Tankar kring bloggandet

Fredagen den 26 oktober 2007
6 grader varmt.

Varför ska man blogga? Ja, det är ju en fråga man kan ställa sig. Och vilken nivå ska man lägga sig på? Måste ambitionen vara att man i varje inlägg måste vara intressant och spirituell? Jag vet inte om jag är det någon gång egentligen, men så föredrar jag ju att kalla min blogg för dagbok, för det är vad den är. Jag skriver för mig själv, för att jag tycker att det är roligt, för att det är praktiskt att kunna gå tillbaka och kolla vad jag gjorde och vad jag skrev om för x antal månader sedan. Tycker någon annan att det är roligt att läsa vad jag skriver och eventuellt lämna en kommentar därtill, så är det ju grädden på moset!

Det är tråkigt när någon man brukar besöka helt slutar att blogga för att de inte kan hitta på något att skriva om eller för att det tar för mycket tid. Som pensionär har jag ju fördelen att jag har just tid. Skulle man jobba heltid och ha barn och familj som kräver sitt, så blev det kanske inte så många inlägg.

Varför lämnar man inga kommentarer? Jag kan ju se att det ibland är väldigt många besök här, men det är inte så många som lämnar kommentarer. Varför gör man inte det? Om det är 35 besök på sidan och bara några få kommentarer, vad beror det på? Är det jag skriver så tråkigt och trist att det inte ens är värt en liten hälsning?

Jag har läst andra som haft liknande funderingar och därför försöker jag alltid att lämna några rader när jag besöker en hemsida eller blogg. Bara så mycket att ägaren vet att jag varit och hälsat på.

Är det kommentarsfunktionen som är besvärlig att använda? Jag har sett att en del har haft bekymmer med att inlägg har försvunnit när man skrivit och det är naturligtvis försmädligt, men jag hoppas att det bara varit tillfälligheter. Jag vill ju gärna ha den kvar!

Tycker du att jag ska svara på kommentarerna och på inläggen i gästboken? Jag har gjort det tidigare, men slutade för jag inbillade mig att det var trevligare att få återbesök av mig, men jag ska försöka göra både ock från och med nu.

Ett varmt tack från mig till alla som skriver kommentarer eller några rader i gästboken.

Till dagens händelser! I morse kom en fiskförsäljare hit igen, så jag har tagit vara på några strömmingar och en liten lax. Laxen har jag lagt i frysen för att ha till Allhelgonahelgen och strömmingarna är stekta och klara för konsumtion. Senare idag ska vi ta en vända på Klinte och handla. Man måste ju hitta på något smarrigt att äta när det är fredagskväll.

Nalledagen är det imorgon och jag har fått några gåvor till den dagen. Här kommer de:

Tack Ulla-Britt, Lena-Birgitta och Sussi!

Ha en riktigt trevlig helg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Gåvor & Awards, IT & Internet, Tyckt o Tänkt och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.