Sex köttbullar räcker inte…

…till nio personer. Det begriper ju vem som helst, men jag fattar inte att det bara blev sex köttbullar av två paket köttfärs. Jag funderade på att åka till Konsum och köpa en förpackning färdiga köttbullar, men satte igång med efterrätten i stället. Jag skulle göra en skål med jordgubbar och sockerkaka, men det var snålt med jordgubbar också och ännu sämre med sockerkaka. Någon hade skurit bort stora bitar av den, så jag tog fram några vanliga bullar och smulade sönder dem och blandade i skålen, men det såg inte speciellt gott ut…. Sen vaknade jag som tur var!

På förmiddagen fredagsstädade jag och när jag var klar gav jag mig iväg ut på en promenad. Det var några protokoll som skulle levereras till datorlösa styrelsemedlemmar och så ville jag titta in på en fotoutställning. Det är Folkans fotolinje som varit och fotograferat i Klintehamn och visade sina bilder idag. Döm om min förvåning när jag fick se mig själv på en stor bild från Kupan. Det hade jag ingen aning om!

Visserligen har det varit soligt och fint idag, men ganska kallt och blåsigt, så den där hängmattan verkar lite malplacerad nu.

I köksfönstret har den första amaryllisstänglen slagit ut. Klockorna är inte så stora, men vackra ändå.

Nu ska jag sätta igång och skriva julkort. Jag köpte en bunt på Kupan igår. Det var inte secondhandkort utan alldeles nya fräscha och fina. 😉 Jag såg i tidningen att ca 50 000 julkort aldrig kommer fram och då räknar man bara de som ligger i kuvert. Orsaken till att de inte kommit fram till adressaten kan bero på felaktig adress eller att man glömt sätta på ett frimärke. Om det bara skulle bero på felaktig adress så har alltså svenska folket lagt ut 325 000:- på frimärken till julkort som inte posten lyckats leverera. Sen tillkommer ju en massa vanliga julkort (utan kuvert). Det är stora värden som går tillspillo! Det gäller alltså att vara noga med att adressen blir rätt. Jag får väl ta och dubbelkolla med Hitta.se så att det blir rätt.

Ha en trevlig helg med Luciasånger, lussekatter och pepparkakor!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Advent, Humor, Jul, Klintehamn, Kultur, Odvalds. Bokmärk permalänken.

26 svar på Sex köttbullar räcker inte…

 1. Astrid skriver:

  Jag önskar dig detsamma
  Men phu jag läste med fasa i början, tänkte vad har hänt med min Ingrid
  Jag fick panik en stund, men skrattade desto mer sedan

 2. Znogge skriver:

  Jag tänkte precis som Astrid men sedan blev det ordning på torpet igen! Min amaryllis verkar vara släkt med din för de ser identiska ut. Klockorna är inte så stora men färgen vacker.

  Kram

 3. Hillevi skriver:

  Haha, vilken köttbullemardröm! 😀
  Julkorten är i hamn här men mina finaste är de jag skickar som e-post, två foton per månad med text från året som varit.

 4. Lambergsfrua skriver:

  Oj, vilken tur att det bara var en dröm, Ingrid – men jag kan väl förstå din känsla.
  Roligt att du fanns med på fotoutställningen, men borde man inte ha frågat dig först, om det var OK? Men det är å andra sidan roligt att bli uppmärksammad för att göra ett bra jobb, som du gör på Kupan.
  Så vacker din amaryllis är! Jag tycker blommorna är stora nog och färgen är så härligt julig.
  Den där hängmattan är kanske avsedd flr Tomten att vila sig i efter att han stressat runt med julklappar 😉
  Varmkram,
  Lambergsfrua 🙂

  • Ingrid skriver:

   Jag blev verkligen förvånad, för man har ju fått lära sig att fråga så fort något ska publiceras.
   Du ska se att hängmattan är till Tomten. Så långt tänkte jag inte.
   Kram

