Sommar med Johan Theorin och sedan en promenad

Jag trodde inte att det skulle bli något sommarprogram i solstolen idag, men det ordnade till sig och när klockan var ett la jag mig där för att lyssna på Johan Theorin. Han är författare och har skrivit en rad böcker som utspelar sig på Öland, men jag har bara läst en bok av honom, Rörgast hette den och jag har för mig att den var ganska bra och att den handlade om mörka hemligheter och mystiska saker. Och mörka hemligheter och mystiska saker handlade hans sommarprogram om.
Mormor Sally berättade om den lille gråklädde mannen, tomten kanske, som sprang ut i vattnet och försvann, skogsarbetaren som hade sett en liten gråklädd man försvinna in i ett rymdskepp och flyga iväg, någon som sett ett eldklot och ruskiga spökhistorier som han fick höra som godnattsagor. Alla de där historierna har påverkat honom och fått hans fantasi att blomma.

Han var lättsam och trevlig att lyssna till, men musiken var ingenting jag gillade precis. Det enda positiva var att han letat fram musik som följde innehållet i ”pratet”. Det är inte alla som gör det och det kan vara ganska störande.

När programmet var slut tänkte jag först dricka kaffe, men tog på mig och gick ut på en promenad. Jag hade ätit glass och jordgubbar medan jag satt i solstolen och var rädd att det lagt si pa rivar, så jag behövde lite motion.

Jag gick upp till Klinte kyrka och var inne på kyrkogården och tittade till mammas och pappas grav. Rosenskäran har tagit sig, men ännu blommar den inte.

Sen fortsatte jag fram till Bönders och fick se att det där körsbärsträdet, som jag brukar nalla körsbär från när jag går förbi, inte har ett enda bär och inga kart heller. Kan det ha varit frost när det blommade?

Så blev det Vallekvior hem och här är jag framme vid Vallegårdarna. Det var lite halvmulet, men varmt och skönt ändå och den tunna långärmade tröja jag tagit på mig fick jag ta av och knyta runt midjan. Jag behöver väl inte säga att det smakade jättegott med en kopp kaffe när jag väl var hemma igen.

Ha en skön fortsättning på dagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Promenader, Radioprogram och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

12 svar på Sommar med Johan Theorin och sedan en promenad

 1. Kraft´n skriver:

  Verkar ha varit för kallt når körsbären blommade,
  insekterna hade väl inte vaknat ännu. Brorsan har
  ingenting på sina heller. Kram/Anders

 2. Marlise skriver:

  So schöne Fotos von blühenden Natternköpfen.
  Ich habe heute hier bei uns welche gesehen
  und sie auch in meinem Blog gezeigt.
  Hier gibt es aber nur wenige
  und weil es auf Gotland so viel schöner aussieht
  habe ich mir ein paar Fotos bei dir ”geliehen”
  ich hoffe, das ist erlaubt?

  Så vackra bilder av blommande blåeld.
  Jag har sett här i dag med oss som
  och även visas i min blogg.
  Det finns men få
  och för att det ser så mycket trevligare på Gotland
  Jag har ”lånat” mig några foton med dig
  Jag hoppas att detta är tillåtet?

  Kram Marlise

 3. Har läst tillbaka lite, för sista tiden har jag inte hunnit med att blogga så mycket. Så jag såg träffen ni hade i Fröjel, såg jättemysigt ut. Men ikväll är det inte läge för att sitta ute på altanen precis och det är bara skräp på TV. Rätt skönt faktiskt….. 😉
  Hinna lyssna på radion på dagarna hinns inte med, då har man ju fullt upp i trädgården. Och vi som inte tittat på en enda fotbollsmatch började igår – och helt plötsligt var det riktigt roligt så det blev en match till idag. Tyskland/USA vilket gör att det är tråkigt med fotboll igen….. 👿
  KRAM
  Susie

  • Ingrid skriver:

   Jag har lyckats hålla mig ifrån all fotboll. 😉
   Annat var det förr. Åke älskade fotboll och det var det enda han ville se. Allt annat på tv var ”skit”.
   Kram

 4. Elisabeth skriver:

  Vilken härlig och vacker promenad du fick. Jag förstår att kaffet smakade bra! Kram Elisabeth

 5. Louise skriver:

  Jag gillar sommarpratarna, men tyvärr har jag numera så sällan tid att lyssna. Det var skillnad på den tiden när jag hade ett jobb som tillät att man slölyssna medan man arbetade. Nu kräver mitt arbete så mycket koncentration att jag inte kan jobba om jag lyssnar, så jag måste i stället hitta tid för att lyssna vid andra tillfällen … Men det blir inte lätt … 😛
  Vad var det för musik han spelade som du inte tyckte om?
  Du har lyckats få till riktigt härliga och somriga bilder …
  Kram på dig …

  • Ingrid skriver:

   När jag jobbade kunde jag ju inte heller lyssna på de här programmen. Det fick bli på helgerna och på semestern.
   Det var för mig okänd musik och då sparkar jag bakut. 😉
   Kram

 6. Hillevi skriver:

  Theorin lyckades inte fånga mitt fulla intresse, lyssnade bara en stund på hemväg i bilen, däremot hade jag hoppats på en bedömning av Antje Jackelén igår, men då var du ute på äventyr! Det programmet började dock så bra, så jag ska nog ta och lyssna på det idag i stället.

  Blåelden blommar på torrmarker här också men är så mycket vackrare på Öland och Gotland, helst med hav och kalksten runt!

  Det blir nog si och så med skörd av både det ena och andra av bär detta år, tyvärr.

  • Ingrid skriver:

   Jackelén missade jag ju och jag lyssnar aldrig på de här programmen i efterhand. Jag har kryssat för de som jag absolut vill försöka lyssna på.
   Blåbär ser det inte ut att bli ett enda och vinbärsbuskarna ser lite glesa ut de också.

Kommentarer inaktiverade.