TorsdagsReflektion – Hur kan sånt här hända

Torsdagen den 16 april 2009 | 13:00 | 10°

Här på Gotland upprörs vi nu över en stor skandal och tragedi som inträffat på en gård på sydöstra delen av ön. Man har upptäckt massor av döda och får och nöt i hagarna. Bonden har fått bidrag på över 900.000 kronor för att hålla så mycket djur att betesmarkerna skulle vara öppna. Någon sorts personliga problem har gjort att han inte kunnat sköta sin djur på tillfredsställande sätt.

(Djuren på bilden har ingenting med den här tragedin att göra utan det är välskötta och lyckliga ungdjur vid Kovik i Sanda.)

Vi som varit bönder och haft djur vet hur mycket arbete det innebär att ta hand om dem och vilket pass det är. Om man inte orkar sköta om sina djur, eller om man inte har råd att skaffa mat till dem, så måste man ju göra sig av med dem eller be om hjälp. Att istället låta dem svälta ihjäl! Det är bara så ofattbart!! Nu har de kvarvarande djuren, ca 200 får och över 140 nöt, tagits om hand och man håller på att utreda hur många djur som ligger döda i markerna. Det hela är också polisanmält och bonden kommer eventuellt att fråntas rätten att hålla djur.

Fler som är med i Torsdagsreflektion hittar du hos Trebarnsmamman.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i TorsdagsReflektion, Tyckt o Tänkt och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.