Så våt jag blev

Jag fick ett mail på förmiddagen från Klintehamns bibiotek att boken Till Offer åt Molok av Åsa Larsson hade kommit in, så efter lunch gav jag mig iväg dit till fots. Jag skulle ju ändå ta mig en promenad efter en ganska slapp förmiddag. Det var lite mulet och det såg ut att kunna bli regn, men jag tänkte att jag skulle hinna hem innan det började regna.

Det gjorde jag inte och det var inte måttligt så våt jag blev. Till och med tröjan som jag hade under sommarjackan blev blöt. Det var tur att jag hade boken i en ordentlig kasse.

När jag kom hem tänkte jag att jag skulle ta ett foto av mig själv, för att visa vilka strapatser jag varit utsatt för, men jag ska förskona mina läsare från den förfärliga uppenbarelsen 😉 Delete, delete, delete! Så, nu var den borta för alltid.

I stället blir det en bild av mammas doftranka. Mamma har varit död i 10 år i sommar och hon älskade doftrankor. Den här fick hon av mig några år innan hon gick bort, så den har sina modiga 12-13 år på nacken. Den blommar aldrig rikligt, men den blommar hela tiden och i princip året om. Att flytta till Odvalds hade den inte alls något emot, för den står där i österfönstret och sätter knoppar och blommar precis som vanligt och påminner mig om min mamma.

Ha en fin fortsättning på fredagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Böcker, Nostalgi, Väder och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

23 svar på Så våt jag blev

 1. Margaretha skriver:

  Du har en bra läsupplevelse framför dig med Åsa Larssons nya bok. Den var mycket bra tyckte jag. Hon har en fin stil att skriva som fängslar och det här är ju inte en regelrätt deckare mer som en spänningsroman. Ha så trevligt.
  Ni skulle få mer regn på Gotland hörde jag. Här är kyligt men uppehåll. Ska hålla mig inne nu och göra lite nytta här.
  Ha en trevlig helg.

  • Ingrid skriver:

   Boken var verkligen bra och den sträckläste jag i eftermiddag, så nu kan jag lämna tillbaka den igen. Det är kö på den.
   Ha en fin helg själv!

 2. Agneta skriver:

  Hej!
  Låter som du behöver värma kroppen i en dusch efter dina strapatser. Usch för att bli regnblöt in på bara kroppen. Bra att du nu har en spännande bok när vädret är som det är. Här är mörkt och regnet hänge ri luften..lågtryck som sätter sig i huvudet.
  Roligt att doftrankan klarade flytten och fortsätter att blomma. Växter är då känsliga så inte alltid dom gillar att man flyttar på dom.
  Kramen, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Jag blev varm ganska snabbt igen, för vi har så varmt i lägenheten. Men det fortsatte att regna hela eftermiddagen.

   Jag är så glad att mammas doftranka lever och frodas.

   Kram

 3. Precis som hos dig så störtregnade det för ett tag sen här. Min gubbe var precis iväg till brevlådan med hunden för en liten extratur efter tömningen, men det sprack. Han fick med sig posten, men sen fick dom rusa in igen! 🙁
  Fast jag som vaer tvungen att vattna igår, tycker att det är helt OK med lite regn – men inte för mycket!:D Vi har ju sått det lagade gräset på framsidan och på södersidan. Baksidan har vi inte ens hunnit börja med…..det kommer saker ivägen hela tiden! 🙄

  • Ingrid skriver:

   Det måste ju ha passat ganska bra för er det här regnet. Nu slipper ni vattna på ett tag i alla fall.
   Fast det fördröjer jobbet på baksidan förstås 😉

 4. Rigmor skriver:

  Å nu är regnet här…och jag ska alldeles strax åka till jobbet. Vet inte om jag ska ta det som ett gott omen, eller…Hann i alla fall med en rejäl promenad på förmiddagen och då gjorde solen sina tappra, kunde stundtals t.o.m. ta av mej jackan.
  Vilken fin doftranka!! Hade en förr som också hade en hel del år på nacken, men sen fick den sköldlöss som jag aldrig blev av med, så tyvärr…Ställer du ut den på sommaren? Min fick sommarvistelse under en rhododendron och det tror jag den trivdes med, eller också var det där den fick ohyran…
  Ha en bra fredag vännen!!
  Kram kram

  • Ingrid skriver:

