Tivolit har anlänt

På lördag är det Klinte Marknad och idag fick jag se att tivolit har anlänt och på Torget ligger det travar med material som ska bli marknadsstånd. Det är ett drygt arbete för alla som ska se till att allting fungerar.

Man har redan hunnit hänga ut tvätten

Det rådde febril verksamhet överallt

Förutom att kika på tivoliarbetarna var jag inne på Konsum och köpte mig lite tulpan- och krokuslökar. Tulpanlökarna har jag redan satt ner, men krokusen väntar jag lite med, för jag vill kanthugga rabatterna och gödsla lite innan jag petar ner dem.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Klintehamn. Bokmärk permalänken.

24 svar på Tivolit har anlänt

 1. Rovie skriver:

  Man tänker inte på allt arbete som ligger bakom när man väl är där. Men oj vilket jobb de har.
  Vad kul att se att du hade Strong också. Det har jag inte sett sedan jag var liten.

  Hoppas du har en fin måndag

  Kram 🙂

 2. Gunnel skriver:

  Det är säkerligen inget latmansjobb att åka runt med ett tivoli. Själv har jag hunnit peta ner alla lökar. Nu är det bara att vänta på våren…fast det finns ju mycket fint de här två årstiderna innan också. Kram

 3. Anne-Lie skriver:

  Jag ska också gå på marknad på lördag, hoppas vi får fint väder. Jag ser att du läser en bok av författaren Kristin Hannah..den boken har jag läst, mycket bra.

 4. Hejsan Ingrid !

  Det blir väl kul. Du kanske inte tycker så mycket om tivoli och lotterier, dr lurar av en en massa pengar och vinner en pytt-nalle. Men det är lite liv och rörelse. Kul att se barnen åka karusell och sånt.
  Tänk att behöva vänta ett helt år till nästa gång.

  Kram Majsan

 5. Annika skriver:

  Marknad är ju rätt kul. Men tänk att leva ett tivoli liv, fy bubblan.

 6. Znogge skriver:

  Är det inte lite sent för marknad nu? I skrivande stund ösregnar det och vi har 9 grader. Känns inte så lockande då direkt…

  Kram

  • Ingrid skriver:

   Klintehamn har alltid höstmarknad den sista lördagen i september och sen avslutas marknadssäsongen i Hemse den första onsdagen i oktober.
   Vi hoppas givetvis på sol och vackert väder på lördag. 8)

 7. Viktkamp skriver:

  Kul att titta på när andra jobbar 😉

 8. Bettan skriver:

  Ja dessa har verkligen ett enormt arbete innan de kan börja med sina uppträdanden. Men alltid lika roligt när de kommer till stan å man får se dem. Var ju ett gäng år sedan jag var på en cirkus senast. Lever kanske i en egen cirkus, känns så just nu i alla fall *fniss*
  Tack för din omtanke, ska försöka bli bra snabbt. Kramis & en god natt min vän

 9. Rigmor skriver:

  Marknad…tivoli…roligt jippo för ortsbefolkningen, men de som jobbar…hur orkar de?? Att fara land och rike kring, knappt veta var man är när man vaknar…näe, det är nog inget för mej. Tror nog jag fortsätter inom vården…**’skrattar***
  Är också lite ”löksugen”, funderar på att investera i vildtulpaner, tycker de är så vackra när de dyker upp lite här och där. Å som vanligt har jag petat ned en påse, eller jag tog väl ur dom ur påsen, med Kungsängsliljor. Det är jag och sorken som delar intresset för dessa underbart vackra vårblommor, så det blir en påse varje höst…och har jag tur har sorken lämnat några lökar åt mej och jag får se några stycken gå i blom!!
  Ha en fin tisdag vännen!!
  Kram kram

  • Ingrid skriver:

   Här på Gotland har vi ju inga sorkar (annat än de tvåbenta 😉 ) men jag misslyckas ändå med kungsängsliljorna.
   I våras när vi var ute och åkte med SPF åkte vi förbi en äng där de växer vilt, både lila och vita, det var fantastiskt vackert, men i mina rabatter försvinner de ett par år efter jag satt dem.

   Lycka till med lökplanteringen! 😀

 10. Birgitta skriver:

  Visst är det mycket arbete bakom en marknad. Vi hade en cirkus hos oss härom veckan. Hästarna gick och betade 50 meter från min bostad. Små söta gotlandsruss :-). Eller nån annan mycket liten ponnyras.

  Lycka till med lökarna!

  Kram

 11. Kicki skriver:

  Vad flitig du var med bloggande igår. Vilka otroliga dekortioner tivolifolket har på sina vagnar nu för tiden. Vilken skillnad mot hur de såg ut förr.

  Strong, det var ju nostalgi det också, jag visste inte ens att de fanns fortfarande.
  Kram Kicki

Kommentarer inaktiverade.