Promenadväder

Idag är det inte så varmt alls som igår och jag passade på att ta en promenad i förmiddags.

Jag gick Vallekvior upp till Böndersbacke och sedan upp på Klinteberget. Där satt jag en stund och filosoferade ett tag och såg ut över Klintehamn. Nu börjar syrénerna slå ut och häckarna längs vägen prunkar i alla olika nyanser av lila och blålila blommor och de vita börjar slå ut de också.

Innan jag gick hem var jag på kyrkogården och vattnade och plockade bort vissna penséblommor från planteringen på mammas och pappas grav.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Promenader. Bokmärk permalänken.

25 svar på Promenadväder

 1. Hejsan Ingrid !

  Att Du kan gå i denna hetta. Jo jag kände det var lite svalare idag.Men jag ringde återbud i igår till Katarina att jag har så ont i magen att jag inte kan gå för det och värmen.Hon förlorar en tia.Var för hon ska ha oss att gå och fika på alla möjliga ställen.Jag är inte så rik, så jag har lust att slänga ut 25-35 kanske 40:- på fika.Tycker det räcker att träffas under promenaden.Babblar ju med än den än den andra. Kanske jag har fel.

  Tog en vända bort till Netto, köpte A-fil naturell, fick 2 L.för samma pris som 1 L. 25/5 var slutdatum.

  Den här gråa katten som jag tror jag nämnt. Troligen vet vi nu vems den är.Den trivs väl inte hemma medan matte jobbar, hon har fler katter och en Kakadua.Skrev till Matte Linda. Får se om hon hör av sig.
  Jag döpte om katten till Grådask, för den lyssnar inte på Alizia.

  Snart kan jag sitta på balkongen, fast jag tror jag går ut har ju en stol där.

  Kram Majsan

  • Ingrid skriver:

   I förmiddags var det riktigt behagligt promenadväder. Det var varmare i eftermiddag när jag gick till ICA för att hämta ut mitt bokpaket.

   Det måste vara skönt att sitta på balkongen om det inte är för gassigt bara 😉

   • Det är det det är, från morgon till kl.16.30 är det sol.
    Ett parasoll skulle kunna fixa lite, men det är ju så stilla stående för jag har panel på båda sidor som täcker för och spalje, men den kan det blåsa igenom.

    Så kan jag ju sitta utanför också.Om jag hade en trappa ut från balkongen som nästan alla har på nedre botten.Många har gjort åverkan själva.Kan vara tryggt med räcket.Det är ju sommar så kort tid.
    Sedan har jag ju matningen under balkongen.Då kommer ju katter lättare upp, nej det får vara så här.

 2. Inger Maryissa skriver:

  Här är det en lika varm och solig dag idag också.med 24 plusgrader i skuggan
  otroligt med denna värme i Maj månad
  Så fina foton av Syrenerna…de är ju så vackra och luktar så gott
  Detta är en så fantastisk tid på året med allt som slår ut på buskar och träd
  kram

  • Ingrid skriver:

   Egenligen skulle jag ha lust att gå runt och ta kort av alla de olika syrénbuskarna för färgerna varieras så mycket.
   Nu är det som bäst 8)

 3. Margaretha skriver:

  Man kan aldrig få för mycket av denna underbara årstid. Det är fint både i stan och på landet. Trots det känns det lite trist att jag just den här veckan befinner mig i stan när jag vet att mina syrénhäckar står i full blom. Bland mycket annat. Men på lördag bär det ner …

 4. Znogge skriver:

  Även här är det någon grad svalare men det är hårfint. Vi ligger ändå över 25 så visst är det gott!

  Kram

 5. Iréne skriver:

  Visst är det härligt med sommarvärme, jag har varit på pilgrimsvandring i eftermiddag, som kyrkan ordnar. Vi vandrade 4 km runt en liten sjö, man bara njuter av allt vackert i naturen, och naturligtvis av fikat, som vi bjöds på 🙂

 6. Skatan skriver:

  Visst är det helt underbart … jag njuter varje sekund … även om jag håller på att stressa upp mig lite inför visningen av vår lägenhet på söndag. Håll tummarna att det finns en köpare. Det har ju blivit lite kärvare på bostadsmarknaden.

