Tekniken strular – Antikrundan

I dag är tekniken verkligen inte med mig. Bloggen och hemsidan har legat nere hela dagen fram till nu, men som tur är så får man alltid bra information från one.com och nu har de fixat till felet.

Förutom felet hos one.com lyckas jag inte få in referatet från gårdagens begivenhet på helagotland.se. Jag har försökt flera gånger utan att det gått att fylla i formuläret, så nu har jag skickat ett meddelande till dem. Min första reaktionen är alltid att det är jag som gör något fel, eller att det är fel på min dator, men det kan ju faktiskt vara fel hos mottagaren också. Jag får väl se om jag får något svar eller om det fungerar senare och går det inte i dag, så går det kanske i morgon.

Gårdagen var i alla fall väldigt trevlig och det var mycket prylar som packades upp ur korgar och kassar. Ulf Broberg värderade allt som vi ställde upp på bordet och Dick Magnusson satte sig vid ett annat bord lite i skymundan, så att man kunde var privat med honom när man plockade fram sina smycken för värdering.

Bra, bättre, bäst ska det ju vara på en Antikrunda och det hade Ulf och Dick också ordnat. Tre olika smycken och tre leksaksbilar var uppsatta för värdering. Vi gjorde så gott vi kunde, men jag vet inte om någon lyckades pricka in alla rätt; inte jag i alla fall.

Det visade sig att vi nog inte hade några större dyrbarheter med oss, i alla fall inte bland det som hamnat på bordet och så var det med mina saker också. Ikonen var ingen riktig ikon, utan en turistsouvenir och skålen var hur vanlig som helst, värd 150:-/200:- kanske. Nu gör det ingenting och så sa de flesta. Sakerna har ju affektionvärde och det är det viktiga. Mammas skål blir inte mindre värd för att den rent pengamässigt inte är så värdefull och ikonen får hänga där på väggen och pryda sin plats precis som vanligt.

Mellan mina fruktlösa försök vid datorn har jag lyckats åstadkomma lite fredagsstädning, bytt i sängen och kört en maskin tvätt. Nu ska jag bara dammsuga i vardagsrummet så har jag helgfint!

Trevlig fredag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Daterande, Förmaksflimmer, Irriterande, SPF. Bokmärk permalänken.

14 svar på Tekniken strular – Antikrundan

 1. Znogge skriver:

  Så är det oftast tyvärr 😉 Men det är som med hundar på hundutställning. Även om hunden inte vinner eller får bästa betyg så är den lika älskad när man åker hem med den <3

  Kram och trevlig kväll!

 2. Vonne skriver:

  Så skönt du har fått ordning på tekniken igen. Så felet låg hos one.com då? Jättetrevligt verkar det där med antikrundan, vilket bra uppslag till aktivitet. Jag skulle inte heller ha nåt av särskilt värde men det är roligt ändå. Förrästen vem vet? Att döma av TV-programmet blir ju en del väldigt häpna att de hade saker med högt värde. Men precis som du säger, de är nog inte många som vill bli av med sitt kära arvegods. Affektionsvärdet brukar vara högt!
  Inget ont som inte har gott med sig – du fick ju bra tid till städningen mellan varven.
  Trevlig helg! Kram 😉

  • Ingrid skriver:

   Visst var det trevligt och värderingsmännen tog inte så fasligt mycket betalt heller. Det passar en fattig pensionärsföreningen väldigt bra.
   Dagen slutade med att jag fick mejla mitt reportage till helagotland.se. Det gick inte att lämna in det via nätet.
   Kram

 3. anna/notonmusic skriver:

  Bättre lycka nästa gång! De flesta saker är nog si så där ”lagom” mycket värda. Ibland skulle ett kärt föremål nästan kännas besvärligt om man fick veta att det var väldigt dyrbart. Jag vill kunna använda det jag tycker om. Så jag kan förstå att de flesta inte tycker det spelar nån roll. Även om det skulle vara häftigt om det visade sig att det fanns ett fult föremål hemma som var värt en miljon

  • Ingrid skriver:

   Jag har en statyett på Stenstugu som jag alltid tyckt varit väldigt ful och den har vi haft med på riktiga Antikrundan i Visby. Inte heller den var så mycket värd – ett par tusen bara, så den behöver man inte ställa på något särskilt framträdande stället. Skönt!!
   Kram

 4. Ganska skönt att sakerna inte var värda miljoner! Då hade man ju inte vågat ha dem hemma!
  Här har det också blivit lite fredagsstädning och sen en skön promenad i det gråa, men ganska varma vädret. Nu har all snö smält bort! Skönt!
  Ha en fin helg, kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Tänk vilka bekymmer man skulle få om det hade visat sig vara värt en massa pengar. Det har man ju sett på tv hur jobbigt det är att bli rik. Få sand mellan tårrna och blanda ihop bilnycklarna… 😉
   Kram

 5. Skogsnuvan skriver:

  Ibland funderar jag på när jag ser antikrundan hur det skulle vara om man får reda på att något är dyrbart och som man använt hela tiden om man skulle gömma det i kassaskåp då eller sälja det. Tur kanske att man kan använda sina grejor och inte vara så rädd om dom. Här är det förfärligt halt och is på allt Kallgrader och regn är inte alls bra men idag kom sandbilen på vägen så nu kan man i alla fall åka iväg om man vill

  • Ingrid skriver:

   Visst är det bra att man har saker som man vågar använda. Det enda jag har ställt på ett säkert ställe är en vas som jag tycker är väldigt vacker. Den står högt uppe på en bokhylla så den inte ska åka i golvet av misstag. Den är säkert inte heller värd så mycket, men för mig betyder den en hel del.
   Kram

 6. Eftersom jag har lite svårt för gamla tjusiga saker, föredrar moderna som passar in i mitt hem, så har vi inte många riktigt gamla. Vi har dock lite art decó-porslin och prydnassaker men jag tror inte att det är något som helst värde i dom. Däremot har vi ett gammalt biblioteksskåp i ek med tre sektioner på höjden och med gammalt glas i luckorna.
  Det är tydligen något fint för många har varit på oss och velat köpa det, men det kommer från Rolles föräldrar så det sparar vi. Nu gillar jag det inte egentligen, så det står i korridoren till sovrummen. Där blir jag inte så störd av det….. 🙄
  KRAM
  Susie

  • Ingrid skriver:

   Pappa hade ett så vackert biblioteksskåp i mahogny, det skulle önskat att det fanns kvar.
   Bra att ni kunnat enats om att Rolles skåp får vara inomhus i alla fall. 🙂
   Kram

 7. Lambergsfrua skriver:

  Affektionsvärde kan aldrig mätas i pengar, även om det naturligtvis hade varit roligt, om just dina saker hade varit riktigt värdefulla pengamässigt – men jag tror inte att du hade sålt dem ändå.
  Ha en bra helg!
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

Kommentarer inaktiverade.