Sommarnattens leende – Johan Waltelius

Jag klarade gårdagen på Kupan utan att få värmeslag och det är nog tack vare fläkten, som stod och blåste lite lagom på mig när jag stod vid kassan. Det var inte så många kunder som handlade heller igår, jämfört med förra veckan. Många kom in och gick en vända och tittade och gick ut igen. De kanske tyckte att det var för varmt helt enkelt.

Strax efter sex kom Eva och hennes kompis och hämtade mig och så åkte vi iväg till Romateatern. Det var ett perfekt väder för utomhusteater, för ingen av oss behövde använda de lite varmare kläder vi hade med oss. När jag kom hem var det ännu 26° och lika varmt var det när jag gick och la mig vid elvatiden.

Vi satt så bra på tredje raden och hade full koll på scenen och parken bakom ruinen

Fredik Egerman med hustru Anne i lusthuset

Frid och Desireé Armfeldts son Fredrik

Andra akten ska strax börja

I morse blev jag besviken, för jag hade inte fått någon tidning! Jag ringde och beklagade mig och vi kom överens om att jag skulle köpa mig en på Konsum och så skulle jag få kompensation av GA vid nästa prenumerationstillfälle. Efter frukost gick jag runt med vattenkannan och vattnade krukor och lådor, för det hann jag ju inte igår kväll och det är hett som attan i dag också. 29° hade jag i skuggan på framsidan redan vid 10-tiden. Sedan tog jag en sväng till kyrkogårdarna och fyllde på vatten i blomlådorna och så till Konsum (där det rådde rena kaoset) för inköp av tidningen. Jag ångrade att jag inte gick till kiosken i stället, men det var lite annat jag skulle handla också.

Johan Waltelius var dagens värd i Sommar i P1 och medan jag satt i köket och lyssnade på honom passade jag på att göra lite pedikyr och manikyr. Nagellacket började se avflaget ut och naglarna behövde kortas av lite.

Det var en gripande berättelse vi fick ta del av när 33-årige Johan Waltelius berättade om när hela livet förändrades för honom och hans omgivning. Han bröt nacken under sin svensexa och fick en ryggmärgsskada som gjorde honom totalförlamad från bröstvårtorna och ner.

Man kan tycka att han skulle var bitter på livet som har behandlat honom så illa, men det verkar han inte vara. Han har accepterat det som hänt, han har gift sig med sin Line och de har genomgått en fertilitetsbehandling, som resulterat i att de nu har en dotter på 1,5 år och han jobbar som SO-läraren. Om sin dotter säger han, att hon är hans allra största lycka, men också hans största sorg, genom att det är så mycket han aldrig kommer att kunna gör med henne och för henne.

Johan Waltelius är absolut värd att lyssna på och inte bara för det han berättade, utan dessutom spelade han musik som var till 100% njutbar.

Trevlig onsdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Röda Korset, Sommar i P1 2018, Teater, Väder och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

12 svar på Sommarnattens leende – Johan Waltelius

 1. Znogge skriver:

  Jag läste om honom i Hemmets Veckotidning och visst blev man berörd av hans öde. Men han har verkligen gjort något vettigt av sitt liv och skapat en fungerande tillvaro. Imponerande tycker jag. Men visst måste det vara en sorg att vara begränsad i umgänget med dottern.

  Perfekt med teater i ett sådant fint sommarväder!

  Kram och trevlig kväll!

  • Ingrid skriver:

   Jag blev mycket imponerad av hans sätt att tackla den här tragiska olyckan.
   Utomhusteater i nästan 30-gradig värme har man ju aldrig upplevt förr på Gotland i alla fall. Möjligen på amfiteatern i Taormina.
   Kram

 2. Så roligt att det blev en bra kväll för er på Romateatern! Ja, i år är det verkligen passande med sådana aktiviteter utomhus. Kvällarna är ju jättesköna men dagarna är för varma för mig. Man får vara inomhus mitt på dagen!
  Synd att jag glömde lyssna på sommarpratet idag, det lät ju givande.
  Var rädd om dig, kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Det var en riktigt trevlig kväll och när vi gick från teatern till bilen kändes det nästan som om man vore på Sicilien, så varmt och skönt!
   Kram

 3. Snart har vi ingen trädgård kvar för nu sinar även vår ”trädgårdsbrunn”. Det där med att vattna 4 timmar per dag är bara att glömma, sist blev det 1,5 timme och vi får väl se vad det blir i morgon. Kanske 1 om man har tur! 🙄
  Och bära vattenkannor orkar man inte med hur mycket som helst i den här värmen. Jag hoppas verkligen att det ”bara” blir 28 grader som SMHI gissat på!! 👿
  KRAM/Susie

 4. Helena skriver:

  Då ska jag lyssna på honom, litar på dig att han var bra.
  Vad roligt med utomhusteater.
  Det ska bli lika varmt helt till oktober stod det i tidningen här…

 5. Musikanta skriver:

  Det blir kanske min nästa sommarpratare när jag ska gå ut och gå. Hörde på Katarina Wennstam idag – fantastisk kvinna. Mycket att tänka på efter det programmet. Vi har ju som väl två värmepumpar som man kan sätta på AC så jag kan vistas inomhus under dagen åtminstone. Jag mår definitivt inte bra i värmen – men det lär väl snart komma bistrare tider förhoppningsvis. OCH regn som vi inte haft något sedan 9 juli. Och då kom det bara en pytteliten skur.
  Jag såg Sommarnattens leende på TV play men tyckte den var väldigt tjatig.
  Kram från Ingrid

  • Ingrid skriver:

   Jag har just läst en bok av Katarina Wennstam och jag har läst flera av henne förut och hennes tema är ju alltid mäns våld mot kvinnor.
   Kände du igen den lille gossen? Enligt programmet är det 3 st som delar på rollen. Den här var jättesöt och sjöng väldigt bra.
   Kram

 6. wiolettan skriver:

  Det är otroligt så vissa människor råkar illa ut och ändå kan de vara så positiva. Beundransvärt. Förstår att han var värd att lyssna på, bra musik till är bra. Musiksmak kan ju vara så varierande.
  Bra att du fick kompensation för utebliven tidning. Man blir ju så besviken. Det har hänt mig också.
  Värmen ja, den är frustrerande. Här har det varit över 30 plusgrader i många dagar i följd. Regn, det har jag inte sett på flera veckor.
  Kram!

  • Ingrid skriver:

   Man kan verkligen beundra en människa som kan ta sig tillbaka till livet efter en så svår skada.
   Det ser ut att fortsätta vara varmt i ett par veckor till och inget regn är i sikte. 🙁
   Kram

Kommentarer inaktiverade.