Problem med bredbandsuppkopplingen

23&#176 En riktigt härlig sommardag med andra ord.
Igår kväll när jag just skulle skicka iväg ett mail till Eva tappade jag kontakten med yttervärlden. Bredbandsuppkopplingen avbröts och det var bara att stänga av datorn och gå till sängs.
I morse var läget detsamma, ingen kontakt och på Ephone svarade ingen i telefonen, det bara tutade upptaget. Fram på förmiddagen ringde jag GEAB och där fick jag beskedet att alla Ephones bredbandskunder var utan förbindelse med omvärlden. Att komma fram till Ephone på telefon går inte och deras hemsida går inte att nå. (Jag kanske ska förklara att jag just nu sitter hos Carina och Bosse och använder deras dator.) Jag ringde GEAB igen och nu fanns där en telefonsvarare som berättade att det var fel på Ephones bredband, men att felet skulle vara åtgärdat under eftermiddagen. Få se när de får ordning på sitt system.
Jag har i alla fall hunnit med en hel del den här dagen. Vädret är ju helt strålande och jag har varit ute i trädgården på förmiddagen, vi har skrapat bort fågellort efter svalorna, jag har tagit upp växterna ur en rabatt och planat ut den, för där ska det bli gräsmatta i stället. Årets första äppelsockerkaka har jag bakat också. Och i eftermiddag har vi varit och kört ved till Carina och Bosse. En och annan datorfri dag skadar nog inte!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i IT & Internet och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

0 svar på Problem med bredbandsuppkopplingen

 1. Jah Hollis skriver:

  Internetleverantörerna är väldigt måna om att vi ska anlita dem. När det sedan blir problem är de sällan lika tillgängliga och tillmötesgående. Det är i alla fall min erfarenhet.

  • IngridL skriver:

   Man tycker att de kunde lägga in en telefonsvarare med besked om vad som är fel istället för att bara lägga av luren och göra sig otillgängliga.

 2. Sylvia skriver:

  Men nog är det väl dåligt att det inte går att nå en bredbands-leverantör via telefon när det blir problem med uppkopplingen. Man vill ju gärna veta var felet ligger så man vet att det inte är ens egen dator som strular.
  Hoppas det snart ordnar sig.
  kram Sylvia

  • IngridL skriver:

   Visst är det så! Jag har mailat till dem och föreslagit att vid nästa drifsstörning skulle de ju kunna tala in ett meddelande på telefonsvararen i stället för att lägga av luren. (eller det kanske även deras telefonväxel var utslagen?)

 3. elisabet skriver:

  Äpplen och bären är det enda jag saknar efter vi har sålt huset.

 4. ingmarie skriver:

  Hej!
  Vi hade Geab förut men det var så mycket krångel så vi gick över till Telia och det har vi aldrig ångrat.