Smidiga Telia

Raija, med bloggen Nitida, är arg och besviken på Telia idag och när jag läser hennes inlägg, Aldrig mer telia, förstår jag mer än väl hennes känslor. Det är inte roligt att bli utan telefon i flera veckor. Något som jag också var ute för när vi bytte abonnemang.

Samtidigt har jag haft ett supportärende hos Telia på förmiddagen, som verkligen var en positiv upplevelse. För det första var det inte någon telefonkö alls, utan jag blev kopplad direkt. Det har man inte varit bortskämd med tidigare! Att bli placerad i kö har snarare varit legio än undantag. För det andra tycker jag att supporten har trevliga och engagerade medarbetare.

Mannen jag pratade med var tvungen att fråga någon annan till råds, för han var lite osäker på en sak, så jag fick vänta en stund.

-Tack för att du väntade, sa han när han kom tillbaka, jag var tvungen att kolla med en kollega, men nu ska vi se om jag inte kan hjälpa dig, och hjälp fick jag.

Jag hade ännu en fråga som gällde en annan sak och då kopplande han mig vidare till kundtjänst och där blev jag omgående hjälpt med det ärendet också.

Snabbare och smidigare kan det inte gå. Det klankas mycket på Telia, men jag tycker att de ska ha credit för de gånger man är nöjd med deras service.

Vad gör jag mer den här regnvädersdagen än promenerar och ringer till Telia?

Jag har suttit och tittat på de två första avsnitten av Lilyhammer, på äldste sonens rekommendation, och det är en serie som jag absolut ska följa.

Steven Van Zandt har huvudrollen som Frank Tagliano, en före detta medlem av New York-maffian. Efter att han vittnat mot sin tidigare chef, blir Tagliano förflyttad till Lillehammer i Norge via FBI´s vittnesskyddsprogram.

Lilyhammer är en underbar parodi på alla filmer som gjorts om maffian och bra mycket roligare än Dallas och dessutom helt reklamfri. 😉

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Glädje, TV och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

33 svar på Smidiga Telia

 1. kajsastina skriver:

  Verkligen roligt att bli bemött på det sätt som alla kundtjänster o dyl skulle uppträda. Såg inte heller Dallas. Men hamnade också i den här serien Lilyhamer. Tycker den är bra och så skönt att slippa reklamen. Idag mulet men jag har varit på litet shopping och fikat med en god vän.
  Ha det gott!
  kram

 2. Agneta skriver:

  Hej, Ingrid!
  Du har så rätt så! Vi är snabba när det gäller klagomål men när vi får bra service som du fick i dag då är det aldrig någon som skriver om det, mer än du då 😀

  Typiskt! Kunde inte bstäma mig för om jag skulle se på Lillyhammer eller ej och valde en film i stället. Men efter vad du skriver här så verkar den väldigt intressant så jag får väl börja kika på den. Tackar för tipset och nu har jag ju bakgrundshistorien också tack vare dig 🙂 Visst är det kul med parodier och då särskilt om maffian.

  Regnet öser ner nu och det har börjat bli riktigt kyligt här inne också så dags att ta på varmare kläder och tända lampan…:(
  Kram, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Det blev inte så mycket av regnet här, men just nu är det ganska kraftigt och ikväll varnar de för åska. Den avstår jag gärna ifrån 🙁
   Jag tycker att man ska ge ros när det finns anledning till det. Vi är nog lite för snåla med berömmande ord både om företag och till våra vänner. 😉

 3. Lambergsfrua skriver:

  Vad roligt att du fick ett så positivt bemötande och snabb hjälp av Telias support. Det är viktigt att berätta om det som fungerar bra också och inte bara när man blir besviken på bristande service.