   Jag skulle också ha givit mig iväg ut på förmiddagen, för då hade vi också sol, men biblioteket öppnar inte förrän kl 12, så det blev som det blev.
   Nej min doftranka får allt hålla sig inomhus 😉

 5. Barbro Hellström skriver:

  Hej o hå!
  Bosse sa till mej att det nog var dags att gå ut med Skorpan, innan det skulle börja regna. Fnys sa jag, och fortsatte med mitt, Sen gick jag ut och hann inte mer än 200 meter innan himmelen öppnade sej, Hade bara munkjacka på mej, men vadå ? jag kommer ju hem snart.;-()

 6. Eleonora skriver:

  Det har varit litet dåligt för mig att vara på bloggarna en tid. Har inte haft den tiden riktigt helt. Men jag har läst allt du har skrivit och berättat.

  Så skönt att Åke nu har fått komma helt och fullt till ro och att du har en fin plats att besöka, när du känner att du behöver tala med honom.

  Och bra går det för Eva också. Tur att hon fått sängarna och nu kan börja fixa med den möblering som hon tänker sig. Och med nytt arbete att komma underfund med, så kan det vara ok att ta det litet lugnt och låta saker ske som det faller sig.

  Underbara blommor du visar här. Idag såg jag också gullvivan i vår trädgård. Den är så vacker och doftar så gott. Hemma hos mig börjar det snart dofta av doftrankan, som alldeles snart spricker ut i full blom.

  Hoppas du får en fin helg. Ha det gott och kram från
  Eleonora

  • Ingrid skriver:

   Ja, det känns bra att Åke har kommit till ro. Jag tyckte inte om att inte veta var jag hade honom.

   I morgon flyttar Eva till Stenstugu och ska sova där första natten. Mycket jobb återstår och en hel del möbler är beställda men har inte kommit ännu, men det blir säkert bra till slut.
   Kram!

 7. Madde skriver:

  Hej Ingrid!
  Kunde du väl ha bjudit på en SNYGG bild när du ser ut som en dränkt katt, kunde ju piggat upp dina läsare lite så här på en trist fredagseftermiddag 😉 😉
  Ha en fin helg nu, läste din blogg och såg att det varit tunga dagar i veckan som varit med gravsättning, jag hoppas det lättar såsmåningom! STOR vårkram Madde

 8. Suss skriver:

  Att bli gemomvåt går fort, jag var också på god väg idag, men hann till bilen innan det brakade lös alldeles.
  Den boken du hämtade vill jag också läsa, jag har väntat så länge på en ny av Åsa Larsson. Jag hoppas den är bra, själv ska jag börja med ”Hotellet i hörnet av Bitter och Ljuv” ikväll (om jag orkar).
  Hoppas det blir bättre väder i helgen, det vill vi ha, eller hur? KRAM

 9. Inger Maryissa skriver:

  Så mysigt med Doftrankan och att den fortsätter att blomma och påminner om din mamma
  kramar

 10. Kicki skriver:

  Det var väl synd att du inte bjöd på den våta Ingrid. Jag ”bjöd” ju på bilden där jag ser helt knäpp ut gapandes av förvåning när Triss vann.
  Jag kommer väl bli dränkt idag. Ska iväg och hålla valpkurs, det regnar redan och mer ska det visst bli 🙁
  Jag har också en doftranka, som jag fått på nån kursavslutning för många år sen. Den växer och blir längre och längre (den snor runt en ställning), har ofta knopp, men de trillar av för det mesta. Hur gör du för att unvika det?
  Kram

 11. helena skriver:

  Så duktig du är på att ta hand om blommor. Så länge har aldrig någon lyckats överleva hos mig 🙂

 12. Skatan skriver:

  Vilken fin doftranka. Själv gav jag min mamma en orkidé strax innan hon dog för 12 år sedan och den fick pappa som vårdar den lika ömt som du vårdar din doftranka. Liiite skröplig ser den allt ut men den blommar med jämna mellanrum fortfarande.

  Kram!

 13. Vet precis hur de doftar, Dennis hade en, men han har inte bytt jord på den någonsin, fattar inte han som hade gröna fingrar, har helt tappat stinget för allt trädgårdsarbete, inte ens blomlådorna hade han fixat.Kanske han gör det tills sin födelsedag 15 Juni.
  Blir det kallt nu igen så avstannar det jag sådde Svartöga. Inget syns än i toarullarna.

  Kram

Kommentarer inaktiverade.