Skitbil

I dag var det en sån där morgon då Åke brukade förutspå att det skulle bli regn innan kvällen. Sken solen så där skarpt på morgonen, som det gjorde i morse ”modade det” regn, påstod han.

Det var hur som helst en riktigt fin morgon och jag satt ute och drack mitt morgonkaffe och löste de sista kryssen i GA. Det finns tre kryss i lördagstidningen. Bildkrysset löser jag på lördagen och filmkrysset och det lilla krysset sparar jag alltid till söndagsmorgonen.

Petunia, gräslök och malabarspenat i kökshörnan

Sen gick jag ut och vattnade och donade lite både på fram- och baksidan, innan jag satte mig på uteplatsen och läste. Nu har jag läst ut Elly Griffith´s Känslan av död och så fort det går ska jag ladda hem nästa bok i serien. Man får bara ladda hem två böcker under en sjudagars-period, så i dag gick det inte.

Jag med mamma o pappa på Packhusplan. Lindgården i bakgrunden

Förutom december, då våra tre barn fyller år, är september en riktigt födelsedagsmånad för oss Svanborgare och Levandrar. Pappa fyllde den sjätte, jag den sjunde, svåger Hassine den trettonde, farbror Moppe den fjortonde och mamma skulle ha fyllt år idag, den artonde. Dessutom fyllde Åkes syster Natalie den tjugoförsta och hon i sin tur har en dotterdotter som är född den åttonde september och så fyller vår syster Barbros dotter Ia den tjugotredje.

Mamma var född 1913, så hon skulle alltså ha blivit 103 år. Jag var och såg till graven innan jag åkte till Sicilien, men idag tänkte jag åka till kykrkogården med lite blommor, så efter lunch klädde jag om mig, plockade ihop det jag skulle ha med mig och gick ut i garaget för att starta bilen.

Skitbil! Den startade inte utan var helt strömlös. Sist jag hade den var det inga problem alls och batteriet är ju relativt nytt, så det kan det inte vara något fel på. Det var bara att ringa till Bosse som kom med startkablar och så köra ner skitbilen till verkstaden. Två veckors kö för reparationer meddelade tjejen på macken att det är. Inte för att jag använder bilen så mycket, men jag är ju bortskämd med att den finns där om jag vill ge mig ut på vift, så det blir ”saknesamt” när garaget är tomt.

-Köp en ny bil, säger Bosse. Men det kan man väl inte göra bara så där. Eller kan man det?

Nu är det ganska mulet, det kanske blir regn innan kvällen?

Trevlig fortsättning på söndagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Irriterande, Odvalds. Bokmärk permalänken.

26 svar på Skitbil

 1. Gunnel skriver:

  Köp en Bingolott! Kram

 2. Irene skriver:

  Har man bara pengar så kan man köpa vad man voll 😆 Bilar skadan kunna lita på ❗

  • Ingrid skriver:

   Visst måste man kunna lita på bilar. Jag tänker med fasa på ifall det hänt när jag var i Visby och Endre förra veckan. Det hade inte varit roligt att bli stående där!

 3. Znogge skriver:

  Kan och kan, låt ekonomin styra! Själv tycker jag att det är A och O med en bil som man kan lita på!

  Hoppas du rapporterar om filmen!

  Kram

 4. Lambergsfrua skriver:

  Vilken fin bild på dig och dina föräldrar! Alltid lika roligt att se foton från förr. Så fina kläder och du har en söt hatt också.
  Du visar en bild på malabarspenat – en växt som jag aldrig harhört talas om. Är den ätbar eller är det bara en prydnadsväxt?
  Fy vad trist med sin bil! När man är van att kunna förflytta sig helt på egen hand. känner man sig helt handikappad utan bilen. Förstår att det känns konstigt att kanske satsa på en ny bil. Allt beror ju på i hur pass dåligt eller bra skick din ”skitbil” är. Ibland lönar det sig faktiskt att reparera – men bara till en viss gräns förstås. Hoppas att du får tillbaks bilen snart i vilket fall som helst.
  Kram,
  Lambergsfrua 🙂

  • Ingrid skriver:

   Malabarspenaten är ätbar och man rekommenderar att använda den t ex när man wookar, Jag har smakat på den och visst smakar den spenat, men jag har inte provat att tillaga den. Jag hoppas att min skitbil går att laga för en rimlig summa.
   Kram.

