Skärtorsdagen

Skärtorsdag är det i dag och en svag sol lyser, men det blåser och det blåser inte måttligt heller. Jag var på Konsum och handlade för en stund sedan och på parkeringsplatsen for sand och grus omkring i stora moln, men i morgon lägger sig nog dammolnen, för då ska vi få snö, om nu SMHI har rätt.

Det kommer att bli en jobbig flygtur för alla Påskkärringar som ska till Blåkulla, för enligt folktron är det i dag de reser dit för att träffa djävulen.

Inom kristendomen är Skärtorsdagen den dag då Jesus åt nattvarden med sina lärjungar. ”Skära” betyder rena och i samband med måltiden tvättade Jesus lärjungarnas fötter.

Årets påskris på Torget i Klintehamn

Förutom den vanliga påskhandeln skulle jag ha en present till Carina som fyller år i dag. Flaggan är hissad dagen till ära. Grattis Carina!

Tre kassar med förnödenheter släpade jag in i lägenheten när jag kom hem och ändå glömde jag det viktigaste den här dagen – godiset. Jag får väl ta en vända till in i på Konsum när jag åker till Sicklings, men skulle det ringa på dörren nu vågar jag nästan inte öppna. Tänk om det är några godissugna Påskkärringar eller Påskgubbar! Jag får väl be dom komma tillbaka senare i dag.

Trevlig Skärtorsdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Klintehamn, Påsk. Bokmärk permalänken.

13 svar på Skärtorsdagen

 1. Znogge skriver:

  Grattis till den fina vädret! Här vräker snön ner och flera vägar är avstängda. Så om det blir påskbesök känns inte självklart…

  Kram och god skärtorsdag!

 2. Hoppas att ni slipper snön – här vräker den ner! Så här mycket snö har vi inte haft hittills i vinter! Känns lite bittert och jobbigt för alla som ska ut och köra…
  Kram, Monica

 3. Kraft´n skriver:

  Rackarns, hur kan man glömma godiset. Bara och hoppas du inte får
  några besök. Men de kanske har vant sig vid att vid dig får dom godis.
  Ja, ja. Kram Anders

 4. wiolettan skriver:

  Tre kassar fulla och inget påskgodis. Hoppas att du inte har så långt till affären.
  Snön behöver vi inte nu, men däremot vår. Vi har sol idag och jag hoppas att det håller sig så.
  Påskriset på torget ser fint ut.
  Önskar dig en Glad Påsk.
  Kram!

 5. Ann-Marie skriver:

  Glad påsk Ingrid från mig o Baxter.
  Snart 4 veckor utan några sötsaker så här blir inget godis inhandlat.
  Imorse såg och hörde jag lärkan för första gången. Stackars små Pippin som tagit sig den långa vägen hit och möts av kyla och blåst och snö ska det också bli i helgen.
  Men jag minns 1983 då snöade det flera dm den 1:a april.
  Kram.

  • Ann-Marie skriver:

   1984 var det när jag tänker rätt

  • Ingrid skriver:

   Jag har gått över Klintebys åkrar ett par gånger den senaste tiden, för att lyssna efter lärkan, men ännu har den inte synts till.
   Jag kollade i min 10-årsdagbok och den 1 april 1984 hade jag skrivit: Snöstorm hela dagen ½ m höga drivor, men redan den 4 april står det: +8 grader, vår i luften.
   Glad Påsk på er!!
   Kram

 6. Kraka skriver:

  Det är så fint med stora påskris ute. Skärtorsdagens gudstjänster, som just handlar om Jesu sista måltid med lärjungarna, är speciell. I den profana världen förbereder man andra måltider och handlar sin påskmat. Påsken har många mattraditioner, inte minst godis i överflöd.
  Kram

Kommentarer inaktiverade.