Strömavbrott igen

Det var lite sol på förmiddagen, men SMHI varnade för regn, så jag tog bilen när jag skulle åka till Kupan och jobba och det var tur, för strax före vi skulle avsluta för dagen började det regna och det kom en rätt ordentlig skur på hemvägen.

 Förutom ett försmädligt strömavbrott flöt arbetet på bra på Kupan i dag, med en hel del kunder som handlade och fikade. Precis innan avbrottet hade vi kokat en ny omgång kaffe, så det fanns det så det räckte. Det blev ju problem att ta emot betalningar förstås.  Några kunder hade kontanter, som jag kunde slå in i kassaapparaten senare och några kunde betala med swish. Har man bara mobildata, så funkar swish trots strömavbrott. Nu blev det som tur var inte så långvarigt, elen försvann strax före tre och kom tillbaka en halvtimme senare, men nog är det försmädligt.

Den var så katig i morse, men regn gilllar den inte. Nu får den stå inne och torka ordentligt.

34,5% i Hörby, det är den högsta siffran för SD i Skåne, men jag tycker väl att Filip och Fredrik tar till lite i överkant när de tycker att Skåne ska grävas av från resten av Sverige, för  Lund, Malmö, Båstad, Höganäs m fl ligger ju långt under snittet på 17,7%.

Även gotlänningarna röstade på SD och Lärbro får ta på sig skämskoftan med sina 21%, medan de som bor i Visby innerstad visar sig vara bra mycket vettigare. Där var det bara 6,6% som valde SD. Nu ska jag sätta på TV:n och få mig lite senaste nytt till livs.

Trevlig kväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Irriterande, Kupan, Politik. Bokmärk permalänken.

6 svar på Strömavbrott igen

 1. znogge skriver:

  Så irriterande med strömavbrottet men skönt att det var ett kort sådant. Vi brukar sätta vita cyklamen på kyrkogården och de brukar vara tåliga men hårt regn är kanske ingen bra kombination…

  Kram

 2. Monica skriver:

  Ja, man skäms nästan lite över att vara skåning, även om siffrorna inte var så hemska i min kommun!
  Här har det småregnat från och till hela dagen och dessutom blåst alldeles väldigt, riktigt höstväder.
  Nu har min huvudvärk tyvärr kommit tillbaka, så nu har jag bokat tid hos doktor – igen…
  Må så gott, kram, Monica

 3. Ingrid skriver:

  Hårt regn och blåst gillas inte, men nu ser den pigg ut igen.
  Kram

 4. Ingrid skriver:

  Jag såg Filip och Fredrik på 5:an i kväll och de var inte snälla mot skåningarna.
  Fy så jobbigt det måste vara att gå med huvudvärk. Det är något jag aldrig lidit av.
  Kram ♥

 5. skogsnuvan skriver:

  Här uppe var det inte många som röstade på SD Redan när jag hade en fd make som var från Skåne märkte man hur många där nere var rasister och främlingsfientliga.

 6. Ingrid skriver:

  Man får hoppas att SD inte fortsätter att breda ut sig.
  Kram

Kommentarer inaktiverade.