Solur nr 84 i Sverige

Solen skiner efter en mulen och regnig morgon, men det blåser rätt mycket. Jag försöker samla ihop mig och har planerat packningen, men ännu har jag inte hämtat in resväskan från förrådet.

Bloggandet och kontakterna man får via nätet är verkligen en historia för sig. Igår fick jag ett mail från en italienare, som undrade om han kunde få lägga ut ett av mina foton som jag tog på Höga Kusten-resan i somras. Det finns en hemsida och givetvis också en facebooksida där man samlar på bilder av solur från hela världen.

Ordet Sundial hade jag aldrig hört förut och visste inte vad det betydde, så innan jag bekräftade att det var ok, så googlade jag för att ta reda på vad det rörde sig om. Tala om specialintresse! Jag svarade att han kunde få lägga ut bilden och idag fick jag ett nytt mail där han bekräftade att den nu finns på sidan.

Min bild från Klockhuset i Skadom blev foto nr 84 i Sverige. Det fanns flera solur vid Klockhuset, så det var ju synd att jag inte tog kort på dem också, då hade han kunnat utöka sin samling. Klickar du på bilden så kommer du till Atlas of Sundials. Nu kommer jag givetvis att spana efter solur på Cypern när jag kommer dit.

Trevlig torsdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Daterande, Tänkt. Bokmärk permalänken.

14 svar på Solur nr 84 i Sverige

 1. Hillevi skriver:

  På nätet finns alla, även du med positiv rätt!
  Ha nu ett par fina veckor i nyupptäckarland. Ska bli spännande att följa.

 2. Susie Bloom skriver:

  Ja det finns ”konstiga” intressen, men jag som är trädgårdsfreak ska ju inte säga nått! 🙄 Kom in alldeles nyss efter att ha rensat klart pallkragarna, samt tagit bort lite annat skräp på framsidan. Men den är inte klar på långa vägar än. Men vad det verkar på väderrapporterna så har jag hela helgen på mig! 😉
  Ha det nu riktigt skönt! 😆
  KRAM
  Susie

 3. Lambergsfrua skriver:

  Vad trevligt att han hörde av sig och kul med lite annorlunda intressen. Jag skulle tro att detta är ett mycket udda intresse. Hoppas att du hittar något spännande solur på Cypern, som du kan skicka en bild av till honom.
  Varm kram
  Lambergsfrua 🙂

 4. Så roligt! Ja, den där cybervärlden medför mycket, det allra mesta positivt! Jag fick en förfrågan för något år sedan av en man, som skrev en bok, som skulle heta ”Hundra balla ställen i Skåne”. Han hade sett mina bilder (i min blogg) från vår strand och ville ha med två bilder från den. Det fick han; han skickade ett ex av boken till mig och minsann, där står jag med som fotograf!!!

  • Ingrid skriver:

   Visst är det lite kul att någon tycker sig kunna använda ett foto man tagit. Jag har också ett foto med i en bok och en av mina bilder fick illustrera en affisch.
   Kram

 5. Eva skriver:

  Hola, lite trist väder i Las Palmas den senaste månaden, mulet och svagt regn men +20.
  Så du valde rätt tid för din semester här, hoppas du har samma tur på nästa resa.

  Trevlig semester,

  Kram
  Eva

  • Ingrid skriver:

   Hejsan Eva!
   Ja, tänk vilken tur jag hade med min januarivecka. Jag hoppas givetvis också att det ska bli fint på Cypern också.
   Kramar till dig och maken!

 6. Znogge skriver:

  Det var verkligen hedrande och kul att soluret hamnar på kartan även utomlands 😀

  Kram

 7. Helen skriver:

  Hej Ingrid det är ett bra val att åka till cypern , har själv varit där några g och är nöjd, så ha det nu så skönt . Helen

Kommentarer inaktiverade.