Saffran är billigt..

…om man jämför med priset på fästingmedel till Grållen och Svarten. En förpackning med sex pipetter á 0,5 ml kostade 355:-. Det gör ett literpris på 118 333:-, tur att man bara har två katter. Ska det verkligen behöva vara så dyrt?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Katterna, Tyckt och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

16 svar på Saffran är billigt..

 1. Hej Ingrid!
  Jag heter Anna är 52 år och bor i Portugal. Jag hittade din blogg av en ren tillfällighet, då jag googlade på att läsa tidningar på nätet. Har nu tittat in till dig i några dagar. Jag måste gratulera dig till din mycket trevliga och välgjorda blogg.

  • Ingrid skriver:

   Så glad jag blir över att du hörde av dig Anna och för de vänliga orden om bloggen 🙂 Portugal är ett land jag aldrig varit i, men nu kanske jag kan få lära mig lite om landet hos dig.

 2. helena skriver:

  Varken frontlines eller andra märkens pipetter fungerar på våra hundar, dom är fulla av insekter igen bara några dagar senare… Vi använder halsband nu, dom håller hela säsongen och kostar betydligt mindre i längden. Vet inte om det finns såna i Sverige dock.

  • Ingrid skriver:

   Halsband finns här också, men det vill jag inte använda till katterna, för de är ju ute i skogen och jagar och klättrar och då känns det inte bra att de ska ha någonting om halsen. Frontline brukar fungera bra.

 3. Znogge skriver:

  Det kan man fråga sig? Jag använder samma märke till hundarna och blir lika förvånad varje gång. Halsband vill jag inte använda för det är alldeles för starkt för djuren tycker jag.

  Kram

  • Ingrid skriver:

   Det lär ska finnas halsband utan gift, som avger något slags ultraljud som fästingarna inte gillar, det låter lite konstigt tycker jag.?

 4. Karin skriver:

  Ha, ha det var en roligt jämförelse!

  Hoppas att du blev varm vid strykningen! Mig hade det inte värmt, så lite jag stryker!
  Det är en av mina absoluta ”tar-det-en-annan-dag” sysselsättning!

  Kram Karin

  • Ingrid skriver:

   Jag hade inte så mycket strykning så att jag blev varm en gång. Det var mest mangling av lakan och knäppa på elmangeln ger ingen ingen större värme 😉

 5. Hej gen !

  Köpte Du det där dyra till katterna, är det inte billigare med en pincett,klart svårt att se dem på mörka katter.Usch vad äckligt, minns hur det var.Alltid är det något vi ska skydda oss för uti naturen.Jag kommer att undvika den med högt gräs, kryper bara jag tänker på det.Undrar om jag ska ta en vaccination mot dem.Ska kolla vad det kostar.Förr om åren 250:-/st.

  Kram Majsan

  • Ingrid skriver:

   TBE är ju det enda man kan vaccinera sig mot och det är inte så vanligt här på Gotland däremot kan man bli smittad om man får fästingbett när man är på Karlsöarna och dit har jag inte tänkt mig i år, så jag struntar nog i vaccinering. Borrelia får man vara uppmärksam på ifall man skulle få någon fästing som biter sig fast.

   Kram

 6. ingmarie skriver:

  vi som har fyra hundar, det går åt men dom får inga fästingar…o tur är det

 7. Skatan skriver:

  Oj vad du har hunnit med sen jag var här sist … och vilka vackra vårbilder trots att det nu några dagar har varit snö, snöblandat och regn. Men som jag sa till Skogsnuvan … vi går ju i alla fall mot sommaren och inte mot höst och vinter ännu på några månader … Jag köper förstås fästingmedel till StinaFina och har också noterat hur dyrt det är. Du kan ju tänka på vad dyrt det måste vara med vaccinet som vi männskor tar mot TBE och som subventioneras. Ändå betalar vi 350 kronor/dos … Och nu skall vi till på köpet vara rädda för flugorna … *suck*. Är det inte dvärgbandmaskarna som förstör så vi inte kan gå i skogen och äta blåbär direkt från buskarna så är det flugor som tror vi är älgar och kläcker … var det larver? … i ögonen på oss.

  Jag säger då det …

  Kram och hoppas att det inte snöar i morgon i alla fall … fast det skulle visst inte bli varmare förrän framåt helgen …

  • Ingrid skriver:

   Parasitflugorna sprutar larver i ögonen på älgarna och så nu på oss också. Mäkta otäckt 🙁

   Lite varmare skulle det i alla fall bli i morgon. Idag hade vi en liten hageldriva längs ladugårdsväggen på eftermiddagen igen 🙁

   Varma kramar!

 8. Margit skriver:

  Jag köper OCKSÅ dom piptterna…började med dem förra sommaren..och tycker dom är rätt effektiva..Händer ibland..att fästingen biti sig in..men den självdör..och då bara att plocka bort den… Men visst är det dyrt…. Men vad gör man inte för sina goa katter..vi har ju också 2 stycken….en korthårig..och en långhårig…
  Kram till dej Ingrid!!!

Kommentarer inaktiverade.