Sommarens första….

….skoskav fick jag idag när jag var dum nog att gå ut en sväng utan strumpor i skorna. Jag hade väl ingångna sandaler och trodde att det skulle gå bra att ta en promenad med dem på, men icke!

Jag måste säga att sista biten av promenaden från Konsum och hem inte var speciellt trevlig. Jag försökte ändra inställningen av remmarna på skon, men det hjälpte inte mycket. När jag kom hem konstaterade Jane missnöjt att farten varit låg idag. Det tog mig nästan 15 min att gå 1 km och det tycker hon är alldeles för dåligt. Blåsor på tårna och skoskav har hon ingen som helst förståelse för. Nu har i alla fall den stackars lilltån fått ett plåster på sig och mår betydligt bättre.

Det är så enormt vackert nu, men det går väldigt fort. Det gäller verkligen att se sig omkring med öppet sinne och njuta av allt det sköna.

Det har varit soligt och fint hela dagen och när jag kom hem satte jag mig ute på framsidan och drack kaffe, men helt plötsligt började det mulna till och nu är himlen täckt av svarta moln och enligt SMHI regnar det på södra Gotland. En skvätt regn skulle i och för sig sitta bra, för då slipper jag vattna i morgon. Det börjar bli väldigt torrt i rabatterna.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Promenader. Bokmärk permalänken.

36 kommentarer till Sommarens första….

 1. Skogsnuvan skriver:

  Hua det såg ont ut men det är väl så att man fått tunt skinn på fötterna efter att ha gott med sockar hela vintern. Ser härligt ut med de blommande träden. Här har det varit fint väder i flera dagar nu och solen värmer nästan så det bränns. Fort går det också. Idag har häggen slagit ut och förgätmigejen.

 2. Elisabeth skriver:

  Vackert är det nu, men din tå hoppas jag blir fin snabbt, så du kan ut på nya promenader. Ha dé gott1 Elisabeth

 3. Romrussinet skriver:

  Ciao bellissima! ajajaj, det ser ju inte bra ut, hoppas att det läker bra till slut. Härligt att läsa att ni har gott väder, härnere väntar vi fortfarande på värmen. Det börjar bli tröttsamt med kylan (påminn mig gärna när det är fyrtio grader varmt i flera veckor).

 4. Louise skriver:

  Aj aj aj … ser inte skönt ut det där. Du får vara snäll mot tån ett tag nu … Kramen

 5. Aj aj – skoskav är INTE skönt, men jag misstänker att jag får lite sånt av mina nya SVEA-skor också…

  Ja, nu ska vi passa på att njuta av naturen. Senast i dag tänkte jag att snart är maj 2013 ett minne blott. Tiden rusar!

  Kram!

 6. Beppan skriver:

  Skoskav är inget vidare!
  Här är det myggbett som irriterar – fick säkert ett hundratal i helgen när vi jobbade med veden….

 7. Znogge skriver:

  Känner igen det där! Jag gör samma tavla varje sommar och får skoskav bara av att titta på ett par skor! Men i sommar ska jag vara försiktig…

  Hoppas tån läker snabbt!

  Kram

 8. Jah Hollis skriver:

  Skoskav kan ju vara fruktansvärt obehagligt, hoppas det går över snart. 8)

 9. Janne skriver:

  Morron Ingrid ! Ja på sommaren får man vara försiktig med skoskav då fötterna blir svettiga och skaver mot skornas material. Ha det bra !

 10. Kicki skriver:

  Aj, ja det såg ont ut.
  Jane är tuff mot dig. Min kilometer tar oftast en kvart, men hundarna sinkar ju. Skulle väl gå snabbare om jag var ensam.
  Hur gör du för att lägga ut bilden/kartan på den runda man gått?
  Jag har försökt leta på kameran efter nån funktion utan att lyckas.
  Vi hade också sommarvärme igår, men idag har det regnat på morgonen.
  Kram/Kicki

  • Ingrid skriver:

   Här är mulet och det regnar en liten aning nu på morgonen, men det är utlovat bättre väder fram på dagen.
   Ang kartan, så går jag in på mitt konto Runkeeper’s hemsida, klickar på den aktivitet jag vill se på så att jag får fram kartan och sedan tar jag en printscreen av sidan. Någon gång har jag använt digitalkameran och fotograferat av kartan i mobilen.
   Kram!

