Redan på plats

Solsken, men bara 5&#176 var det när jag kom upp i morse. Det är fascinerande att se hur solstrålarna som tittar in genom min persienn ändrar riktning dag för dag. Nu dröjer det inte så länge till innan solen inte alls stör min morgonslummer utan smyger bakom huset mitt emot. Då får jag väl ställa väckarklockan så att jag inte sover alltför länge.

När jag kollade termometern fick jag se att det som lägst varit +0,7°, så kylan och frostnätterna närmar sig. Jag var ute och kollade, men ingen av mina växter tycks ha tagit någon skada i alla fall. Regnmätaren var halvfull, så jag gick ut och tömde den, 17 mm har det kommit det senaste dygnet och jag hann inte mer än in så seglade stora svarta moln upp och så regnade det igen. Och så här ska vädret visst bli idag enligt SMHI, solsken och regnskurar om vartannat.

Jag trotsade vädret igår och tog mig en sen eftermiddagspromenad och kunde konstatera att tivolit till lördagens marknad redan är på plats. Det låg där så lugnt och stilla och inte en människa syntes till. Förhoppningsvis blir det full fart där i helgen.

Dagens ordspråk vet jag inte om jag kan hålla med om. Gratis är väl alltid gott?

Vad man får för ingenting sätter man inte värde på.

Ha en skön onsdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Klintehamn, Väder och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

8 svar på Redan på plats

 1. Det var isande kallt i morse när jag gick ut med Santos, men solen sken så jag hoppades på trädgårdsväder. Men när jag kom in och råkade titta ut så såg det så konstigt randigt ut…det regnade trots att solen sken! 😯
  Så nu är det dyngsurt ute igen och då är det inte kul att jobba i trädgården, alltså blir man väl inne i dag också! Inte bra!! 🙁

 2. Lambergsfrua skriver:

  Vi har mulet och en kall nordanvind. Jag har plockat fram höstjackan och mina ”torgvantar”, för nu känns det att hösten är på gång.

  Jag håller med ig om att dagens ordspråk inte känns riktigt sann – visst är gratis gott och trevligt.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 3. Znogge skriver:

  Vi hade också kallt i morse men inte så illa. Men ändå så pass att strumpor fick åka på i dag. Nu har det solat upp och blivit riktigt skönt!

  Ordspråket stämmer nog inte helt. Gratis kan vara väldigt gott 😀

  Kram

 4. Inger Johansson skriver:

  Usch ja, kallt redan i gårkväll. Skjutsade hem en god vän och rätt som det var började det blinka på instrumentpanelen i bilen. Jag blev lite skraj men det varnade för +4!
  I natt var -1. Huh, kallt!
  Ordspråket tyckte jag inte heller om 😕
  Ha en fortsatt fin dag!
  Kram Inger

  • Ingrid skriver:

   Visst är det hemskt att det redan blivit så kallt, men så är det ju den här tiden. Nattfrosten kan slå till när som helst och halkan på vägarna också.
   Kram

Kommentarer inaktiverade.