 5. Geddfish skriver:

  Skoj att se gamla kort! ♥
  Ja du, det där med gamla bilar. Jag var ju tvungen att bege mig bort till garaget och starta min, och köra några varv. Som du, har jag ett ganska nytt batteri, men den strulade ändå en gång, hade glömt en lampa.
  Kör mycket sällan, men skulle nog sakna bilen, den tar mig ut i skogen och över bergen, där inga tåg och bussar går.
  Man kan också tänka sig, att unna sig en nyare bil, det är inte alls fel. Kanske mycket rätt 😉
  Kram, Gerd

  • Ingrid skriver:

   Jag tycker att det är så bra att kunna köra och handla. Inte för att jag har så hemskt långt till närmaste affär, men jag är så dålig på att bära och så ska man ju iväg på allt möjligt med SPF.
   Kram

 6. wiolettan skriver:

  Så vackra blommor och ett sån´t fint kort av dig och dina föräldrar.

  Joo, det kan man om man har råd, att köpa en ny bil. För, vi ska passa på att ha det så bra och bekvämt det går. Att komma ut och se nya vyer eller hälsa på släkt och vänner betyder ju så mycket. Så slå till. Skönt att veta att bilen fungerar.
  Trevlig söndagskväll och varm kram till dig.

 7. Jo Ingrid, lev nu och köp en ny bil! Om du verkligen undrar alltså. Du kan få fem år av bekymmerslöshet med den.

 8. Ja, om man har pengar så kan man väl köpa en ny bil 🙂
  Men inte vill man väl att den ska vara slit-och-släng.
  Jag kan inte ha bil nu då jag är singel, har inte råd med allt vad därtill hör av försäkringar, däck, reparationer m.m. Men tillvaron fixar sig på nåt sätt ändå, ibland kan jag låna min systers bil 🙂

 9. Det är klart att du ska köpa dig en ny bil – om du har råd med det förstås! 🙄
  Att samla pengar i ladorna och inte unna sig något när man kommit upp i ålder är något jag inte riktigt förstått mig på. Har man barn så är ju dom ganska gamla då och då ska väl dom kunna klara sig själva, så dom behöver man inte tänka på!! 😉
  KRAM
  Susie

 10. Gunnar skriver:

  Jag älskar gamla foton. Dom berättar så mycket mer än bara ord. Gamla bilar är ett elände. Nu för tiden åker vi så mycket bil så vi har högprioriterat en bra bil de senaste åren. Det är dessutom mycket vilt på vägarna här så vi vill att den är så krocksäkerhet som möjligt.

 11. Det är så tråkigt om bilen krånglar! Jag är inte alls intresserad av bilar, men de är ju nästan nödvändiga, om man vill ha ett någorlunda bekvämt liv.
  Hoppas att det bara är något enkelt fel på din bil, tråkigt bara att du ska behöva vänta så länge på en reparation!
  Men en ny bil är ju rätt roligt och så hoppas man ju slippa bekymmer en lång tid framöver!
  Så fin bild på dig och dina föräldrar! Vet du, jag tycker att din pappa och din man liknar varandra!
  Ha det så bra, kram, Monica

 12. Skogsnuvan skriver:

  Å jag förstår precis känslan. Just nu är min bil hel och det är tur för nu är det kinabrors bil som står på verkstaden och den bilen är relativt ny. Man blir ju så missmodig men fasen vet om det hjälper att köpa en ny. Dom verkar också gå sönder eftersom det är så mycket datorer och skit i dom och dom blir jättedyra att laga. Här måste man i så fall dra iväg 20 mil för att hitta någon som har en dator som kan hitta felet så behåll du bilen.

 13. Kusin Göran skriver:

  Fin bild! Det ser ut som ni är i Visby och firar din ettårsdag?

Kommentarer inaktiverade.