veckor. Nej usch, jag vill inte tänka på vad som skulle hända….. 🙁
  KRAM/Susie

  • Ingrid skriver:

   Buskarna har verkligen feta och fina knoppar nu. Det ska inte mycket värme till så kommer man att kunna ana grönskan.
   Inte ska det bli något bakslag inte!!!
   Kram

 6. Skogsnuvan skriver:

  Här är det ganska lugnt på bovfronten men det har farit några ligor runt och tagit smycket och pengar i hus men tror inte att någon ids fara så här långt upp i skogen och inte har jag varken smycken eller pengar som dom kan ta. En gammal dator och en gammal tjocktv är nog inte så lockande och min gamla bil vill dom nog inte ha heller.

  • Ingrid skriver:

   Här hade vi några rackare från Hassela som gjorde några räder för ett par somrar sedan, men nu har det varit lugnt och enligt polisen Björn är vi lyckligt lottade på den fronten här på Gotland.
   Kram

 7. Kraka skriver:

  Jag var på besök hos polisen i torsdags. Annars har väl inte jag heller så mycket med dem att göra, utom yrkesmässigt ibland.
  Jag är ju föreningsmänniska i grunden, även om jag just nu tar en paus och laddar om, och tycker om mötets form av umgänge.
  Vi kunde konstatera igår att det var ovanligt lugnt hemma på gården för att vara lördag och lönehelg, det brukar alltid vara någon som har en högljudd fest på gång.
  Önskar dig en bra söndag!
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Nej, det är tur att man inte har behövt ha så mycket med polisen att göra, men de gör en stor samhällsinsats det är helt klart. Fast i poliskåren, som i alla yrkesgrupper, finns det folk som helt klart hamnat på fel plats i livet.
   Ha en fin söndag du också!

 8. Rigmor skriver:

  Nu tycker jag att du kan hjälpa oss att reda ut begreppen om rondellkörning…*skrattar*. Varje gång jag kommer fram till en rondell så har jag klart för mej hur jag ska köra, men sen…kan väl säga att jag inte alltid gör rätt och riktigt!! Intressant dessutom med lite upplysningar om nätbedragare och annat otyg, känner att jag är väldigt okunnig och väldigt blåögd, fast det står i passet att jag har gröna ögon…
  Här kom våren lite av sig, första dagen i mars. Vackert i morse men nu blåser det av tusan och snöflingor far okynnigt runt i vinden. Det är plusgrader, så vi får hoppas att de inte stannar.
  Ha det gott!!
  Kram kram

  • Ingrid skriver:

   Det fanns många åsikter om hur man ska köra i en rondell, men jag tror att jag gör ganska rätt, i alla fall enligt vad jag fattade. Här har vi ju inga stora flerfiliga rondeller, så det är inte så komplicerat.
   Här skiner solen idag och det är ganska behagligt även om det blåser som attan.
   Kram!

 9. Geddfish skriver:

  Jag är kvar i SPF och har betalat in, ja. Hade tankar på att gå ur p.g.a. det dåliga engagemanget här, lite beror väl på mig också, men det finns vissa fördelar med att vara med också, jag förlorar inget.
  En fin söndag till dig, och kram, Gerd

Kommentarer inaktiverade.