Vad är det nu som har hänt?

Jag satt här i godan ro och drack en kopp kaffe när det började dåna något hemskt. Det ekade väldigt mellan husen, och det var många dörrar som öppnades här och folk tittade ut eller stod i grupper ute på vägen och undrade vad som var på gång.

En helikopter flög på låg höjd in över Odvalds, men gick inte ner här utan vid vårdcentralen, så någon måste ha blivit akut och allvarligt sjuk, eller också var ambulanserna upptagna på annat håll.

Sista dagen i juli, det känns lite vemodigt! Även om augusti kan bli hur fin som helst, märks det att hösten närmar sig mer och mer. Det börjar bli mörkt om kvällarna, i butikernas blomstersortiment dyker det upp krysantemum och andra höstblommor.

Rönnbären är redan mogna och klasarna är många

Om talesättet att rikligt med rönnbär föregår en kall vinter stämmer, så är risken stor för en riktig vargavinter i år.

Idag har jag annars haft en riktigt skön dag. En promenad på förmiddagen, en sallad till lunch och sedan ett par timmar i solstolen. Idag har det varit lite svalare i luften, så jag orkade till och med ligga i solen.

Jag lyssnade på Kicki Danielsson och hon var riktigt bra och spelade bra musik. Hon berättade om hur hon blev mobbad i skolan, om hur svårt det känns inte ha en ”riktig” familj (hon är adopterad) och om skräcken för Scientologikyrkan. Bandet Wisex, som hon var med i under 70-talet, hade ett managementbolag som hade kopplingar till Scientologikyrkan och de försökte ständigt ordna så att Kicki och övriga medlemmar i bandet skulle gå på kyrkans kurser. Hon tackade slutligen ja, men insåg efter ett besök att det inte var något för henne och drog sig ur. Sedan förföljdes hon och bandet i flera år med uppmaningar att komma och slutföra kursen.

Något hon däremot inte kommenterade med ett ord är alla skandaler hon ställt till med. Vem minns inte rubrikerna om alkoholproblem, matmissbruk, fyllekörningar och behandlingshem. Att framgångarna och karriären haft sitt pris framgick dock klart.

Lite läsning har det också blivit denna söndag. Jag laddade hem Kristin Hannah´s bok Flyga vilse, men den kommer jag nog inte att orka ta mig igenom. Vilket känslopjunk! Jag har läst henne förut och tyckt att hon är rätt bra, men det här är riktigt dåligt. Sida upp och sida ner med sentimentala beskrivningar av hur en mer än lovligt tafatt pappa försöker hålla ihop familjen efter mammans död. Nej, Flyga vilse var ingenting för mig!

Hoppas du har ett bra slut på juli!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Böcker, Odvalds, Radioprogram och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

16 svar på Vad är det nu som har hänt?

 1. Gunnar skriver:

  Hon har onekligen varit med om en del i livet så det räcker till ett sommarprogram. Jag gillar hennes musik men annars är jag inte så intresserad. Det är lite dystert vad missbruk kan leda till och inte helt ovanligt för artister.

  • Ingrid skriver:

   Det är nog lätt att råka ut för missbruk av ett eller annat slag när man är i den branschen. Alla pallar inte pressen att leverera kväll efter kväll och resa land och rike runt.

 2. Lambergsfrua skriver:

  Jag gillar Kicki Danielssons musik, framför allt låtarna på hennes senaste platta, där hon känns avskalad och ärlig. Däremot känner jag stort vemod inför hennes tillkortakommanden, som media har gottat sig i för bara att sälja lösnummer.Inte för att stötta på något sätt.
  V 🙂 arm kram,
  Lambergsfrua

  • Ingrid skriver:

   Jag är väl inte någon större fan av hennes musik, men kan tycka att det är ganska strongt av henne att hon trots allt trassel lyckats hålla sig kvar så länge i en tuff bransch.
   Kram

 3. Znogge skriver:

  Kanske var det för svårt för henne att tala om det men på något vis så är det ändå en del av hennes liv. Men kanske ville hon inte ta den byken offentligt… Visst har media jagat henne men det finns många som har ansatts värre tror jag. Kanske har det att göra med att hon är kvinna. Manliga artister och kända personer får nästan lite status med ett hårt leverne… Det gäller tyvärr inte överviktiga sångerskor hur duktiga de än är.

  Kram och trevlig kväll!

  • Ingrid skriver:

   Kvinnor döms nog på ett annat sätt än män när de missköter sig på ett eller annat sätt. Manliga artister kan alltid ursäktas och precis som du säger, de förväntas nästan slå runt.
   Kram

 4. Hoppas att det gick bra för patienten, som blev hämtad med helikopter! Bra att det finns!
  Här har vi haft en lite disig dag med lite regn för en gångs skull! Lite för lite dock – aldrig är man nöjd.
  Skulle ha lyssnat på sommarpratarna, men glömde som vanligt bort det…
  Artistlivet är säkert väldigt krävande, många klarar väl inte pressen. Sena kvällar, lång tid hemifrån.
  Ha en fin första vecka i augusti!
  Kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Blå himmel och strålande sol har det varit i stort sett hela dagen, Det var bara en stund i morse som några moln drog förbi.
   Vi får hoppas på en fin augusti också!
   Kram

 5. Kraft´n skriver:

  Visst har det varit en fin sista julidag, men det har blåst en hel del vilket märks när man bor högst upp i en hörnlägenhet. Men vi hoppas på att sommarn håller i sig en bit in i september.
  Kram Anders

  • Ingrid skriver:

   Visst har det blåst, det märkte jag minsann när jag var ute och rände på samhället, men här på min uteplats har det varit varmt och gott.
   Kram

 6. Kicki skriver:

  Jag lyssnade inte på henne, men ska göra det.
  Idag lyssnade jag på Bert Karlsson. Han spelade ju bra musik. Man måste beundra hans affärstalanger, han var som Bertil Hult, den mannen imponerade på mig.
  Kram/Kicki

 7. Laila Östergren skriver:

  Jag har också haft en skön dag och suttit ute och läst en gammal deckare av Maria Lang.
  Det är otroligt så fort juli försvunnit. Sommaren fortsätter väl ett tag till.
  Det är mycket rönnbär i år, vi får väl se hur vintern blir.
  Ha en fortsatt skön kväll. Nu väntar miss Marple.
  Kram Laila

 8. Ja, men än har vi sommar kvar – minst fyra veckor, kanske mer – och vi hoppas på en lång, färgrik, solig höst med klar luft.
  Sedan får vi ta det som det kommer, alla årstider har sin charm.
  Men klart att sommarvärmen och de långa ljusa dagarna alltid är lika efterlängtade.

  • Ingrid skriver:

   Här brukar vi ha härligt fint augustiväder och september kan vara hur fin som helst. Det enda man saknar är ljuset som så sakteliga avtar både morgon och kväll.
   Kram

Kommentarer inaktiverade.