Tänk vad minnet är kort

Inte kom jag ihåg att vi fick snö i slutet av april förra året! När jag tittar tillbaka i bloggen ser jag att vi hade snöbyar både den tjugonde, tjugoförsta och tjugoandra april och så här såg mina penséer ut den tjugoförsta. I år är läget ett helt annat, för när jag tittar i DN ser jag att vi ska få 15-20 grader varmt och solsken de närmaste fem dagarna. Härligt! Vilken påsk det kommer att bli, för nu är helgen nära och idag är det dymmelonsdagen i Stilla Veckan.

Jag ska baka något till helgen idag tänkte jag, för nu vill jag inte äta gamla julkakor längre. Jag bakar inte så mycket längre, för det är inte så roligt nu när Åke inte ska äta så mycket sötsaker på grund av sin diabetes, men något vill man ändå ha.

Batteriet till åkgräsklipparen har varit på laddning och det ska sättas i och sen får vi hoppas att den klipparen också går igång. Inte för att det ska klippas ännu, men för att maken ska få frid i själen.

Några penséer ska planteras, för inte kunde jag gå in i blomsteraffären på Hemse igår utan att handla några stycken till. 😉 Sen är det nog bästa att åka och handla, för i morgon lär affärerna vara knökfulla. Förhoppningsvis är det lättare att ta sig in där idag.

Ha en fin dymmelonsdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Påsk, Seder o bruk, Väder och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

10 svar på Tänk vad minnet är kort

 1. Pia skriver:

  Tur att man glömmer sånt 😉 Man är ganska så trött på snö efter denna vintern Här hos oss har alla de närmsta grannarna redan klippt sina gräsmattor Vi får väl oxå prova att få igång våran .

  • Ingrid skriver:

   Jag tycker att det är så fint på gräsmattorna nu med all svalört och scilla, så jag vill inte klippa riktigt ännu. Det blir nog lagom till nästa helg.
   Kram

 2. Ailas skriver:

  Vi ska inte tänka tillbaka på hur illa det kunde vara… 🙂 Nu ska vi bara njuta av det fina vädret (som dock för stunden försvunnit moln här hos mig).
  Handlade redan i går, enbart för att slippa hetsen och köerna. Nu ska jag i lugn och ro ägna mig åt förberedelserna, för lite fest kommer det att bli här till påsk.

  Fortsatt fin dag önskar jag dig.
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Det fina vädret försvann här också och nu ser det ganska mulet ut. Nu väntar en tur till Klinte och shoppingen. Uteaktiviteterna är avklarade, så det gör inte så mycket att inte solen skiner.
   Kram

 3. Znogge skriver:

  Det var knökfullt i mina butiker redan idag. Fast ännu värre lär det säkert bli i morgon. Jag tänkte också baka lite. Det blir Märtas skurna chokladkakor för jag kom äntligen ihåg att köpa pärlsocker.

  Ha en fin dag!

  • Ingrid skriver:

   Jag ska också göra skurna chokladkakor 🙂 men jag rullar längderna i kokos, så blir de inte riktigt så söta. Det återstår bara att se om jag kommer ihåg att få hem den där kokosen 😉

 4. Sylvia skriver:

  Här har vi också lite mulet men det är varmt i luften. Härligt när gräsklipparen startar på våren. Vi blir lika glada och förvånade varje vår när den gamla gräsklipparen vi har startar. De ryker som sjutton till att börja med men sedan brukar den gå som en klocka. Det återstår att se hur det blir med den saken i år.
  Nu önskar jag dig och din familj en riktigt fin och varm Glad Påsk!
  Kram Sylvia

 5. Hejsan Ingrid !
  Idag blev det inte mycket bloggläsning, for till stan och Nordea för att kolla vem som dragit så mycket som 851:- 28/3, precis som jag trodde.Det var HG Atletic/Extravaganza.Han hade inte slängt lappen om autogiro när kontraktet bröts.Har talat med Nina hans fru.Som skulle sms:a till sin man Greger att sätta in det på mitt konto.Så nu tar det väl ett par dagar innan de är inne på mitt konto igen.
  Nu är alla andra firmor borttagna /spärrade så de inte kan dra något.

  Tur jag har sån koll så jag märker.Men det är ju inget överflöd på kontot precis.Brukar spara så jag har 2.000:- när nya pensionen kommer.

  Jaha, det var snö förra Påsken.Var inte den i Mars då? Konstigt att påsken aldrig kommer samma tid år efter år.

  I morgon är det stavgång med Fri-luft-främj. hoppas de har frukt dit vi ska efter,el.glass, för kakor och frallor ingår ju inte i min diet.

  Googla på Dymmelonsdagen, hos Ragnvi läste jag det som Dym-melons-dagen.Kul.

  LT, har spel på internetsidan, som jag fastnat för,flera olika.Avslappnande.

  Idag ringde min f.d.svägerska Karin, hon har hållit kontakten sedan Dennis och jag skildes.Ville önska glad Påsk och fråga hur gammal jag var, det gör hon jämt, och hur mycket barnbarnen fyller nästa gång.Att Madeleine fyllde 40 vet hon för hennes son föddes samma år i Aug.

  Ja det är lätt att glömma. Tur vi har bloggen att gå tillbaka och titta i om minnet sviker.

  ha en fin kväll i det lugna tempot.

  Kram Majsan

 6. elisabeth skriver:

  Vad roligt det är med dessa jämförelser, och om man inte antecknar eller tar kort glömmer man allt……:-) med kameran är det såå himla kul och vackert se hur det var just då.
  kram till dig och Åke

Kommentarer inaktiverade.