Jonas Gardell – Sommarpremiär

Idag inleddes Sommar i P1 med Jonas Gardell som värd och han bjöd på ett trevligt, tankeväckande och omväxlande program med jättebra musik. Jag låg i solstolen och skrattade högt för mig själv och vickade med tårna i takt till musiken.

Temat för hans program var hur man blir människa efter att mest ha varit en liten lort, enligt ett citat ur Astrid Lindgrens bok Bröderna Lejonhjärta.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Nog känner jag mig som en liten lort emellanåt, men de gånger jag lyckats övervinna mina rädslor och tagit beslut som jag kanske inte varit helt bekväm med och kanske framför allt försökt kasta av mig Jante, där han sitter som ett ok på axlarna, tror jag att jag växt en liten bit på vägen mot att bli en människa.

Det blev rätt mulet ett tag vid lunchtid, men ni skiner solen så vackert igen. Jag får nog ta mig en promenad, så att jag får röra på lite mera än tårna. 😉

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Midsommar, Radioprogram och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

20 svar på Jonas Gardell – Sommarpremiär

 1. Lambergsfrua skriver:

  Jonas Gardell är en klok och mångfacetterad person. Jag gillar det han skriver och oftast det han säger, bara han behåller brallorna på. Han behöver inte ta till sådana billiga knep för att man ska lyssna på honom. I radio ser man ju som tur är inte, hur han är klädd eller avklädd.
  Vi har haft riktigt busväder här på förmiddagen, men nu verkar det lätta och blåste avtar.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 2. Znogge skriver:

  Speciell men klok tycker jag och dessutom har han en väldigt sympatisk sambo… Även om det inte har med saken att göra 🙂

  Kram

 3. Ann -Marie skriver:

  Ja det var en bra start på sommarprogrammen. Idag var det som att vakna upp en höstdag. Smhi bör dra sig tillbaka, det var den uslaste väderprognos de gav, som det har tjatats om regn och åska. Men en fin midsommarafton blev det och vi får hoppas att inget blev inställt för smhi s alla varningar.

  • Ingrid skriver:

   Vi hade mulet ett par timmar mitt på dagen, annars har det varit jättefint om än i blåsigaste laget. En av mina lite äldre grannar hade tagit bilen och åkt ut på hamnen för att gå och äta lunch på hamncaféet och hon höll inte på att kunna ta sig från bilen till caféet för det blåste så hemskt. 😉
   Kram och fin fortsättning på helgen!

 4. Gerd skriver:

  Det är märkligt, jag missade programmet, fast jag har gott om tid. Men det finns ju repriser.
  Ja, jag jobbar mycket på att ta tag i saker och ting. Men ibland kommer jag i en återvändsgränd. Fast jag vet att det ljusnar bakom knuten.
  Tråkigt väder, men jag har hunnit med att vara ute, det är ett måste.
  MidsommardagsKram, Gerd

  • Ingrid skriver:

   De blev en helt perfekt midsommardag och eftermiddagen och kvällen var hur skön som helst.
   Jag tog mig en promenad, sen har det varit tv ett tag och nu sitter jag ute och ”daterar”.
   Kram

 5. Strole skriver:

  Ha ha ha men visst är det härligt när man kan få ligga å skratta för sig själv =). Å han är ju bara så härlig denna Jonas .
  Ser ut som ni fick en riktigt mysig midsommar afton trotts att vädrets makter bara vill bråka med oss.
  Varm kram till dig vännen <3

 6. Rigmor skriver:

  Gardell missade jag helt, fast jag mest haft en innesittardag…vädret här är inte alls på sitt bästa humör, blåser friskt, lite kyligt och regnet hänger i luften, så då hade Gardell verkligen kunna förgyllt tillvaron!! Han har många klokord, lite underfundigt och eftertänksamt ofta. Å visst har man många gånger känt, som du beskriver, att när man väl övervunnit rädslor eller sådant som man kanske inte känt sej riktigt bekväm med, så visst växer man.
  Ha en riktigt skön fortsättning på midsommarhelgen!!
  Kram kram

  • Ingrid skriver:

   För mig innebär Sommar i P1 att ligga ute i solstolen och lyssna. Det är inte alls samma känsla att höra det på något annat sätt.
   Ha en fin fortsättning på helgen du också!
   Kram

 7. Jonas Gardell och hans finlandssvenske make Mark Levengood är härliga människor 😀
  Så mycket klokt och roligt får man höra ur deras munnar.

 8. Suss skriver:

  Jag gillar Jonas Gardell, missade första halvtimmen, men det jag hörde var hur bra som helst. Jag har en kompis som är bög och hans pappa håller fortfarande på med en massa floskler som sårar. Hur svårt kan det vara? Han är ju samma underbara person, oavsett vem han älskar! För mig är han en av de bästa vänner jag har och även mina föräldrar tyckte mycket om honom medan de levde. KRAM!

  • Ingrid skriver:

   Som du kanske har förstått så har jag en son som är bög och som bor ihop med en kille sedan snart 15 år och de är hur härliga som helst båda två. Det är klart att det varit lite roligare om Thomas varit en tjej och hans föräldrar säger detsamma om Krister, men vi är alla så glada att de är lyckliga och har varandra.
   Kram

 9. Lyssnade inte på programmet, men det gick tydligen i repris på kvällen för när vi la oss så var det han som pratade. Hörde dock inte vad han sa, för efter 10 sekunder så sov jag….. 🙄 Jag vaknade efter ett tag av att radion stod på högt och det var nyheter – och gubben min snarkade, så han hörde det tydligen inte heller! 😆

 10. Astrid skriver:

  Det låter så mycket sommar om det du skriver . Otroligt mysigt . Varför glömmer jag alltid att lyssna på radio här hemma
  När vi är i stugan så lyssnar jag så mycket mer på den

Kommentarer inaktiverade.