 5. Igår satt jag mig och skrev – för hand – alla adresser på mina 54 julkort! Jag brukar alltid skriva ut dom på datorn, men jag hade inte kommit underfund med hur man gjorde i Windows 10. Men idag kom jag på det. För sent! Typiskt!! 🙄
  Ikväll ska vi ha några vänner här på middag. Vi lovade dom det för ett halvår sen, men läget har inte varit så att jag orkat. Och visst är jag trött efter att ha lagat mat hela dagen. först blir det kokt färsk sparris (tyvärr inte gotländsk) med romsås, parmesan och smör. Men bara pyttelite, för sen ska vi ha cour de filé, alltså oxfile med råstekt potatis. Och jag känner ju mina vänner och Rolle så jag har gjort massor! 😆
  Jag är inte bra på efterrätter, men jag har en rätt som är helt underbar. Det är en engelsk hög vaniljcheesecake i tre lager med citronsås och kolakräm på sidan. Sen är den dekorerad med Physalis. Jag var ”tvungen” att göra något extra, för väninnan som kommer gör frukttårtor som ser ut som köpta. Jag brukar därför bara ha glass, men nu tänkte jag visa upp vad jag kan! :mrgreen:
  KRAM och TREVLIG LUCIA
  Susie

  • Ingrid skriver:

   Ja, du skickar ju så otroligt mycket julkort. För min del räcker det med en 20-25 stycken.
   Så mycket gott du ska bjuda på. Jag hoppas att ni har haft en trevlig kväll och att du mått bra.
   Trevlig Lucia!
   Kram

 6. Precis så är det när man drömmer – helt ologiskt, men det tycker man inte då! Efteråt är det bara roligt!
  Julkort har jag helt slutat skriva. Numera skriver de flesta på datorn. Det är inte detsamma, men det är tidens gång…
  Må så gott, kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Jag tycker att det där med elektroniska julkort har mattats av. Förr fick jag en hel del, men inte alls så många de senaste åren.
   Jag gillar de vanliga korten!, både att skicka och att få.
   Kram

 7. Rolig bild av hängmattan! Det är som det är – gröna gräsmattor osv. 🙂
  Kan ju bli bara sex bullar av färsen om man gör jättestora sådana 😉
  Lördagskram!

 8. ulla laiho skriver:

  Det var en otrevlig dröm. Jag ska bl.a. göra köttbullar till julkalaset hos min dotter. Vi har lite av knytkalas, så att inte en ska behöva göra allt.

  Så mycket fina saker ni har på Kupan. Om jag hinner ska jag åka till Röda Korsets lokal den här veckan och se vad de har.

 9. Anne-Lie skriver:

  Usch, vilken dröm du hade…
  Jag ar inte skrivit mina julkort än. Ska försöka hinna med det i morgon.
  Kram!

 10. Musikanta skriver:

  Du måste vara ängslig att inte maten räcker i jul med en sådan dröm. Jag brukar drömma om att jag ska ha kalas för en tjugo trettio personer som alla har kommit och jag har inte ens börjat med maten eftersom jag först måste gå ut och handla…
  Amaryllis köper jag aldrig eftersom jag hade en som hoppade ner från fönsterbrädan en natt och höll på att skrämma livet ur oss.
  Kram från Ingrid

  • Ingrid skriver:

   Visst är det så att det ligger någon undermedveten oro på lut, men konstigt nog ska jag inte ens göra några köttbullar i år, för de är på Evas lott. 😉
   Kram

 11. Kraka skriver:

  Haha…. Trodde någon snott köttbullar från dig. Men det där med sockerkakssmeten kändes märkligt…. Får väl se hur det går med mina sockerkakor när jag kommer hem. Ska leverera ett antal dagen före julafton.
  Julkort ska jag göra ett, i pdf, och skicka strax före julafton.
  Lycka till med julstöket!
  Kram

 12. Gunnar skriver:

  Vilken härlig dröm! Jag skulle vilja se dom köttbullarna. Hängmattan är mysig på nåt sätt även om det inte är läge för att använda den före våren.
  Önskar dig en fin Luciadag!

 13. Torbjörn skriver:

  Ett tips för att hitta korrekta adresser är ratsit.se eftersom den sidan är uppdaterad med folkbokföringsadresser. Hitta.se kan ha gamla adresser för tidigare telefonabonnemang/kontantkort som man inte ändrat adress för.

Kommentarer inaktiverade.