Snart är det midsommar

Vilken tur att vi var tre kvinnor starkt på Kupan igår när det ramlade in ungefär 20 personer helt oförhappandes och skulle ha kaffe allihop. De bad så mycket om ursäkt för att de inte ringt och sagt till i förväg, men det fixade sig ändå. De fick vänta tills vi fått fart på kaffebryggaren och plockat fram mera kaffebröd, men det var hett om öronen ett tag.

När jag kom hem
klippte jag gräset. Inte för att det var så mycket att klippa, för något gräs finns det inte, men ogräsen stack upp både här och där. Man vill ju ha snyggt till helgen. Sen var det ett styrelsemöte med bostadsrättsföreningen, så något blogginlägg blev det inte, för när jag äntligen kom in igen hamnade jag framför tv:n. Just nu ser jag en serie på Netflix, som heter The Affair. Den är nästan i porrigaste laget för en liten pensionärstant, men sexscenerna är väldigt vackert fotograferade och det är inte utan att man längtar tillbaka till den tid då det begav sig. 😉

I dag har det varit solsken på förmiddagen, men nu har det mulnat till. Jag åkte upp till Stenstugu för att se hur det går för Eva med målningen och så skulle jag kolla planerna inför midsommaren. Matjesill och inkokt lax föll på min lott. Jag föreslog att vi skulle satsa på grillat, men det blir nog inget grillväder den här helgen. Ska det regna så är det klart att det ska göra det när det är midsommar. Gaetano kommer hem i helgen och han vill ha kroppkakor, men det kan han nog känna sig blåst på. Arancini pratade Eva om och Alessia vill ha räkägg. Jag misstänker att det blir massor av mat – precis som vanligt.

Eva är betydligt bättre på att odla rosor än jag. Den här föreslog jag att hon skulle ta bort för att den var så dålig. Tur att hon inte lydde mitt råd.

Trevlig onsdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Midsommar. Bokmärk permalänken.

10 svar på Snart är det midsommar

 1. Anne-Lie skriver:

  Midsommarhelgen är en riktig mathelg. Och ostadigt väder brukar det vara. Så kanske lika bra att låta grillen stå.
  Trevlig Midsommar!

 2. Znogge skriver:

  Här satsar vi på grillat som huvudrätt vilket beror på att jag inte alls tycker om sill och lax. Men övriga vill ha så det får bli en kompromiss vilket går det med.

  Så fin rosen är så det var tur att den fick stå kvar!

  Kram

 3. Så ni har knytkalas med barn och barnbarn på midsommarafton också! Det har inte vi.
  Men vi är alltid bjudna på fika hos våra sommargrannar och barndomsvänner tvärs över vägen på eftermiddagen och då har vi tipsrunda. Sen på kvällen äter vi middag hos min syster och svåger, som vi bor granne med. Så tradition har har vi också!
  Det brukar bli trevligt oavsett väder, men, självklart är det trevligast om man kan sitta ute!
  Ha det gott, kram, Monica
  P.S Saknade ditt blogginlägg igår…D.S.

  • Ingrid skriver:

   Det är trevligt med traditioner och knytis gör det ju så mycket enklare. Jag är tacksam över att jag slipper sitta ensam på midsommarafton.
   Kram

 4. skogsnuvan skriver:

  Idag håller jag mig inne och det gör katten och hunden också. Det regnar inte men stormar så blommor och möbler blåser omkring och vinden är isade kall. Ska bli lika till midsommar tyvärr. Kinabror kommer hem idag i alla fall så vi får väl nöja oss med att sitta inne och äta god man Det kan man ju göra i alla väder.

  • Ingrid skriver:

   Här har det också blåst hemskt och grannens trädgårdsstolar blåste iväg den här gången också, men nu är det lite lugnare.
   Hoppas du får en fin helg!

 5. Inatt har det kommit ”hela” 1 mm med regn! Otroligt!! Men är det inte typiskt att det ska bli dåligt nu till midsommar när det varit torka och värme i över 2,5 månad!? 👿
  Men för vår del gör det inget. Tvärtom, jag och min trädgård ska verkligen njuta av regnet. 🙂 Vi har nämligen ställt in midsommarfirandet. Det blir ingen lunch här tyvärr, vilket gör mig lite ledsen. Jag älskar ju fester! 😉
  Det har också blivit lite av en tradition för ”gänget” att komma hit. Men, men – är gubben min dålig så är han. Fast idag säger han att han börjar känna sig mer som vanligt igen, så vi kanske kan göra vår planerade trädgårdsutflykt på söndag. Jag håller tummarna….. 😛
  Din midsommar verkar bli väldans trevlig med MASSOR av god mat och många kära släktingar vid bordet. Så ha det riktigt kul! 😆
  KRAM/Susie

  • Ingrid skriver:

   Då fick vi lite mera regn än ni i Eksta, för jag tömde ut drygt 4mm i morse.
   Hoppas nu att Rolle kryar på sig så att ni kan få göra den där trädgårdsutflykten!
   Kram

Kommentarer inaktiverade.