Uppdatering II

Jag sitter här vid datorn och kollar på SMHI:s sida för att se hur långt regnet kommit, för det lär ska kunna bli en hel del nederbörd idag. Ännu har vi uppehållsväder, men jag har varit ute och satt in krukorna med pelargonior och petunior under tak, för de gillar inte regn, men annars är en ordentlig skur mer än välkommen.

Våra gäster har passat på att åka till Visby en vända idag på förmiddagen. Vädret de senaste dagarna har varit ganska växlande, men skapligt varmt och skönt ändå. Vi har inte gjort något speciellt utan vi har bara tagit en och annan biltur i omgivningarna, vi har tagit promenader ner till stranden och vi har suttit ute i solskenet och mått gott. Min förkylning frodas, men jag är mycket bättre, så de senaste dagarna har jag hängt med på promenaderna. Det är så roligt att ha ”lillasyster” här och ha någon att gå och småprata med.


Kerstin och Hassine vid Kastalen i Fröjel när vi var där i tisdags

På tisdagseftermiddagen började det regna och då kom det in två cykelturister och bad att få sätta upp sitt tält i ”Dårskapen” och det hade vi givetvis ingenting emot. Det var två jättegulliga tjejer från Stockholm, som var på väg mot Hablingbo.

I morgon åker Kerstin och Hassine tillbaka till fastlandet med morgonbåten, men de kommer snart hit igen, för Hassine, som är målare, har lovat oss att hjälpa till med målning och tapetsering i den nya lägenheten.

Nu börjar det regna, precis enligt prognoserna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Stenstugu, Tyckt, Väder och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

26 svar på Uppdatering II

 1. Birgitta skriver:

  Här har det regnat och blåst hela natten. Rejält. Och det fortsätter under dagen. Ett väder som passar mig perfekt som du kanske förstår. Sol, kvittrande fåglar och glädje känns inte som om det får plats i mitt hjärta.

  Jo, visst är det skönt med systrar. Under förutsättning att man har en god kontakt. Alla har inte det. Att ha nån att småprata med om allt eller inget är toppen. Skönt att hon kommer tillbaka snart.

  Ha det gott.
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Här har inte blivit något stort oväder ännu när kl är nästan fyra, men det kanske kommer.
   Vi har bra kontakt Kerstin och jag, men med min andra syster är det inte likadant.
   Kramar

 2. ingmarie skriver:

  oj ni har köpt lägenheten, det var något jag missade tyvärr
  när ska ni då flytta?
  vill du sälja växthuset för en billig penning till mig 🙂 ler sött

 3. Znogge skriver:

  Kan inte bli mycket bättre med en svåger som är målare!

  Hoppas regnet hittar till er då för nu är vi trötta på det för denna gång 😉

  Kram

 4. Gunnel skriver:

  Här har det ösregnat hela dagen och det är så kallt. Var är sommaren?

 5. Agneta skriver:

  Hej Ingrid!
  Skönt att hära att din förkylning börjar avta 🙂 Vill du ha regn så delar jag med mig för just nu ösregnar det. Men det känns ändå lite gott att det blir en liten blöta, kan behövas.
  Men så bra att att du får hjälp med målning och tapeter. Det sistnämnda är då inte lätt inte.
  Det är väl så inom alla familjer/släkter att vissa har fått gener som gör att man trivs ihop bra och med andra mindre bra, men en liten ”sval” kontakt kan man ju ha i alla fall.
  Krya på dig vännen!
  kramen, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Hejsan!
   Visst är det bra när man kan få hjälp. Vår svåger är 75 år, men still going strong, så när han erbjöd sig hjälpa till kunde man ju inte annat än att med glädje tacka ja 🙂

   Visst är det så att bara för att man är nära släkt är det inga garantier för att man trivs tillsammans. Det finns många föräldrar/barn som har dåliga relationer och närmare släkt kan man ju näppeligen vara.

   Kram, Ingrid

 6. Tina skriver:

  Härligt med en svåger som är målare… Min ena är fiskare och det är inte dumt det heller ;o)) Och kniper det så kan han måla…. Vi har haft solsken hela dagen, och temperaturen har legat på +20 vilket är väldigt bra med mina mått mätt. Hoppas din förkylning ger med sej snart, sommarförkylningar kan vara så seeega…

 7. Hejsan Ingrid !

  Du och Din syster är ganska lika tycker jag.

  Idag har jag utfodrat mina småttingar i busken och nyss kom den svarta som jag fått för mig är fjolårsungen för den är mycket större än de små.Katt hemmet svarar ej på mina anrop.De har väl tillräckligt med kattungar som ska placeras ut,Har jag en gång börjat får jag väl hålla på.
  Billigare än fågelmat i alla fall

  I går regnade det väldigt men än har det inte kommit något fast det är mulet.Men skönt tycker jag solens strålar är så brännade..

  Ha fortsatt trevligt med Din syster och svåger.

  kram Majsan

  • Ingrid skriver:

   Det finns säkert gemensamma drag mellan oss. Jag är nog mest lik pappa och Kerstin är lik mamma.
   Det är ett bekymmer att folk inte kan fatta att man måste kastrera sina katter. Här är katthemmet överfullt och värre blir det när turisterna åker hem och sommarkatterna lämnas vind för våg 🙁

 8. Kicki skriver:

  Nu har regnet kommit till oss också. Usch och fy! Blommorna ligger nedslagna utmed marken, det är bara hoppas att dom orkar resa sig igen.
  Berra har ett ”återfall” i ”dåligt mående” och är sängliggandes idag efter tre bra dagar.
  Så mysigt att ”lillsyrran” stannat ett tag. Vi skulle åkt till min syster Anita, men p.g.a Berras ojämna tillstånd så har det inte blivit av, och nu är det dessutom för nära Skorpans nedkomst.
  Kram Kicki

  • Ingrid skriver:

   Här blev det inte så mycket av regnet, men det blåser som attan. Syrran berättade just att det varit många som varit sjösjuka på resan i morse.
   Hoppas att Berra snart mår bättre igen!

 9. Karin skriver:

  Hej!
  Läste i en annan blogg att du ska få besök av bloggvänner! Va´ mysigt!
  Önskar er en riktig fin och härlig stund tillsammans!
  Kram Karin

 10. Ia skriver:

  Jaha ja….det är bara att konstatera att om man inte är en frekvent besökare hos Dig så missar man en massa….Ni har köpt/hyrt en lägenhet? I Klinte antar jag?! Spännande!!!
  Nån av sönerna som tar över Stenstugu eller?? Jag antar att inte Eva kommer hem och gör det 😉
  Här har vi haft ett fint duggregn hela dagen, precis som vi önskat oss, men nu är solen på väg fram igen så förhoppningsvis ska vi kunna plocka av hallonen under kvällen. Vi åker ju bort tidigt på måndag morgon och att få sönerna att plocka för att stoppa någon annanstans än i munnen lär bli svårt 😉

  Ha det gott!!!

  • Ingrid skriver:

   Jo här gäller det att hänga med i svängarna 😉 Vi har köpt en lägenhet i Klintehamn och kommer att flytta dit till hösten. Vad som ska ske med Stenstugu är ännu under diskussion.
   Ha det så gott själv och hoppas att ni får en fin resa!

 11. Elisabeth skriver:

  Så härligt att höra att både förkylning och lägenheten ordnar sig. Ha dé fortsatt bra!

 12. Astrid skriver:

  Såå kul att få besök av sin syster, det får jag också snart
  Ser att du också har lite semester från bloggandet
  Jag har också slagit mig i huvudet så jag har haft en rejäl bula

 13. Doris skriver:

  GRATTIS, GRATTIS till köpet av lägenheten, hoppas att ni kommer tills att trivas jättebra !

Kommentarer inaktiverade.