Snökaos

Måndagen den 24 november 2008 | 09:30 | -2°, blåsigt

Så har Sverige drabbats av hårda vindar i kombination med snö och det har som vanligt ställt till det i trafiken. Här på Gotland är det många skolbussar som inte går i dag och en del skolor på landsbygden har stängt. Snö, kyla och hård blåst gör vägarna svåra att hålla farbara och plogbilarna hinner inte med, så alla som inte måste ut, bör hålla sig hemma, lyder rekommendationerna. Ingen DN fick vi i dag heller, för postflyget var inställt det också.

Nu kommer inte det här vintervädret att hålla på så länge. Till helgen och första advent lär all snö vara borta igen enligt meteorologerna. Därför gick jag ut och dokumenterade en snödriva. Vem vet det här kanske blir årets enda snö?


Det var ju tur att vi fick gräva färdigt trädgårdslandet innan snön kom.

Enligt norska och danska motsvarigheten till SMHI kommer det att bli en ovanligt varm vinter med temperaturer på 2,5° över normalt. Så gillar du att åka skidor och bor i södra delen av vårt avlånga land, passa på nu!

Åka skidor ska jag inte, men någon typ av julstädning ska jag nog dra i gång med. Skafferiet behöver en översyn, men där är så kallt i dag, så jag får gå till anfall på något varmare ställe.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Väderprat och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.