Sicilien maj-09/dag1

Idag har det varit en riktigt härlig dag och jag och Åke har legat ute och solat och mått gott. Det har inte varit så varmt 15-16&#176, men solen har värmt och vi måste ju bättra på solbrännan lite.
Jag tänkte att jag skulle börja lägga ut lite bilder från Sicilien och här kommer något om vår första dag.
Vi åkte upp till Stockholm med flyg på måndagskvällen och övernattade på Rest and Fly i en hundkoja, som Åke kallar de små rummen. De är enkla, men vad gör väl det när man bara ska ligga där några timmar. Det är helt perfekt att vara på plats inne på Arlanda när man ska iväg så tidigt som vi. Incheckningen stängde redan klockan 04.55, så klockan stod på ringning 03.30.
Klickar du på bilderna så får du se dem i större format!


Här sitter Åke och äter frukost innan vi ger oss iväg till avgångshallen.

När vi flög in över Sicilien kunde vi se att det var mycket snö kvar uppe på Etna.
Resan gick jättesmidigt och när vi kom fram till hotellet där vi skulle bo, Holiday Club, var Eva där och mötte oss. Jag satte igång med att packa upp och Åke lade sig och vilade en stund. Eva satt ute och väntade på att vi skulle bli redo för att gå och äta lunch, när hon plötsligt ropade att jag skulle komma ut.

Den här söta kattungen hade kommit på besök. Den var helt bedårande, runt 8-10 veckor och alldeles tam. Den var ganska mager och verkade hungrig, men vi hade ju ingenting att ge den.

När vi så var färdiga med uppackningen gick vi tillsammans med Eva till La Spelonca för att äta lunch där. La Spelonca drivs av Evas svåger tillsammans med en kompanjon, så där gör vi alltid åtminstone ett besök. Spaghetti vongole valde vi till lunchen och den var verkligen läcker och kan varmt rekommenderas.

Åke hade bett om en liten portion, men det ångrade han nästan.

När vi ätit färdigt åkte vi och handlade. Vi måste ju skaffa kattmat och mjölk ifall den lille katten skulle komma tillbaka och så skulle vi ha mat till oss själva till frukostarna. Vatten måste man ju också ha, men det hade Eva redan ordnat, så det fanns i lägenheten och lite vin var det minsann där också. När vi handlat klart åkte vi tillbaka till lägenheten med våra inköp och när jag gick därifrån fick jag se, att det inte bara var en kattunge utan tre stycken! Sedan åkte vi med Eva hem till Gaggi.
Eva berättade att det skulle vara en begravning i Gaggi på eftermiddagen för en 16-årig pojke hade kört ihjäl sig två dagar tidigare i en scooterolycka . Han hade kört rakt in i en lastbil och förts till sjukhus där man bara kunde konstatera att han var hjärndöd. Man begraver sina döda tidigast 24 och senast 48 timmar efter dödsfallet. När vi kom fram till Gaggi beslutade vi att vi skulle gå till kyrkan och se hur det var där.

Kyrkan var prydd av banderoller som pojkens kompisar hade satt upp. Evas yngste son Edoardo var en av kamraterna och han hade gjort en av banderollerna och även skrivit ett tal som han skulle hålla i kyrkan. Jag tog ett foto av kyrkan, men sedan när det började komma en massa folk ville jag inte fotografera. Det samlades mer och mer folk och kyrkklockorna ringde och när tiden för begravningen närmade sig kom begravningsprocessionen upp längs Gaggis storgata. Kistan bars av ungdomar och hela gatan var alldeles svart av folk. Massor av blomsteruppsättningar med nästan bara vita blommor bars också fram. När man kom fram till piazzan framför kyrkan lyfte ungdomarna kistan upp i luften på raka armar och alla som samlats på piazzan applåderade. Sedan bars kistan in i kyrkan och begravningsakten började. Man hade högtalare, så att alla, som stod utanför och inte kom in i kyrkan, kunde följa det hela. Det var otroligt stämningsfullt och vackert och trots att jag ju inte kände den här pojken så grep stämningen tag, så att tårarna rann. Vi stod där ett bra tag, men sedan gick vi hem till Eva. Jag ska väl inte säga att det var roligt att ha varit med vid ett sånt här tillfälle, men väldigt lärorikt och intressant att få se hur en begravning kan gå till. Vi har ju varit med om bröllop, jag har varit med på sjukhuset när Edoardo föddes, vi har varit på dop, konfirmation och 18-årsfirande och nu blev vi ännu en erfarenhet rikare.

Fram på kvällskvisten tände Eva grillen och så fick vi en härlig middag med grillade urbenade kycklinglår och grillade involtini.

Från Evas terrass har man en härlig utsikt upp mot Cavallarokyrkan.

Dagen började gå mot sitt slut och vi som varit uppe sedan 03.30 var ganska trötta när Claudio, Evas man, skjutsade oss hem till Holiday Club. Gissa om vi sov gott den natten?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Resor, Sicilienresor och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

0 svar på Sicilien maj-09/dag1

 1. Znogge skriver:

  Kan tänka mig att det var ett gripande ögonblick även om ni inte kände pojken.
  Kram!

 2. Pysen73 skriver:

  Åh, vilken fin vy över Etna ni fick vid inflygningen!

 3. Åsa! skriver:

  Välkomna hem! Kul att läsa om er resa!

 4. Pysen73 skriver:

  Jag tittade just på dina EFIT-bilder… Lustigt, jag tog ett nästan likadant kort på mig själv i den där spegeln! :o)

 5. Doris skriver:

  Sorgligt när så unga människor går bort …
  Verkade som en mycket vacker stund i kyrkan …
  Sköt om dig !
  Kramar, Doris

 6. Lena Birgitta skriver:

  Ser att ni haft det bra på Sicilien och träffat dottern med familj, tråkigt med grabben som körde ihjäl sig på scooter, så tråååkigt när unga människor inte får leva sitt liv som det förmodligen är menat! Söta kattungar förresten som du träffade på, finns väl knappt något näpnare!!

 7. Eleonora skriver:

  Tack snälla Ingrid för alla fina bilder du visar från Italien och för dina fina berättelser. Det känns nästan som om jag fick följa med på resan.
  Trevliga bilder även det där med ”före och efter” vad som hänt i trädgården under bortavaron.
  Hoppas nu att helgen blir fin för dig och Åke så att ni kan få njuta av sköna svenska försommardagar. Kram kram…

 8. Pingback: Casino 1243000466