Sommar med Nisse Hellberg o Karin Volo

Sommarvädret fortsätter att vara väldigt växlande och just nu har jag gått in efter att ha fått mig en iskall dusch där jag låg i solstolen och lyssnade på dagens sommarvärd, Karin Volo. Igår däremot blev det riktigt fint väder fram på dagen och kvällen var härlig.

Nisse Hellberg trivdes jag ganska bra med. Ett tag i alla fall, så länge han pratade om sin skol- och ungdomstid. Hans beskrivning av sitt rent maniska intresse för fotboll och hur den manin yttrade sig var verkligen rolig, men sen när han kom in på sin musik tröttnade jag och slölyssnade bara.    Betyg: Prat: ♥ ♥ ♥ Musik: ♪ ♪ ♪

Karin Volo, dagens sommarpratare satt 1352 dagar, nästan fyra år, oskyldigt häktad i USA, anklagad för saker som hennes ex-make hade gjort i Mexico. Mexico begärde att få henne utlämnad, men hennes advokater lyckades förhindra det. I Sverige väntade hennes två barn då sex och åtta år gamla och hennes fästman, som hon nu hennes man. De gifte sig i häktet med en glasvägg mellan sig. Fyra år i häkte i San Diego utan att få träffa sina barn – det var verkligen en stark berättelse, men till slut blev hon frisläppt och slutet, där hon beskrev första mötet med sina barn efter hemkomsten, var så rörande att jag grät tillsammans med henne.   Betyg: Prat: ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ Musik: ♪ ♪ ♪ ♪

Jag var inte helt fel ute när jag kritiserade Leila Lindholms sommarprat för otillbörlig reklam. Nu är programmet anmält till Granskningsnämnden.

Trevlig fortsättning på tisdagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Radioprogram och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

12 svar på Sommar med Nisse Hellberg o Karin Volo

 1. Geddfish skriver:

  Se där, det var bra, man ska inte ha otillåten reklam.
  En enda sommarpratare har jag lyssnat till och det var när jag var ute och körde bil.
  Vädret ska vi inte prata om, jag tog tid i tvättstugan för att fördriva tiden i regnet.
  Kram, Gerd

 2. Musikanta skriver:

  Hällregn i dag igen, men vi hann att åka in till Norrköping och gå en promenad i alla fall. Jättebra med dina recensioner av sommarpratarna som jag sagt förut. Måste vara en stark kvinna som kommit igen efter en så hemsk upplevelse.
  Kram från Ingrid

 3. Znogge skriver:

  Se där ja, en gammal klasskompis till mig 🙂 Nisse Hellberg alltså. Bra att det var fler som reagerade för något reklamprogram ska det väl ändå inte vara…

  Kram

 4. Hillevi skriver:

  Karin Volo… jag fastnade trots den entoniga svenskan och även jag grät lite på slutet. Nisse Hellberg lyssnade jag inte på, inte heller på Leila. Bra av dig att sätta fingret på reklamen i det programmet – så ska det ju inte få vara!

 5. Beppan skriver:

  Du är flitig du att lyssna på sommarpratarna!
  Jag har tänkt göra det – men det stoppar där.
  Har så svårt att få till det….
  Ska försöka lyssna på en del i efterhand.
  Tackar för dina recensioner!

 6. Kerstin skriver:

  Jag har inte hunnit lyssna vilket är tråkigt. Man blir förvånad ibland över hur en del lyckas göra reklam för sig både i radio och TV utan att någon reagerar. Det är också ganska löjligt att reportern varje gång något slinker igenom, måste säga ”det finns andra företag också” eller liknande. Det fattar vi alla ändå.
  Önskar dig en fortsatt skön julivecka!
  Kram /Kerstin

  • Ingrid skriver:

   Leila hänvisar till Ingvar Kamprads sommarprat och jag hörde det också. Han pratade om hur han skapat IKEA, men förhärligade inte sig själv och sin egen insats på samma sätt som Leila gjorde.
   Kram

Kommentarer inaktiverade.