Stort virus på gång / Kakdegarna är satta

Måndagen den 8 december 2008 | 15:30 | 2° | 8,4%

Varning för virusmail! Nu snurrar det runt en massa varningar för virusmail igen. Jag har fått virusvarningar från flera av mina vänner i dag, mail som skickas med hundratals öppna mailadresser! Att skicka ut sådana här varningar, där man uppmanas att skicka det vidare till alla kontakter man har i sin adressbok gör att mailservrarna överbelastas och det är precis det som avsändaren av de här varningar har haft som avsikt. I det här fallet kan man väl också utgå ifrån att avsändaren har för avsikt att skada Hallmarks. Det verkliga viruset är den ursprungliga avsändarens uppmaning att sända det vidare.

För vi blir rädda när vi får sådana här varningar och vi vill göra så gott vi kan och varna våra vänner, men det bästa man kan göra är att helt lugnt bortse från de här mailen och vara normalt försiktig med att öppna bifogade filer och klicka på obekanta länkar. Jag vet att de som sände det här till mig gjorde det av omtanke och vill tacka för det och hoppas att jag inte gjort någon ledsen genom att jag skriver det här!


Det här mailet kom i eftermiddag och det innehåller hundratals öppna mailadresser. Det jag visar är bara en liten del, det är minst lika många till.


Kakdegarna är satta


Chokladbröd, Uppåkra och Nötkakor
I morgon ska det kavlas och gräddas småbröd.

Nu regnar det igen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Irriterande, IT & Internet och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.