Som en gul sol…..

…lyser den här solrosen högt uppe i trädet. Den är ett populärt matställe för humlor, bin och blomflugor, men just när jag var där med kameran var de tydligen mätta.

Morgonen har varit solig och fin, men det ska bli mera regn senare idag. Igår blev det totalt 19 mm och jag inbillar mig att gräsmattorna redan har börjat grönska lite. Nu ska jag gå ut en stund, för man får ju passa på medan det är vackert väder.

Ha en fin onsdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Trädgård och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

28 svar på Som en gul sol…..

 1. Znogge skriver:

  Här har det regnat hela natten och det behövdes verkligen! Nu solar det upp men jag ska iväg och storhandla. Vissa saker måste liksom göras…

  Kram

 2. Så fin den är.
  Jo jag ser två blomflugor.

  De är så fina står stilla i luften som en liten kollibri.

  Kram

 3. Freedomtravel skriver:

  Vacker gul färg! Och visst behöver naturen lite vatten!

 4. Visst har gräsmattorna blivit gröna igen – fast på yttertomten där det inte ens var gult utan svartbrunt sönderbränt, där tar det nog lite längre tid. 🙁 Men med tanle på att det kom 26 mm här igår och att det nu har regnat ett par timmar idag, så lär det nog bli grönt där ute också! 😆

 5. Lambergsfrua skriver:

  Vad roligt att solrosen blommar på hög höjd så att säga.
  I går regnade det rejält och man nästan såg, hur naturen sög åt sig vätan och mådde gott av den.
  Idag har vi växlande molnighet. Några små skurar har vi fått, men det behövs faktiskt mer för att växtligheten ska må bra.
  Önskar dig en fortsatt bra dag.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 6. Raija skriver:

  Just nu hör jag åskan på håll och molnen börjar dra ihop sig. Men vi har haft soligt idag, med regn i natt, men enbart 12 mm, vilket är alldeles för lite.

 7. Kicki skriver:

  Vi har inte alls fått lika mycket regn som du, men det har kommit skapligt ändå.
  Nu är det bestämt, det blir inget Gotland i år 🙁
  Jag hoppas vi får ha hälsan så kanske det kan bli nästa år i stället, för jag vill gärna komma tillbaka till din fina ö.
  Kram Kicki

 8. Ann -Marie skriver:

  Idag och igår har varit förskräckliga. Lille Baxter 6 månader idag är så sjuk. Han började igår att kräkas på dagen och hela natten höll han på, minst en gång per halvtimma ibland oftare. Imorse vid 4 tiden var han så slut att han inte orkade gå ut, han kröp in under min säng och låg kvar där och kräktes. Vi har varit två gånger på djurklinik och röntgat magen och ska dit imorgon igen för nya bilder. Han vägrar äta det kokta riset han får, vill bara dricka vatten. Han fortsätter att kräkas men inte så ofta, han blev i alla fall glad när jag kom från jobbet ikväll. Hoppas vi får sova inatt och framförallt att han blir frisk utan operation. Matte är en lättgråten person så tårarna svämde över där på djurklin. Jag vill ha tillbaks min glada och spralliga pojke fort igen. Förmodligen har han fått i sig något olämpligt.
  Drygt 28 mm har det kommit, det och blåst därtill gör att en del av mina blommor säckat ihop.Men jag gläds för vår framtida mat och foder till djuren.
  Kram!

  • Ingrid skriver:

   Stackars lille Baxter! Jag hoppas verkligen att han mår bättre idag. Inte undra på att dina tårar rann när ni var på djurkliniken. Det är svårt när djuren blir sjuka!!
   Hoppas att dina vackra blommor piggnar till igen.
   Varm kram!

 9. Gerd skriver:

  Jag älskar solroser, så ståtliga och vackra!
  Idag lyser solen gul och stor som ett klot över Lidköping. En skön dag till dig, kram, Gerd♥

 10. Karin skriver:

  Vilken fin solros! Det är härligt att se ett stort fält med solrosor, hur blommorna vänder sig efter solen! Precis som vi männsikor!
  Kram Karin

 11. Beppan skriver:

  Solrosor är ljuvliga – såväl som på stora fält i Sydeuropa som uppe träden på Gotland…. 🙂
  Förstår att serveringen är välbesökt!

 12. Inger Maryissa skriver:

  Solrosor är så fina, och de ger verkligen skäl för namnet
  och oj, så stora de kan bli
  kram

 13. Suss skriver:

  Jag har 4 solrosor mot gäststugeväggen och de har börjat blomma. Jag sådde frö i våras och lite snopen blev jag när jag insåg att det var lågväxande jag sått. Fast de är fina ändå. Kanske jag ska visa dem på bloggen så får du se!KRAM!

Kommentarer inaktiverade.