  Angående Lilyhammer håller jag helt med dig. Vi hänger med den serien – hellre än Dallas.
  Varm kram.
  Lambergsfrua 🙂

  • Ingrid skriver:

   Jag brydde mig inte om de första avsnitten av Lilyhammer. Trailern inför starten lockade mig inte, men när nu sonen ringde extra för att tipsa om att jag skulle se den, kunde jag ju inte låta bli. 😀

 4. Corina skriver:

  Ja inte kan då jag klaga på Telia, dom har alltid hjälpt mig på ett väldigt bra och trevligt sätt 😉 Följer inga serier alls…går inte med de oregelbundna arbetstider jag har. Men jag överlever det också. Kram !

  • Ingrid skriver:

   Man kan ju ofta se serierna i efterhand på t ex SvtPlay, det gjorde jag idag. 😀 Men jag kan tänka mig att du har lite annat att pyssla med när du är ledig. 😉

 5. Skatan skriver:

  Ja, du har alldeles rätt. Man ska inte heller glömma bort att lovorda dem som lovordas bör … Det är annars lätt hänt att man baaara klagar.

  Jag har inte sett Lilyhammer men nu blev jag verkligen sugen. Ska också se från början så att man hänger med 🙂

  Kram!

 6. Karin skriver:

  Så roligt att du visade bilder från Holmhällar. Där har mannen och jag bott när vi var på fågelkurs. Mycket god mat, minns jag att vi fick!
  Kram Karin

 7. Det är bra att ge ros också då någon förtjänat det. Ris ska man förstås också få dela ut då man är riktigt less på allt.
  Men på redaktionen brukar vi säga att då ingen ringer och klagar, då är allt bra, men skriver vi nåt fel, t ex namn – så brukar vi minsann få höra det 😆
  Varje tack värmer dock mycket och bidrar till att man glömmer sura människors kommentarer!

  • Ingrid skriver:

   Vi brukar säga att ”hälsan tiger still”. Klagar ingen är allt ok.

   Jag blev intervjuad per telefon en gång angående mitt bloggande och var lite nervös för hur artikeln i tidningen skulle se ut.

   Den var jättefin och jag blev så glad att jag ringde upp journalisten och tackade henne. Hon lät mäkta förvånad och glad också givetvis, men det verkade som om hon inte varit med om det förut att någon ringt och varit nöjd med hennes arbete. 😉

 8. Znogge skriver:

  Jag tror att alla bolag har sina svagheter! För något år sedan hade vi problem med intenet och bredbandet. Telia behövde en hel sommar på sig för att få hyfsad ordning på det. När det gällde mobilerna så lyckades däremot inte 3 reda ut problemet så vi flyttade fem abonnemang till Telia. Fungerar bra om man bortser att surfen är så långsam att det är uselt!

  Kram

 9. Janne skriver:

  Hej! Vi har haft telias bredband sedan 2006 och det funkar med 8 mbit men ibland är det segt. Telia är ju trots allt bland dom bästa på bredband. Det finns ju flera andra bolag som har mycket dålig support och som binder opp folk osv. Ha en fin dag !

 10. Lena skriver:

  Telia är utomordentligt hyggliga mot oss som bor på landet bland stormfällda ledningar.

  Little Steven, en världsartist, som spelat med Bruce Springsteen väldigt länge. Bland annat var det de två som spelade på minnesdagen 22 juli i Oslo. Han är 10000 gånger bättre än JR, Bobby och co. Jag håller helt med dig!

 11. Suss skriver:

  Jag är mycket nöjd med Telia som jag har haft så länge jag haft egen telefon. Jag har flera vänner som har andra operatörer och de är inte alls lika nöjda. Det är telefonköer, dålig service och svårt att komma fram. Jag har så gott som alltid fått hjälp, precis som du beskriver.
  Svar: Visst är jag överlycklig över den magen, för att inte tala om innehållet!!!! KRAM

 12. Raija skriver:

  Visst ska man berätta att man är nöjd, för det är nog inte ofta de får höra det. Men lika viktigt är det att klaga på det som inte fungerar, för annars kan de inte bättra sig. Säkert handlar det om vem man möter i kundtjänst eller supporten, om hur man upplever sig blivit bemött. Det är kanske lika på de olika bolagen. Telenor var i alla fall vänliga att kompensera för att det blivit struligt, medan Telia inte gör så, fast det var de som gjort fel.

