Så vi farit omkring idag

När Åke läste GA i morse fick han se att det var en fotoutställning på biblioteket i Klintehamn idag. Den skulle visa bilder från Klintehamn förr och idag och sånt är ju alltid trevligt. Eftersom jag behövde åka och handla så beslutade vi oss för att passa på att gå på utställningen också. Klockan 10 skulle den starta och klockan 10 var vi på plats, bara för att konstatera att biblioteket inte öppnade förrän klockan 12. Snopet, snopet!

Jag gick på ICA och handlade och sedan åkte vi till Suderviljan och köpte några nya plantor till gravarna och så åkte vi hem igen, satte in handeln, plockade med en planteringsspade och åkte till Fröjel kyrkogård och planterade isbegonia. När vi kom hem igen var det dags för lunch.

När Åke vilat middag en stund åkte vi till Klinte kyrkogård och satte nya plantor på mammas och pappas grav och sedan fortsatte vi till Klintehamn och fotoutställningen. Det var en riktigt trevlig utställning, där Tommy Johansson letat fram gamla Klintebilder och så tagit nya foton på respektive plats.

Är du i Klintehamnstrakten, så kan jag rekommendera ett besök på biblioteket, inte bara för fotoutställningen eller för ett eventuellt boklån. Biblioteket är beläget i Donnerska huset, ett hus byggt under 1700-talet, varsamt och vackert renoverat, med fina kakelugnar och underbara väggmålningar.

När vi körde hem igen började det regna och sedan småregnade det hela eftermiddagen. Det gick en gammal svensk film på TV, den var från 1938 och den satt vi och tittade på en stund och förundrades över hur tramsig filmen kunde vara på den tiden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Klintehamn och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

5 svar på Så vi farit omkring idag

 1. Znogge skriver:

  Snopet när det öppnar senare än vad man trott. Men ni fick i alla fall sett utställningen om än med ett visst besvär…

  KRAM

 2. Agneta skriver:

  God kväll ( natt ), Ingrid!
  Det där är en fantastiskt bra idé att visa både gamla o nya foton. Det är så kul att se hur det var förr i tiden. I den här stan fick man tyvärr rivningsnojan på 70-talet så alla gamla fina kåkar med underbart vackra kakelungnar åkte ut…!

  Ni fick ju gjort en hel del nytta innan utställningen öppnade och intressant var den ju också.

  Jag såg också på TV, men valde som vanligt Agatha Christies´ Miss Marpel på TV4 15.40. – 18.00. Har dom visat nu dagligen i veckor och i regnet är det perfekt.

  Visst tunnas det ut i leden och det sätter sig…tankarna snurrar..!
  Så bra att du haft så mycket besök då av familj och goa nätvänner, det piggar upp för alla.
  Ha det så gott!
  Kramen, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Hejsan Agneta!

   Jag har själv haft funderingar på att leta fram gamla foton och göra en jämförelse med hur det ser ut idag, men nu förkom Tommy mig.

   Miss Marpel gillar jag också och har sett en hel del under årens lopp, men de är ju som gamla klassiker som man kan se om och om igen. Hade jag haft koll på att den gick på eftermiddagen, så hade det nog inte varit något dåligt val i regnvädret.

   Nu är det lugnt och stilla här igen efter att alla gäster åkt. Idag är det hyfsat soligt och fint. Jag har varit ute en sväng med gräsklipparen och nu ska jag nog sätta mig ute och lyssna på Sommar i P1 när klockan blir ett.

   Ha en skön dag!
   Kram Ingrid

Kommentarer inaktiverade.