Sommarsolstånd

Redan när jag gick till sängs igår kväll såg jag att det börjat regna, men hoppet om några större mängder kom på skam. Det blev bara några mm. Jag kollade väderleksutsikterna på helagotland.se och den här midsommaren verkar bli en blöt och blåsig historia, men det finns visst hopp inför resten av sommaren, stod det. Det låter lite oroväckande tycker jag. visserligen är det sommarsolståndet i dag, men inte kan väl sommaren vara slut i och med det? Hur som helst är det helt klart att vi går mot mörkare tider från och med i dag.

4 mm tömde jag i morse och det kommer en skvätt då och då

På förmiddagen var jag ute och hyfsade till det lilla trädet vid min uteplats, som fått långa rangliga skott. Klipper man in dem så grenar de ut sig lite i stället, så att kronan håller sig rund och fin.

Sedan fick jag för mig att jag skulle baka bullar och satte en liten deg. Det känns lite fattigt att inte ha några bullar i frysen. Nu blir det några påsar i alla fall som reserv om någon hungrig kaffegäst skulle dyka upp. Jag har provsmakat en och den var god, i alla fall nu när den var alldeles nygräddad, så jag hoppas att de ska smaka bra senare också.

Trevlig helg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Midsommar. Bokmärk permalänken.

8 svar på Sommarsolstånd

 1. Znogge skriver:

  Själv vaknade jag av att det regnade men det var inga imponerande mängder. I morgon kan det gärna få avstå helt. Just nu är vädret inte så roligt så det känns nästan som om maj och halva juni blev årets sommar. Förhoppningsvis blir det inte så!

  Önskar dig och de dina en härlig midsommarhelg!

 2. Ja, idag är dag och natt lika långa på hela jorden! En hisnande tanke!
  Betydligt svalare, 1 mm regn tidigt i morse och jätteblåsigt här.
  Men än är det långt kvar av sommaren!
  Ber att få önska dig en riktigt skön midsommar!
  Sommarkram, Monica

 3. Kraka skriver:

  Här har det regnat, och blåst, rejält i omgångar. Störtskurar. Imorgon ska det visst bli en regnig dag så midsommar får jag nog fira inomhus. Men det går ingen nöd på oss, både jag och katterna har mat.
  Trevlig helg!
  Kram

 4. Helena skriver:

  Glad midsommar Ingrid! Jag har tagit fram en tjock tröja, det är bara 12 grader varmt.

Kommentarer inaktiverade.