Torsdagen i Visby

Idag hade jag stämt träff med goda vännen Ann-Marie i Visby. Vi har blivit bekanta genom bloggen och sågs första gången för några år sedan på Gotlandsfärjan och sedan har vi träffats då och då, ibland här i Klintehamn och ibland i stan.

Titta en sån fin hållplatsskylt vi fått!

Jag tog en buss som gick över Sanda och Eskelhem och det var verkligen ett vintrigt Gotland som passerade revy utanför bussfönstret, för blötsnön som kommit de senaste dagarna ligger fortfarande kvar på buskar och träd. Solen glimtade till då och då och det fanns en och annan blå glugg bland molnen.

Enligt Allnakku är det Äurdagen idag, men det har stämt ganska dåligt, för idag har det inte varit någon snöyra, utan en ganska behaglig dag även om det varit mest mulet.

Äurdagen är yrvädersdagen, men ofta räcker en snöyra två, tre eller flera dagar och det kommer mängder av snö. Då kan de som annars aldrig är nöjda gå med på att de har fått tillräckligt.

Ann-Marie och Baxter

Ann-Marie hämtade mig vid busstationen och så åkte vi hem till henne där vi satt och pratade om både det ena och det andra och när det började bli lunchdags gjorde hon en härlig pasta med en god tomatsallad till.

Ann-Maries vackra orkidéfönster

Ann-Marie är enormt duktig med blommor och hennes fina orkidéer gör mig grymt avundsjuk. Jag har fyra stycken som står och för en tynande tillvaro i mitt sovrumsfönster och en av dem har fått några knoppar nu, men i hennes fönster blommade det på flera håll och plantorna var så gröna och vackra. Mina har trasiga och fläckiga och fula blad. Jag är nog ingen orkidéodlare. 😉

Sheriffen

När det började bli dags för mig att åka hem kokade Ann-Marie kaffe och när vi druckit det följde hon och Baxter mig till bussen. Vi tog en extra runda i det sköna vädret, så jag har minsann fått lite motion idag också och inte bara suttit inne och smort kråset.

Tack Ann-Marie för en härlig dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Visby. Bokmärk permalänken.

22 svar på Torsdagen i Visby

 1. Trevlig dag du har haft !
  Här stämmer äurdagen exakt, det har snöyran hela dagen, och håller fortfarande på.

  Angående dina ledsna orkidéer , de står nog alldeles för mörkt i ditt sovrumsfönster tror jag !

  Trevlig kväll !

 2. Elisabeth skriver:

  Vilken trevlig utflykt! Mysigt att träffa vänner!

 3. Znogge skriver:

  Vilken trevlig dag på alla vis! Jag har inga gröna fingrar men just orkidéerna fixar jag hyfsat bra 🙂 Tacksam för det lilla!

  Kram

 4. Oldmolly skriver:

  Det låter ju som du njuter av livet 🙂

 5. Geddfish skriver:

  En sådan trevlig dag! Mycket gemenskap och god mat, det var ju en njutardag!
  Kram och god natt, Gerd

 6. Kraka skriver:

  Sheriffen ser fin och gosig ut. 🙂

  Kram

 7. Ölandsvindar skriver:

  Känner igen garderobsproblemet! Mina kläder inte bara krymper, de formas om också på något konstigt sätt. Ibland känns de nästan för stora utom på vissa, framträdande ställen. Orkidéer ja! För några år sedan fick jag en liten miniorkidé av middagsgäster. Den har stått bakom gardinen och i går tänkte jag nästan kasta ut den tillsammans med överblommade julblommor men se, då kom där plötsligt två stänglar fulla av knoppar. Extra roligt eftersom samma middagsgäster kommer i morgon kväll igen.
  Kram /Kerstin

 8. Kul med vänner som både gillar djur och blommor! Såna kan man aldrig få för många av…..alltså blommor eller djur! *fniss*
  KRAM
  Susie

 9. Raija skriver:

  Vilken trevlig dag du fick. Orkidéer är väldigt olika, för den del får jag att blomma om och har en nu som blommar igen. Medan andra bara vissnar och blir fula utan fler knoppar.

 10. Sture skriver:

  Fin bild på katten!

Kommentarer inaktiverade.