 11. Aj, aj, aj – det såg väldigt ont ut det där! Det räckte med att tita på bilden så ilade det i hela kroppen!! 🙁
  Läste tillbaka och såg att du hade gjort ett otroligt härlig Stockholmsbesök, själv har jag haft ”tjejerna” från Stockholm här och jag tror att dom också tyckte det var härligt. Fast vädret kunde ha varit lite varmare…..:roll:
  Men å andra sidan så gör det inte så mycket att det är lite kyligt, man kan ju knappt sitta ute på altanerna i alla fall – dom är fulla med pollen. Jag tror vi får extra mycket eftersom vi har massor av träd runt om oss. 😥
  Eftersom man har haft besök så ligger trädgårdsjobben efter – igen – så igår började vi hårdkörning. Bl.a. så har vi klippt allt och jag har gödslat gräsmattan (bara en bit i taget eftersom vi måste avgränsa det hela med nät så inte Santos trampar omkring i det). Jag hoppades därför på att vi skulle få regn idag, men det ser illa ut så nu måste jag ut och sätta på vattenspridaren. 🙄
  Ekstas bredbandsgäng kommer också hit när som helst för att märka ut var exakt dom ska gräva. Det blir faktiskt inte ett dugg kul, för hos oss som har lång tomt ska dom dra fibern på baksidan utmed hela tomten. Och det INNAN midsommar – och jag som har trädgårdsvisning då! Usch vad trist, mend et måste ju göras!! 👿

  • Ingrid skriver:

   Jag förstår att du bävar för den där fibergrävningen. Ni har ju kämpat så efter dräneringen för att få trädgården i ordning och så ska det grävas igen.
   Hoppas att de går varsamt fram i alla fall!
   Kram

 12. Skatan skriver:

  Det såg verkligen ut att göra ont … din stackars lilltå. Fötterna är det bäst att vara rädd om i vår ålder … i alla åldrar förresten. Man är verkligen beroende av dom.

  Visst är det vackert nu … vackrast i världen är vår svenska vår/försommar när allt börjar spricker ut och grönskar. Som tur är är jag inte allergisk och kan njuta för fullt.

  Hoppas du får bukt med ditt skavsår snabbt så du kan ge dig ut på dina rundor igen och så att Jane blir nöjd 🙂

  Kram!

 13. Birgitta skriver:

  Aj aj. Det där måste gjort rejält ont. Jag tog häromveckan på mig ett par promenadskor som är mycket väl ingångna sedan flera år. Men trots att jag hade strumpor på mig fick jag också skoskav. Men hem måste man ju, så det är ju bara att halta på.

  Visst är den här tiden underbar? Det luktar så gott ute. Rapsfälten är i full blom och det doftar i hela Skåne nu. Älskar den doften.

  Vädret hos mig är idag kallt och mulet. Lite trist. Å andra sidan sitter jag inne på jobbet. Så det gör inte mig så mycket.

  Kram!

  • Ingrid skriver:

   Det är lite grått och trist här också idag, men det ska bli bättre. Jag tänkte ta en tur till skogen och se om det finns några liljekonvaljer. De doftar ju så ljuvligt!
   Kram

 14. Aj, vet hur ont det gör.

  Vi har skonat våra fötter hela vintern.
  Se till att ha Compeed plåster hemma, ifall
  det skulle upprepas.Männen går ju med strumpor i sandalerna,
  det är ju så snyggt.Hihihi

  Kram Majsan Mi

 15. Lambergsfrua skriver:

  Aja aj aj! Hoppas det är bättre idag.
  Varm kram,
  Lambergsfrua

 16. Kraka skriver:

  Aj! Det ser ut att göra riktigt ont…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *