Tema fredag – Reseupplevelser

Många resor har det blivit under årens lopp, men de som varit mest speciella för mig har jag inga foton av på datorn, utan bara i fotoalbumen och när man skannar in så blir inte kvalitén så bra. Det var resor som jag fick vara med på när jag jobbade på Payex (då hette företaget Faktab). Ett år var vi i Sahlbach en vecka efter julen och åkte skidor och det var någonting som jag aldrig ens drömt om att göra. Vi flög ner på nyårsdagens morgon och kom fram till en helt otroligt vacker och julpyntad skidort. Det snöade lite lätt när jag satt där i bussen och med stora ögon betraktade vyer som jag bara sett på film tidigare. Vilken vecka vi hade! Till och med jag lärde mig att åka utför (i barnbacken i alla fall).

Några år senare bjöd företaget på en kryssning i Turkiska/Grekiska övärlden en vecka. Också en helt fantastisk resa och någonting som jag aldrig kommit på idén att göra på egen hand. Inte heller där har jag några bilder som lämpar sig att lägga ut här. Tänk om man haft tillgång till en digitalkamera på den tiden, så många kort det hade blivit både från skidresan och kryssningen.

Men nu var det var ju en bild från en resa som det gällde att plocka fram, så jag väljer en bild från Norge och Hardangerfjorden.

Vi gjorde en bussresa dit 2004 och Norge blev jag väldigt förtjust i. Det är verkligen exotiskt och där finns så mycket att se och uppleva. Det är ett land som jag verkligen skulle vilja åka tillbaka till.

Fler som visar bilder från reseupplevelser hittar du HÄR.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Tema fredag och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

21 svar på Tema fredag – Reseupplevelser

 1. Znogge skriver:

  Visst är Norge otroligt vackert! Vackert men dyrt 😉

  Kram

 2. Carpe Diem skriver:

  Makalöst fin bild Ingrid!

 3. Anni skriver:

  Jomen visst är Norge otroligt vackert! Minns att när jag var där funderade jag över varför man alls reste någon annanstans!

  Själv gjorde jag precis som du skrev om, scannade in gamla bilder – och hu vilken usel kvalitet det blev!

 4. Maria G skriver:

  Åhh vilken makalöst vacker bild!
  Jag vill också åka till Norge, deras natur och landskap är otroligt fin och vacker.
  Ha en riktigt fin och bra dag!

 5. Astrid skriver:

  Nä dom blir gryniga när man scannar men det här fotot var det ju inget fel på
  Ja Norge var vi när jag var ung och fy så rädda jag var att åka i dessa höjder

 6. Cecilia Artista skriver:

  Vilken härlig mäktig och vacker bild du visar från Hardangerfjorden!
  Ja Norge är ett vackert land!

 7. Pia skriver:

  Norge är såå Otroligt vackert Jag skulle vilja åka hurtigrutten nån gång Om de kan garantera att det inte blåser 😉

  • Ingrid skriver:

   Vi åkte med Hurtigrutten en lite bit – från Florö till Bergen – en dagstur ungefär. Vädret var inte så bra, men det var en fin tur i alla fall och Bergen var helt fantastiskt 🙂

 8. Skatan skriver:

  Norge är ett land som jag har kvar att uppleva … Har bara varit i Oslo och allra närmast Strömstad … men har förstås sett undersköna bilder … som din och de ger verkligen mersmak.

  Den som spar han har … fast i det här fallet stämmer det ju inte. Om man spar något för länge kan ju landet ha förändrats så det är verkligen bäst att passa på.

  Kram!

 9. Ett väldigt vackert grannland vi har..

 10. Freedomtravel skriver:

  Norge är ett fantastiskt vackert land! Borde kanske ta husbilen dit vid tillfälle!

  Vi ska dock inte göra misstaget som jag gjorde förra gången jag var där, med vanlig bil. Vi stannade för några getter och gick ut och tittade på dem… och glömde stänga förardörren… Bocken gick in och ville INTE gå ut igen….

 11. Beppan skriver:

  Norge är verkligen ett fantastiskt land!!

 12. Per-Ola skriver:

  Reseminnen är trevligt att dela med sig av. Förutom i min blogg på Dax delar jag med mig av mina reseminnen på Reseguiden.se också.

  Saalbach har jag bara besökt sommartid. Så är det med Norge också.

 13. Jah Hollis skriver:

  Vacker vy från fjorden. Bergen lär vara fint säger en bekant som själv är född där och som var på återbesök där nyligen.

  Din observation av bussförarens framfart är intressant. Jag har själv flera gånger jagats av Swebus-fordon på vägen mellan Malmö och Kristianstad. Man undrar vad det är för psykopat bakom ratten som kan ligga i 100 kilometer i timmen några meter bakom ens egen bil. Det är sådana som tydligen inte var med när körlektionen handlade om bromssträcka och reaktionsförmåga. Det är skrämmande att ha en sådan uppenbarligen helt hänsynslös människa bakom sig.
  Ha en fortsatt fin helg!

  • Ingrid skriver:

   Det är likadant med en del lastbilar, man undrar vad de tänker på när de ligger bara ett par meter bakom en liten personbil. Jag brukar trampa till på bromsen och då lämnar de ofta lite längre lucka, annars kör jag åt sidan så att de får köra om. Man är ju rädd om livhanken 😉

 14. Erik "Semlan" skriver:

  Visst är det så som du skriver. Själv har jag många resor på den gamla ”analoga” fototiden, i album och en massa diabilder. Kanske dags att försöka få över en del till digitala fotovärlden?
  Ett roligt foto från ”nabolandet”. Naturen i fjordarna är verkligen något annorlunda. Lite synd att det är så dyrt där…
  Roligt att du tog en tur på Hurtigrutten också. Uppe i Narvik funderade jag på att ta mig upp till Lofoten, men det blev väldigt dyrt för familjen så vi blev kvar på kajen när fartyget styrde vidare norröver. 🙂

Kommentarer inaktiverade.