Sabotage mot Facebook

Torsdag och dags för TorsdagsReflektion, vad ska jag hitta på tänkte jag imorse. Det har inte hänt så mycket i veckan. Vädret reflekterade jag över förra veckan, så det kan jag ju inte dra en gång till, men idag har det hänt en sak som jag verkligen vill ta upp, fast det passar ju inte som en TorsdagsReflektion, eftersom reglerna där säger att man med ett foto ska illustrera något som hänt i veckan, så jag avstår den här veckan och presenterar istället de här funderingarna kring Facebook och virusmail.

Har du ett konto på Facebook? Det har jag, ett konto som jag sällan använder för jag tycker att jag inte har tid att ”leka” där också, tiden vid datorn tenderar att bli alldeles för lång i alla fall. Att sitta och hålla på med en massa fiktiva lekar på nätet, det roar mig inte.
Nu är det tydligen någon som har tröttnat på Facebook och försöker sabotera verksamheten för det här mailet har jag fått idag i flera upplagor:
Facebook har nyligen blivit mycket överfulla, det har många medlemmar
klagat över att Facebook håller på att bli mycket långsam. Uppgifter visar att orsaken är
att det finns för många icke-aktiva Facebook medlemmar och å andra sidan också
många nya Facebook-medlemmar.
Vi kommer att skicka det här meddelandet runt för att se om medlemmarna är aktiva eller inte. Om
Du är aktiv skicka till minst 15 andra användare använda Kopiera + Klistra in för att visa
att du fortfarande är aktiv. * De som inte skicka meddelandet inom 2 veckor
kommer att tas bort utan tvekan att skapa mer utrymme .*
Skicka detta meddelande till alla dina vänner och visa mig att du fortfarande är aktiva och
du kommer inte att utgå.
Grundare av Facebook,
Mark Zuckerbe

Om nu alla som har konton på Facebook skulle hörsamma den här uppmaningen, då blev det nog total överhettning på servrarna och Facebook skulle inte gå att använda alls.
Det är underligt att vi ännu inte har lärt oss att ignorera såna här mail utan tror att vi måste göra som man säger till oss. De här mailen som sänds ut ska betraktas som virus och absolut inte sändas vidare. Facebook har säkert koll på vilka konton som är aktiva och kan ta bort de som inte används, utan att använda såna här åtgärder. Jag har fått mail från dem där de undrar över varför jag inte är mer aktiv än jag är.
Underligt är också att vi ännu inte lärt oss att inte sända iväg massmail med en mass öppna mailadresser – det är ett oskick!!
Om jag nu mot förmodan skulle ha fel, så får jag väl stå ut med att mitt konto tas bort, jag kommer inte att sakna det. Jag kommer definitivt inte att sända mailen vidare till 15 av mina vänner.
Till er, mina vänner som sänt mailen till mig, vill jag säga, att jag hoppas att ni inte är arga på mig över det här inlägget. Jag vet att ni sänt mailen till mig av omtanke och det tackar jag för.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i IT & Internet, Nyhetskommentarer och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

0 svar på Sabotage mot Facebook

 1. Pysen73 skriver:

  Jag har också fått det där, och det trillar in då och då om andra saker också, som att man borttagen från messenger, får gratis mobiltelefoner och jag vet inte vad..

 2. Annette skriver:

  Hej Ingrid.
  Tack för ditt gulliga inlägg i min blogg,kändes allt bra fint;)
  Ja du, det är lite förbryllande att så många går på dessa varningsmejl av olika slag och öppen kopia är som du säger, ett rent otyg, jag håller med dig.
  Ang. Facebook, jag gick med och gick ur efter några dagar, fattade nog aldrig riktigt vitsen med det, jag nöjer mig med blogg och hemsida.
  Ha det nu så gott, vi ses.
  Kram,
  Annette

  • IngridL skriver:

   Jag trodde att du var en varm anhängare av Facebook och inget ont i det. Det är säkert en comunity som betyder mycket för många. Nu vet jag att du som jag väljer hemsidan och bloggen i första hand.

 3. Znogge skriver:

  Jag är förvånad över att så många människor är så pass lättlurade! Det blir ju kaos om alla ”går på” ett sådant här kedjebrev!
  Kram från en som inte har Facebook!

 4. Kicki skriver:

  Jag tillhör en av alla dessa FB-medlemmar som inte vet vad man ska ha det till. Man blir inbjuden till höger och vänster om att bli vän med densamme, men jag nyttjar den aldrig själv. Inte vågar jag länka min blogg till FB heller, för jag vet inte vad som händer.
  Jag är avis på din blogg Ingrid, den är så proffsig, inte minst detta att kunna se bilderna större (vackra blommor nyss). Är det du själv som gör allt eller är det enkelt som hos One.com (där jag är kvar för jag begriper inte bättre)?
  Här har vi nu äntligen normalt sommarväder, efter allt regnande (kom visserligen en skur både igår och idag, men det kan man ta)
  Ha det gott!

  • IngridL skriver:

   Egentligen är det lika enkelt att ha en WP-blog som hos One.com, det är bara det att det finns så mycket mer man kan göra. Det är bara att välja och vraka bland alla finesser.

 5. Åsa! skriver:

  Nog är det så att vi måste vara kritiskt tänkande till den mängd av information som strömmar över oss!

 6. Henry skriver:

  Hej!
  Vi kör givetvis Facebook! Där har vi en snabb kommunikationsväg till USA!
  Kram!

 7. Inger Maryissa skriver:

  Jo, jag har sett det där meddelandet också och blev genast misstänksam.
  För om Facebook verkligen ville kolla vilka medlemmar som var aktiva de skulle ju själva skicka ett mail till alla medlemmar
  eller kolla själva vilka som inte varit aktiva på mycket länge och skicka ett mail.
  Men detta meddelande som cirkulerar förstod jag direkt att det var något lurt med.
  Och den som skapat detta meddelande gjorde det säkert för att överbelasta Facebook server och sabotera.
  Man måste nog vara lika försiktig på Facebook som man är i övrigt på nätet eller med sina mail.
  Och inte gå på allting utan kolla och ifrågasätta först om något inte verkar som det ska.
  Tycker det är bättre att vara för försiktig så man slipper tråkigheter.
  Krama

  • IngridL skriver:

   Visst är det lite trist att man hela tiden måste ifrågasätta och fundera på om man blir lurad eller inte, men så är det här på nätet och man får det det onda med det goda.

 8. Pia skriver:

  Är du med på facebook Vad kul Det är jag med Ska se om jag hittar dig… jag fick oxå det där mailet och dumma jag skickade det vidare Hmmm ja ja man lär sig kanske nångång att se skillnad på allt skräp Kram

  • IngridL skriver:

   Det är inte lätt alla gånger att skilja på vad som är viktigt och vad som bara är skräp! Då ses vi kanske på Facebook!

 9. skogsnuvan skriver:

  Jag är också med i facebook men precis som du använder jag det inte. Det får räcka med bloggen.

 10. Doris skriver:

  Jag är ju mycket på Facebook för jag tycker att jag är snabbare där än på bloggen ( är såå långsam att skriva ;0) ) men jag har inte skickat vidare ett enda av dessa mail, tycker som du att det osar VIRUS eller i alla fall ett DÅLIGT SKÄMT …
  Sköt om dig !
  Kramar, Doris