Svart som natta…

…blev det vid 22-tiden igår kväll och inte bara här hos oss utan i hela Klintehamn. Vi som varit vana vid att ha det så ljust! Som tur var hade jag laptopen på, så med hjälp av ljuset från den letade jag fram tändstickor och en ficklampa. Jag ringde Geab för att kolla och enligt deras telefonsvarare skulle felet inte vara lagat förrän vid 22.45, så det var bara att gå och lägga sig.

Jag somnade så småningom och vaknade någon gång i natt av att det lyste ute i hallen och på Åkes nattduksbord stod väckarklockan och blinkade hysteriskt. Det var bara att tassa upp, släcka lyset och stänga av klockan, sen sov jag så gott igen.

Både idag och igår har det regnat mer eller mindre oupphörligt och det blåser också. Jag var iväg till VC på förmiddagen och sjukgymnasten poängterade hur viktigt det är att jag går ut och promenerar varje dag.

-Men, det är ju så hopplöst väder, sa jag.
-Vädret är ingen ursäkt, du måste ut en stund varje dag, sa han.

Nej, jag lydde inte och har inte varit ute idag, men maken, som aldrig varit rädd för dåligt väder, har minsann varit ute en vända trots blåst och regn. Jag har hållit mig inne och skyllt på att jag måste stryka dukar. Det är en dålig ursäkt, jag vet!

Och så är det ju det där med SAAB! Så tragiskt för Sverige, för alla anställda och underleverantörer. Och så tråkigt att få ett sådant besked i julveckan. För precis två år sedan skrev jag ett inlägg i den gamla bloggen i samband med att GM lade ner tillverkningen och det var också i julveckan.

Jag tror inte heller att IKEA är intresserade av bilmärket längre.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Hälsan, Nyhetskommentar, Väder och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

9 svar på Svart som natta…

 1. Gun skriver:

  Mörkt och trist är det här med till och med utan elavbrott. Har nog skippat promenader i ösregn jag med. Får ta igen det om det torkar opp:)

 2. Gunnel skriver:

  Det är verkligen inget kul att gå ut i regnväder, och jag tycker faktiskt att du hade en helt godtagbar ursäkt idag. Kram

 3. Agneta skriver:

  Hejsan, Ingrid!
  Ja du, ljuset slocknade i dubbel bemärkelse! GM vill såklart inte släppa in Kina och det är ett tjyv o rackarspel som svenska arbetare och folket får betala dyrt för.
  Släckt lampa blev det i kväll även för ”Vem vet mest-Britta” som åkte ut i ”vinnartävlingen” innan finalen.
  Att promenera mot egen vilja tror inte jag är bra alls, för då spänner man sig, som alltid när man känner sig tvingad. Att stryka är bra motion också, det får finnas gränser 😉

  Ha det så bra som det går! Kram, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Hejsan Agneta!

   Jag såg reprisen av ”Vem vet mest” och Britta hade verkligen otur med frågorna i kväll. Så är det här spelet, det vill till att man får de rätta frågorna om man ska komma någon vart.

   I morgon ska jag till Visby, då får jag väl ta mig en extra promenad där. Jag hoppas givetvis på bra väder, eller åtminstone bra väglag. Bilen och mina tänder ska besiktas, jag vet inte vilket som är värst – Det är nog tänderna, jag gillar inte tandhygenisterna, men det är väl kanske tur att de finns.

   Kram, Ingrid

 4. Raija skriver:

  Det är mycket roligare att stryka dukar, än ge sig ut i sånt här väder. Speciellt innan jul, då alla fina dukar behövs….:-)

 5. skogsnuvan skriver:

  Här är det strömavbrott lite då och då och då är det ännu mörkare. Just nu for plogbilen förbi så imorgon kan man ta sig ner på byn och handla. Här har det varit snöstorm hela dagen och jag har blivit röd om kinderna när jag skottat snö.

Kommentarer inaktiverade.