Sommarsöndag – Utøya

Jag blev väckt tidigt i morse. Inte av någon granne, för här hörs inte ett ljud från varken från det ena eller det andra hållet. Nej, det var gässen som flög över Odvalds. En del flög mot stranden och en del flög upp i landet och hela tiden skrek de till varandra. Men de är ursäktade för det är en härligt solig och vacker söndagsmorgon och det blåser nästan ingenting. En och annan vit molntuss växer upp i öster, men så länge de håller sig där, så gör det ingenting.

Jag har suttit ute och druckit morgonkaffet och nu ska jag gå och fixa till mig lite och sen tror jag att jag ska ta mig en förmiddagspromenad. Då kan jag med lugnt samvete lägga mig i solstolen efter lunch och lyssna på Sommar i P1 med Eskil Pedersen, ledare för norska AUF. Det är ju ett år sedan massakern på Utøya, där han själv var med och där han förlorade så många partikamrater.

Ha en skön söndag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Blandat och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

13 svar på Sommarsöndag – Utøya

 1. Gun skriver:

  Här blir det att söka fram tåliga kläder och barnasinnet, för i dag skall sessan Catira fira sin fyraårsdag med släktingarna. Ha en skön söndag.

 2. Znogge skriver:

  Så totalt meningslöst och galet. Ibland är världen inte snäll…

  Hoppas du får en fin söndag!
  Kram

 3. Ailas skriver:

  Skön söndag även här. Ska strax ge mig ut, äta lite bär och sedan får jag se om jag ska sitta stilla en stund eller kanske rycka i några ogräs. Kanske blir det en promenad.

  Önskar dig fortsatt fin dag!
  Kram

 4. Lambergsfrua skriver:

  En sorgens minnesdag – ett år sedan vansinnesdådet på Utöya. Och Oslo inte att förglömma. Jag såg i dagens DN att många norrmän har rest långväga ifrån för att vara med på minneskonserten i Oslo. Känslan av samhörighet stärks när sådana här ofattbara grymheter sker i vår närhet. Man vill på något sätt visa att man bryr sig, att man känner med alla som drabbades. Dina röda stockrosor (?) är underbart vackra och passar alldeles utmärkt till minnesdagen, tycker jag.

  Din söndag låter skönt avkopplande med frukost i solen, promenad och en stund i solstolen. Här har den utlovade solen dolt sig i ljusa, lätta moln men det är skönt ute ändå.

  Ha det gott!
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

  • Ingrid skriver:

   Det är klart att den här dagen är viktig för norrmännen. Såna här händelser enar verkligen.
   Nu har det börjat komma lite lätta skyar över himlen, men annars har solen lyst så vackert hela dagen.
   Kram!

 5. Elisabeth skriver:

  Ett år går fort. Vi var nyss med på en del av en minnesgudtjänst för offren i Nidaros domkirke här i Trondheim. Njut i solen. Här är det regn. Kramar

 6. Bettan skriver:

  Hoppas att du fått en fin dag & gärna en fin kväll också.
  Fruktansvärt denna tragedie som drabbade så många förra året. Helt otroligt att det redan har gått ett år. Känns som det var igår de gick ut på nyheterna med detta. Å så har vi vanliga rullat vidare i hela 12 månader. Medan de drabbade har lidit… usch…
  Nej, nu önskar jag dig en bra kväll min vän. Kramis

  • Ingrid skriver:

   Dagen har varit fin och nu ska jag sätta in en kyckling i ugnen och förbereda middagen, för ikväll kommer ungdomarna hit och håller sin mamma sällskap.

   Kram!

 7. Inger Johansson skriver:

  Hej!
  Över oss flög igår säkert 150 tranor! De skulle antagligen till vår fågelsjö Kvismaren.

  Jag har inte lyssnat på ”Sommar” idag, vi var till Medevi Brunn på sommarteater. Det var både skratt och allvar!

  Kram Inger

Kommentarer inaktiverade.