Vad ska man våga äta? / Kajorna / Vattenläcka

Onsdag 16 april 2008 | 16:20 | 8&#176

Nu har det kommit nya varningar för användandet av vitaminpiller. Ena gången hjälper vitaminer och tabletter som innehåller antioxidanter mot det mesta och nästa gång är det
direkt livsfarligt. Vad ska man tro på och hur ska man leva? Förra veckan var det transfetterna, som vi kvinnor får bröstcancer av och ett par dagar senare stod det att de kvinnor, som dricker vin dagligen också löper väldigt stor risk att få bröstcancer. Men för bara några veckor sedan läste jag ett ett litet glas vin om dagen var väldigt nyttigt? Nog kan man väl blir trött på alla dessa rapporter som ger så varierande resultat.

Jag äter en vitamintablett om dagen vintertid och trodde i min enfald att det var klokt. Tabletten, som är inköpt på apoteket, heter MittVal55+ och den innehåller vitaminer, mineraler och antioxidanter. Enligt rapporten i DN dödar antioxidanter i tablettform fler i västvärlden än de räddar. Så jag får väl lämna tillbaka burken till apoteket och samtidigt fråga dem hur i all världen de kan sälja något så farligt!!

Idag har jag hållit på med vårstädning av toalett, badrum och tvättrum. Mattorna är tvättade och golven ordentligt skurade, ingen “svabbning” här inte. En vända på Klinte blev det straxt efter lunch och nu håller jag på och kokar en fläsklägg och till den ska jag göra rotmos.

Nytt om kajorna: Ena pipan till skorstenen där kajorna har försökt bygga har en ventilöppning i en garderob där jag förvarar tvätt och annat. Jag var och kollade i gluggen och minsann, där låg diverse pinnar, kvistar och annat bomaterial som ramlat ner. Nu har Åke lagt ett nät över skorstenen så förhoppningsvis är vi av med kajorna nu.

När jag var inne i garderoben, där det också går en del vattenrör, upptäckte jag en vattenläcka på ett kallvattenrör, som går in till diskbänken. Det är hela tiden något som måste åtgärdas i ett sånt här gammalt hus. Bosse är vidtalad, så han kommer och fixar det så fort han kan. Det är gott att ha en “fixarson”!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Kropp och själ, Matprat, Nyhetskommentarer, Tyckt o Tänkt och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.