?RILA – Retsamt

Jag sitter vid köksbordet och glor på GA:s lördagskryss, där det är en enda försmädlig bokstav kvar och jag kan inte komma på vad det kan vara för ord de är ute efter. Dessutom vet jag en som är chockad i dag, om hon också sitter och löser korsord. Behöver ingen partner blir Onanist. För några veckor sedan var det något liknande ord och hon blev enormt upprörd. Sånt KAN MAN INTE skriva i ett korsord!

Mitt problem är Blottade och jag har fått fram ?RILA. Jag har googlat och sökt på arila, brila, drila, erila, osv….hela alfabetet igenom. Jag är till 99% säker på att de andra fyra bokstäverna är korrekta. Kan ?RILA också var något sexistiskt? Hjälp!!!

Klinte kyrkogård

När jag gav upp försöken att lösa det sista ordet, åkte jag till kyrkogårdarna och tände ljus i gravlyktorna. I morgon ska det bli oväder, så det kändes som en god idé att göra det redan i dag. Ljusen kommer att brinna i morgon också, om de inte slocknar i blåsten. Efter en vända in till Konsum åkte jag hem igen och satte mig att glo på ?RILA igen.

Förutom det retsamma korsordet så retas bilen med mig också. Sedan några veckor tillbaka krånglar den när jag ska starta. Det verkar som om den inte kan läsa av nyckelkoden och en startspärr slår till. När jag gör ett nytt försök startar den dock. Än så länge!! Först trodde jag att det var nyckeln det var något fel på och gjorde ren den och smorde in den med symaskinsolja och sen var det frid några gånger, men helt plötsligt uppstod felet igen. Då provade jag med den andra nyckeln, men det är likadant med den.

Nu har jag bokat en tid för felsökning vid Mekonomen. Det var inte så länge sedan jag var där med skitbilen, men en bil som man inte kan lita på att den startar kan man ju inte ha, så det måste åtgärdas. Jag googlade (mycket googlande blir det) och har läst mig till att det eventuellt kan vara något kabelfel. Suck!

Trevlig lördag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Advent, Fröjel, Irriterande, Odvalds. Bokmärk permalänken.

19 svar på ?RILA – Retsamt

 1. Chockad är jag inte, men jag kan tyvärr inte hjälpa dig med ?rila-ordet! Vår tidning, Sydsvenskan, har också lördagskorsord, så det brukar bli korsordslösning till förmiddagskaffet. Idag var det ganska svårt, har en hörna kvar.
  Och nu har adventsstakar och stjärnor kommit upp här också!
  I morgon ska vi fira barnbarnstvillingarna, som fyller 13!
  Ha en fin första advent!
  Kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   GA har två eller egentligen tre korsord plus ett barnkorsord. Det störa löser jag på lördagarna och de andra två mindre på söndagen. Ännu har jag inte varit så desperat att jag gett mig på barnkorsordet.
   Kram

 2. Znogge skriver:

  Som korsordslösare var jag naturligtvis tvungen att kolla upp det men nej. Mitt spontana tips är att någon bokstav är fel för då finns det många alternativ på lösningar. Men samtidigt så är du 99% säker och då har jag inget att komma med. Hur som helst så får du gärna rapportera vad det blev när du har lösningen!

  Kram och fortsatt trevlig lördag!

 3. Anne-Lie skriver:

  Man blir irriterad när man inte får ihop korsorden, speciellt när det bara fattas en bokstav. Tyvärr kan jag inte hjälpa dig.
  Retsamt med bilen också.
  Hoppas du får en fin 1:a advent.

 4. Geddfish skriver:

  Det enda jag kan få fram är FRILA och då i betydelsen frilade, la fri. Blottande. Kan det vara så?
  Retligt med din bil, känner igen eländet. Nervöst.
  Ha en fin lördag, kram, Gerd

 5. Bosse Lidén skriver:

  Jag kan inget om korsord. Vad är det för något? 🙂 Skoja såklart. Försök med kryssakuten nästa gång du kör fast.
  Busväder låter inte trevligt och bilen behöver man lita på i alla väder.
  Vi fick hem en fin TV-bänk igår som vi beställt. ”Helt fantastiskt”, hann S säga eftersom hon konstaterat att vi inte behövde bygga något. Allt var på plats. Tyvärr också en riktigt ful skada i hett hörn. Helt knäckt hörn.
  Adventskram Bosse

 6. wiolettan skriver:

  Så fint blomster och ljusfönster.
  Fint att du fick hjälp med ordet. Det känns så retligt att inte få svar så att hela krysset blir löst.
  Bilen det var ju ännu värre. För bilar de ska fungera om man är beroende av dom, det förstör så mycket annars.
  Hoppas att Mekonomen kan hjälpa dig. Nu för tiden är det så mycket elektriskt så det är svårt att själv fixa. Enligt min mysing.
  Trevlig helg och kram till dig.

  • Ingrid skriver:

   De moderna bilarna är ju nästan som datorer. Nu är min bil i och för sig ganska gammal (16 år) men det är nog komplicerat ändå. Jag får väl höra vad de har att säga.
   Kram

 7. Astrid skriver:

  Så jobbigt när en bil inte fungerar
  Vår son har varit utan bil snart en månad nu
  Jag förstår inte hur dom klarar sig med tre barn
  Jag ser att jag glömde även denna sommar att sätta skott av pelargonen

  • Ingrid skriver:

   Det här är skott av Mårbackapelargon, de övrig hoppas jag kunna övervintra, men just Mårbacka gillar inte min behandling av dem, så det är bäst med skott.
   Kram

 8. Hej! Tror att Blottade blir Frila. Men egentligen är väl det korrekta Frilade. Men i talspråk blir det ju Frila och det kanske är vedertagen stavning nuförtiden. Vi stavar ju flera ord som de uttalas nuförtiden….

Kommentarer inaktiverade.