Sex månader till jul – Bianca Ingrosso

Johannes Döparens Dag är det i dag och det innebär också att det är sex månader kvar till jul, men den vill jag inte tänka på ännu. I dag har det varit väldigt växlande molnighet, men det har inte blåst så mycket som förut i helgen och jag har tillbringat i stort sett hela söndagen på min uteplats.

Potatis kan vara väldigt vackert

Jag fick en bibba pocketböcker av en granne, så på förmiddagen har jag suttit ute och läst Katarina Wennstams bok Skuggorna som handlar om ett gäng kvinnor som hämnas sina medsystrar enligt talionsprincipen.

Slår man upp ordet ”talionsprincipen” får man veta att det är en juridisk grundsats enligt vilken brottslingen tillfogas lika stor skada som den han åstadkommit.

Den här satt på vindrutan och tittade in på mig. Den ser ut som ett monster från yttre rymden. Stor var den – väl 1 dm mellan antennspetsarna.

Sen låg jag i solstolen och lyssnade på Bianca Ingrosso. En tjej som jag har svårt att identifiera mig med, för hon lever ett liv som är så väsensskilt från den tillvaro jag levt och lever i. Dessutom läste hon innantill och speciellt i början väldigt välartikulerat. Jag var inställd på att jag bara skulle lyssna en liten stund och att det inte var något att höra på, men när hon väl passerat avsnittet om vilka enorma fester hon ordnar och kom in på det trauma hon och hennes syskon utsattes för genom föräldrarnas skilsmässa, grep hon mig på något sätt i alla fall, så jag fortsatte att lyssna. Jag hörde henne berätta om sin bulimi och om sin attack av panikångest och om hur hon och hennes syskon fick ta hand om mamma Pernilla när hon bröt ihop då den nye pojkvännen övergav henne.

Bianca Ingrosso är en ung människa, bara 23 år, men har under den korta tid hon levt gått igenom mycket. Det är bara att önska henne lycka till i den nya karriären som influencer och entreprenör.

Musiken då?
Den var mycket bättre än jag väntat mig, för det var inte bara skrammel och pappa Emilio Ingrosso fick bidra med några vackra melodier.

Trevlig fortsättning på söndagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Midsommar, Sommar i P1 2018 och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

10 svar på Sex månader till jul – Bianca Ingrosso

 1. Znogge skriver:

  Oj då, vilken imponerande närbild! Den enkla sanningen är nog att livet i en artist- och kändisfamilj inte alltid är en dans på rosor. En tillvaro som barnen föds in i…

  Kram och ha en fortsatt fin söndag!

 2. Helena skriver:

  Det kan väl inte vara tungan man ser på insekten…fin närbild är det i alla fall. Ska lyssna på Bianca på radion, det går inte en dag utan att det står något om henne i Expressen.

  • Ingrid skriver:

   Jag är ju egentligen så himla trött på henne och tv-programmet om familjen Wahlgren har jag aldrig sett och kommer inte att se på det heller, men hennes program grep mig. Jag skulle vilja påstå att Pernilla Wahlgren borde åtalas för barnmisshandel. Inte lämnar man en 15-åring vind för våg på det sätt som hon gjorde? Att Bianca utnyttjade det och levde loppan är inte konstigt, men vad gjorde det med henne………

 3. Kraka skriver:

  Vad i hela fridens dagar är det för ett djur du fotat på din vindruta? 1 dm mellan antennspetsarna gör ju att det inte är någon vanlig liten insekt i förstoring.

  Jag har en halvtimme kvar på Biancas sommarprogram. Måste vila en stund. Blir alldeles matt av det dysfunktionella liv hon haft, både som barn och fortfarande. Varför ingrep ingen. Dagis och lärarna såg ju hur hon hade det. Hade det varit en sjuksköterska eller fabriksarbetare som mamma hade minsann socialen kopplas in. Men nu var det en kändis och då fick det fortgå. Suck!

  Influencer, jojo… det är sånt ungdomar vill bli idag. Eller ha en talk show i TV eller en modeblogg med dagens outfit. Riktiga jobb som i vården , skolan eller omsorgerna vill de ju inte ha. Allt ska vara så fancy idag, man ska bli känd och gå på fester. Ha dyra kläder och smycken. Ändå är de här människorna många gånger långt olyckligare än den arbetande, lågavlönade i sin lilla förortslägenhet där all glamour saknas.

  Ha en bra söndag!
  Kram

 4. Vilken märklig insekt! Ser ut som den var sydd av något garn… Och stor!
  Jag har sett en del av ett av programmen ”Familjen Wahlgren” och där verkade Bianca otroligt ytlig och flamsig. Men där hör man – hon har en besvärlig uppväxt bakom sig – ja, det är säkert inte lätt att vara ”kändisbarn”!
  Må så gott, kram, Monica

Kommentarer inaktiverade.