Tisdagstema – Trappor

Solen skiner, men det är ännu lite kyligt ute. I morse hade vi bara 4,8° när det var som kallast. Jag sitter och väntar på att målaren ska annonsera sin ankomst, för det skulle eventuellt komma någon idag och börja måla dörrkarmarna. Medan jag väntar har jag roat mig med att leta fram en bild till Tisdagstemat.

I juni 2009 var vi på Sicilien och då körde Eva oss runt till bland annat Caltagirone, känd som Siciliens keramikstad, där den här vackra trappan finns. Trappan är klädd med keramik och den dekoreras med blomkrukor på olika sätt och när vi var där såg den ut så här.

Caltagirone förstördes nästan totalt i en jordbävning 1693. Många offentliga och privata byggnader återuppbyggdes i barockstil. Det är bland annat därför staden finns med på Unescos lista över världsarv sedan juni 2002.

Fler som visar trappor hittar du HÄR.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Tisdagstema och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

27 svar på Tisdagstema – Trappor

 1. Raija skriver:

  Så fint med dekorationen i den långa och breda trappan. Men har de kvar keramiken längre tider, för det blir nog svårt att gå förbi detta?

 2. Maj B Berggren skriver:

  Så vackert det ser ut! //M

 3. Beppan skriver:

  Så vackra dessa gamla städer är – och trappan är verkligen speciell med sin dekoration! Farthinder kanske samtidigt som det är fint att se på….

 4. hejsan Ingrid !

  Trappa upp och trappa ner, gjorde jag på den tiden jag drack.Jättefin.

  Får man gå i den fast den är pyntad.

  Ha en fin dag. Hos mig skiner solen vindstilla o.13 +

  Kram Majsan

 5. Gunnel skriver:

  En sån vacker och originell trappa! Händer det aldrig att någon fördärvar dekorationen där? Ha en fin vecka.

 6. Gunvor skriver:

  Väldigt vacker trappa ! Säkert ännu vackrare i verkligheten när man ser alla blommorna på nära håll. Men jag skulle inte orka med att gå uppför den. Ser jobbigt ut.
  Ha det gott på vackra Gotland.

 7. Eleonora skriver:

  Ja du Ingrid kylan börjar göra sig hörd mer och mer. Jag hade hoppats på brittsommardagar men det verkar inte bli så. Så vacker trappan är!

 8. Rigmor skriver:

  Vilken trappa!! Där finns det då ingen som vandaliserar…tänk om vi kunde ha det så i någon utav våra alla vackra städer här i Sverige??
  Hantverkare…dom får man alltid vänta på, även den som ska komma hem till kvällen och äta mat har jag märkt…sen har de ett tidsschema som ingen annan yrkeskategori, fem minuter kan vara hur långt som helst!!
  Ha det så gott, och du…lika kallt här var det i morse som hos er!!
  Kram kram

  • Ingrid skriver:

   Ja, det där med hantverkare är en sak för sig. Men den här kom i alla fall som utlovat. Medan vi väntar på målning av södergaveln på huset på Stenstugu. Man skulle komma i mitten av juni, i början av juli, i slutet av juli, om två veckor, i mitten av augusti……. 🙁

 9. Lambergsfrua skriver:

  Hantverkare lever ett helt eget liv ungefär som datorer – man kan inte riktigt lita på dem, men man vill inte heller vara utan dem;) När allt fungerar som det ska är de toppen.
  Så vacker den trappan är! Tillsammans med husen bredvid blir det en total skönhetsupplevelse.
  Ha en fin tisdag!
  Stor kram,
  Lambergsfrua 🙂

 10. Eva Trillian skriver:

  Så vackert! Härligt när man tänker längre än det praktiska 🙂

 11. Annika skriver:

  Vad spännande, roligt men lite annorlunda med blomsterprakten mitt i trappan!

 12. Inger Johansson skriver:

  Hej!

  Vilken läcker trappa med blommorna placerade som en blomma!

  Kram Inger

Kommentarer inaktiverade.