  • Ingrid skriver:

   Visst är det så Raija att det beror mycket på den enskilda handläggaren.

   Jag har också haft krångel med Telia, bland annat när jag bytte från vanlig telefoni till IP-telefoni. Då blev jag utan telefon i ett par veckor, men blev kompenserad för det med 200:-.

   Likadant var det när en digitalbox blev försenad – då fick jag 3 gratisfilmer. 😀

 13. Rovie skriver:

  Har haft Telia för flera år sedan och i många år.Men fick betala en faktura med telefonnummer som inte fanns. Mycket tjafs och strul var det men det löste sig till slut med att jag fick ett telefofonkort till automater som var nedlagda.
  Då lämnade jag Telia för annat bolag.

  Vill också tala om att din länk till Dagbok på nätet, som jag skulle titta på, är nedlagd.

  Ha det gott 🙂

  • Ingrid skriver:

   Det måste varit ett tag sedan, för nu finns det väl knappt några telefonautomater. ❓

   Tack snälla du för att du sa till om den felaktiga länken. 😀 Jag har plockat bort den nu.

 14. Birgitta skriver:

  Jag har också enbart positiva erfarenheter av Telia numera. Bara för ett år sedan, och innan dess, satt man i 20 minuter i kö. Jag vet att det var uppe i både tv och tidningar att Telia misskötte sina kunder. Och det har blivit ett rejält uppsving sen dess. Dock har de inte lyckats hitta felet i mitt hus än. Har fortfarande bara 4:an i min tv. Och jag som betalar för en förfärlig massa dokumentärkanaler, som jag nu inte kan se på. Å andra sidan kommer jag få rejäl rabatt på nästa faktura 😀

  Ha det så fint idag. Jag sitter på jobbet och kommer fortsätta göra det resten av dagen.
  Kram1

 15. Sylvia skriver:

  Det är synd, blir man behandlad på ett bra sett så kommer det sällan fram. Tycker nog att Telia har bättrat sig avsevärt den sista tiden. Inte alls så lång väntetid. Ringer man mitt på dagen så brukar det också vara lättare att komma fram.
  Där ser man serien Lillehammer trodde jag var blaha blaha! Skönt att slippa reklamen. 4:ans reklam är vedervärdig.
  Ha en fin dag!
  Kram Sylvia

  • Ingrid skriver:

   Telia har nog bättrat sig en hel del. Speciellt det där med telefonköerna 😀
   Jag gillar Lilyhammer, men sen är det ju inte säkert att alla tycker om det serien för den skull 😉

 16. Lisbeth Öhlin-Petersson skriver:

  Jag har alltid varit Teliatrogen. Både på fast telefoni och mobil. När någon telefonförsäljare ringer och vill att jag ska byta så förstår jag inte vad dom talar om. Jag hävdar bestämt att jag inte ska byta leverantör. En del fortsätter att tjata och vill ha fler argument för att jag inte vill ha deras erbjudande om billigare telefoni. Då säger jag att vi har en gång i tiden köpt Teliaaktier till alla barnbarn som dom fortfarande har kvar och väntar en förmögenhet på. Då brukar samtalen avslutas.

  • Ingrid skriver:

   Det var ett bra argument, men jag misstänker att barnbarnen får vänta bra länge på den där förmögenheten 😉
   Teliaaktien var verkligen en sällsynt dålig börsintroduktion. 🙁

 17. Inger Maryissa skriver:

  Jo, Telia kan man ibland bli antingen sur bli glad över 🙂
  Har varit med om bådadera….ibland måste man tjata lite…medan nästa gång kommunikationen funkar perfekt från början 😉
  Men i stort sett har det oftast gått bra, även om de verkar lite krångliga ibland
  men för det mesta har har det gått bra
  kram

Kommentarer inaktiverade.