Trädgårdspyssel

Det har varit en riktigt härlig dag med sol och ”lagom” värme. Jag åkte till Suderviljan i förmidddags och köpte lite plantor och sen fortsatte jag till Konsum och köpte ännu flera plantor.

Jag, som inte skulle plantera så mycket i år, har satsat på två tomatplantor. Jorden är väldigt dålig i den här rabatten, så jag har planterat dem i två stora krukor som jag grävt ner så djupt det gick. Nu har jag hängt för växtväv, så att solen inte ska bränna för hårt på dem så här till att börja med.

På Suderviljan köpte jag också 4 paradisblomster som jag ska ha på gravarna. Det var plantor som de drivit upp själva och de stod ännu inne i växthuset, så jag fick rådet att låta dem stå ute i skuggan några dagar för avhärdning, innan jag planterar ut dem i solen. Egentligen hade jag tänkt åka upp på gravarna i dag, men nu får det vara till slutet på nästa vecka. Lobelia och petunior köpte jag på Konsum. Tre förpackningar för 100:- kunde jag ju inte stå emot, men de får stå till sig lite, för dem ska jag ha i krukorna där det nu är lökväxter. Ännu ser tulpanerna någorlunda ut, men i nästa vecka är det nog dags att byta ut dem mot sommarplantorna.

Efter en sen lunch låg jag i solen ett tag och sedan klippte jag mina gräsmattor, så nu har jag fint till helgen. Fast jag lär inte se mycket av det, för i morgon är det bussutflykt med SPF och på söndag bjuder Krister på morsdagslunch.

Ha en skön fredagskväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Trädgård. Bokmärk permalänken.

14 svar på Trädgårdspyssel

 1. Znogge skriver:

  Tror det var smart att göra så med tomatplantorna. Vi har nästan bara sandjord här så förra året satte jag plantorna i stora krukor. Det fungerade väldigt bra. Blev några nya växter här med. Två fattigmansorkidéer och en petunia väntar att komma på plats.

  Kram och ha en härlig kväll!

 2. Strålande sol och ca 25 grader här idag – lite väl varmt i min smak! Vi har faktiskt också varit och köpt lite nya tomatplantor idag; våra ”egna” frös ju delvis bort för oss.
  Och nu har jag också ställt dom i skuggan, för att slippa få vita blad.
  Det är så lätt att förköpa sig på sådana ställen, man kommer alltid hem med mer än man har tänkt sig…så det blev några blommor också!
  I morgon ska jag göra smörgåstårta för på söndag kommer döttrarna och min syster och svåger för att fira våra födelsedagar, och Mors dag!
  Må så gott!
  Kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Visst är det lätt att förköpa sig när man botaniserar i en handelsträdgård. Där har jag inga som helst shoppingproblem. 😉
   Ha en härlig helg!
   Kram

 3. Karin skriver:

  Det är underbara dagar med fint torkväder. Vi är i sommarstugan och målar om huset. Vi har lite kvar som vi får ta nästa gång vi kommer hit. På andra sidan lilla sjön, bor en knipa i en stor holk, och vi hade hoppats få se de små ungarna kasta sig ut i livet. Men än har det inte hänt, och i nästa vecka är vi hemma.
  Ha fin helg, och Mors Dag!
  Kramar Karin

 4. Gunnel skriver:

  Du är så flitig i din trädgård. När jag gick en runda i min idag så märkte jag att växter och ogräs växt helt vilt i 2 veckor. Det blir till att börja kapa, binda upp och rensa ogräs. Härligt att vara ute när det är så här fint väder. Kram

 5. Märtha skriver:

  Två tomatplantor… Vi har ca 50 olika sorter, och sisådär två av varje…. Fina kart har vi på en ampeltomat och på några körsbärstomater. Men vi är ju allt lite galna. Sen äter vi tomater så det kommer ut genom öronen, och några av våra bekanta kommer mer än gärna och får sin del. Och så kokar jag en omtyckt ketchup (smaksatt med chili)… För att inte tala om allt annat här…Hälsar Runda Rabattkryparen.

  • Ingrid skriver:

   Förr hade jag många fler tomatplantor och då gjorde jag som du, tog vara på tomaterna på olika sätt plus att vi åt massor.
   -Är du säker på att man tål äta så mycket tomater, frågade Åke en dag och jag bedyrade att det var hur nyttigt som helst.

 6. Kicki skriver:

  Om jag ska få några blommor i år så får jag lov att köpa dom.
  Fröerna som jag sådde och sen skolade småplantorna av, dom tog jag livet av för det blev för varmt när jag satte ut dom.
  Kram/Kicki

  • Ingrid skriver:

   Här är det många som fått köpa sina nya plantor för att de satte ut dem för tidigt. Krister paprikor och tomater och en massa annat frös av.
   Kram

 7. Visst var det skönt igår, LAGOM varmt. Idag blir det värre (=bättre) så jag gick upp klockan sex för att vattna krukorna och i växthuset samt klippa det sista på klängrosorna. 🙄 Och nu är det gjort – men det var hemskt varmt i den stekande solen vid rosorna så nu ska jag vara inne ett tag och sen välja nått i skuggan! 😉
  KRAM
  Susie

Kommentarer inaktiverade.