  Ha det fint i fortsättningen också!

  Kram!

 7. Gunnel skriver:

  Syrener är underbara. Jag önskar att jag hade en buske i min trädgård som jag kunde sitta intill och känna doften av. Kram

 8. Agneta skriver:

  Hejsan, Ingrid!
  Kortet över Karlsön (?) är bedårande vackert med kyrktorn och några hus. Man kan tro att du är utrikes! Man blir riktigt lugn av den vyn..
  Syrenträdet mitt emot min bostad fotade jag för ett tag sedan och det är underbart vackert men vi har ju över 30+ i dag med och det börjar se lite slokande ut nu här o där. Får väl se om åskan/regnet kommer i kväll/natt. Kan faktiskt behövas.
  Kramen, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Hejsan Agneta!
   Visst är det Karlsöarna, de är två stycken, Stora och Lilla Karlsö och kyrktornet är Klinte kyrka.
   Allting slokar i eftermiddagsvärmen, men blommorna brukar piggna till när kvällen och svalkan kommer.
   Kram!!

 9. Ann-charlott skriver:

  Hej vännen. Ja inte kan jag gå långt, fick ta med mig vatten ut för annars hade nog tuppat av. Men himla skön värme ändå tycker jag.. Jag bara älskar när det är varmt och gott. Men många mår ju inte alls bra med denna värme. Ha en fin kväll.. Kram Ac 😀

  • Ingrid skriver:

   Jag vet ju att det är många som inte gillar värmen, jag tycker att det är härligt. Man ska bara komma ihåg att dricka lite extra. Vi som är lite äldre är nog dåliga på det, vi är inte vana vid att ständigt gå med en vattenflaska i handen 😉

 10. Madde skriver:

  Va, har vi varit på samma ö idag Ingrid…? 😉
  Idag har jag varit i Fröjel, inte långt ifrån dig alltså, dessutom vid havet, och det var helt underbart OCH varmt!
  Jag tog till och med fot-upp-till-vaden-dopp och det var ljummet i badviken och det skulle inte en fryskyckling som jag gjort om inte temperatuen varit rätt.
  Måste varit någe fel på luften i klintehamn idag tror jag!
  Kram från den som tyckte det var varmt 😀

  • Ingrid skriver:

   Kul att du varit i Fröjel Madde.
   Jag gick ut ganska tidigt, redan vid 9.30-tiden och då hade jag nästan en liten fundering på att gå tillbaka och hämta en tröja, men det var tur att jag inte gjorde det, för det blev ordentligt varmt innan jag kom hem.
   När vi var barn hörde det till traditionen att vi badade första maj. Nu blir det möjligen ett dopp fram i augusti någon gång 😉

 11. Kia skriver:

  Så fina bilder du visar!
  Här har syrenerna också slagit ut.Bedårande vackert!
  Vilken sommarvärme vi fått!
  Nu gäller det att njuta! Så det gör jag.
  Ha det gott!
  Kram från Kia

 12. Rigmor skriver:

  Underbara försommar…även om jag tillbringar tiden i skuggan så njuter jag!! Här har t.o.m. de vanliga bondsyrénerna nästan blommat över redan!! Nu går det för fort…men såg att i nästa vecka ska vi ned på +7 igen…omväxling förnöjer!! ska försöka ta en promenad idag, med solglasögon på, som den värsta Greta Garbo…
  Ha en skön fredag vännen!!
  Kram kram

  • Ingrid skriver:

   Det gäller verkligen att ta vara på de sköna dagarna. Jag förstår att ditt öga blivit lite bättre, eftersom du vågar dig ut i solen, i och för sig med solglasögon men i alla fall 8)

Kommentarer inaktiverade.