Sommar med Böcker

En mulen morgon ger en klar dag sa alltid Åke och så blev det idag. Det var lite molnigt i morse, men sen har det varit jättefint. Jag pysslade lite med min blommor på förmiddagen och sen kom en granne in och satt och pratade ett tag och hux flux var det dags för lunch.

Sedan blev det solstolen och Böcker, för det var Magnus Böcker, vd för SGX, börsen i Singapore, som var sommarvärd idag och han var väldigt intressant att lyssna på. Som tolvåring var han ut för en olycka där han blev påkörd av en bil och fick tillbringa en lång tid med gips och kryckor. Då köpte han sina tre första aktier och det blev starten på hans framgångsrika liv som ekonom och entreprenör. Han berättade på ett ganska lättsamt sätt om sina framgångar och tankarna kring hur vi ska kunna dela på jordens resurser. Utvecklingsländernas strävan efter konsumtion och lyxliv är omöjlig för resurserna finns helt enkelt inte.

Någonstans där kroknade jag, för det blev mera föreläsning än sommarprat och musiken var inte heller i min smak, även om den gick att lyssna på, men jag fick ett bra tips av honom ifall jag skulle åka till Singapore – man ska ta med sig eget tuggummi, för det finns inte att köpa där. Det är importförbud för tuggummi!
Betyg: Prat: ♥ ♥ ♥ Musik: ♪ ♪ ♪

Sen gick jag ut på en promenad och jag tog rundan över Bönders och fram till Klinte kyrka. Där gick jag in på kyrkogården och gick runt där och tittade lite. Paradisblomstren på mammas och pappas grav är helt otroligt fina och det var totalt onödigt att plantera lobelia i framkanten som jag gjort.

Det är fina bestånd av lavendel lite varstans på gravarna och humlor och fjärilar svärmar runt dem

Såpört på dikesrenen

Nu är jag snart hemma igen

På tal om böcker, nu har jag laddat hem Lars Kepler femte bok i serien om Joona Linna, Stalker, och den ska jag slå emellan med innan jag ger mig på den sista delen om Maj.

Trevlig söndagskväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Promenader, Radioprogram och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

12 svar på Sommar med Böcker

 1. Znogge skriver:

  Den tror jag inte heller att du blir besviken på. Själv har jag fått låna ”Odödlig” skriven av Bolton. Den ska tydligen vara vansinnigt bra så det hoppas jag stämmer 😀

  Trevlig söndagskväll!

  Kram

 2. Kraka skriver:

  Mycket bra bokval! Du har en fin läsupplevelse framför dig.

  Kram

 3. Gunnar skriver:

  Jag tröttnade på dagens radioprat rätt fort. Kanske för att jag har jobbat med ekonomi under hela mitt yrkesliv.Sen var det inte min musik heller.
  Apropå växter som lockar fjärilar så undrar jag om det är tillräckligt milt klimat hos dig för att Fjärilsbusken Budleja ska kunna övervintra? Tror inte det fungerar hos oss.

 4. Geddfish skriver:

  Oj, vad du lyssnar och läser, och det verkar så skönt med solstolen där!
  Jag har allt suttit lite i min solstol också, men då blundat.
  Din sista bild var väldigt somrig och rogivande.
  Kram, Gerd

 5. Kicki skriver:

  Jag har ju läst Lars Keplers övriga böcker (känns lite märkligt att namnet är en pseudonym för två stycken).
  Väntar nog på att Stalker kommer ut som ljudbok på biblioteket. Jag har blivit lite lat på att läsa, men lyssnar gärna.
  Kram/Kicki

 6. Anna/notonmusic skriver:

  Nu har du sprungit förbi mig Ingrid.Har inte hunnit läsa klart andra boken om Maj! Och inte ett enda sommarprogram ha jag lyssnat på! Kanske att jag lyssnar på dem i efterhand när jag börjar åka bil fram och tillbaka till Örebro om några veckor. Kanske jag hinner plöja två på resan dit och två på hemresan. Kram och ha en fin kväll 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *