Vägbanorna är glashala…

…rapporterar HelaGotland.se, men någon snö syns inte till här i Klintehamn i alla fall, fast jag har hört hur det blåst i natt, så jag har förstått att det varit riktigt busväder. Just nu skiner solen i alla fall och himlen är alldeles blå med bara några små ulliga vita moln.

Om vår Herre låter oss behålla det vackra vädret några timmar till ska jag nog försöka ta mig ut i täppan och rensa upp i rabatterna lite.

Angående gårdagens föredrag, Klintegrabben och världsmedborgaren Per-Olof Toftén visar bilder och berättar om sina upplevelser till sjöss under 55 år, kan jag bara säga att det säkert var intressant, om man bara hade kunna höra vad karl´n sa.

Det var mycket folk som samlats på biblioteket, så det var verkligen synd att man inte ordnat med någon sorts högtalare, för akustiken var väldigt dålig och han talade med en liten tunn röst, vände ryggen till och tittade på sina bilder i stället för på oss och när han blev uppmanad att tala högre och vända sig mot publiken, sa han:

”Oj då, hörs jag inte”, men höjde rösten gjorde han inte.

Någon bakom mig frågade en kompis:

”Ser du bra?”
”Jo jag ser bra, men jag hör ingenting”, blev svaret.

Jag gick i pausen och det var det flera som gjorde.

Dagens ordspråk passar ju ganska bra med tanke på ämnet ovan.

En liten läcka kan sänka ett stort skepp.

Ha en fin fredag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Kultur, Väder. Bokmärk permalänken.

33 svar på Vägbanorna är glashala…

 1. Owe skriver:

  Hej Ingrid !
  Här har vi inte heller fått någon snö nu är det + 17 grader,vi skall nu åka till Elche för shopping med våra vänner Mats och Gunilla och deras hund Jossan, ha en bra dag,mer kommer i bloggen.

 2. Kicki skriver:

  Men så tråkigt att inte det fanns nån mikrofon till gubben. Det kan ju inte känts så kul för honom att folk gick därifrån.
  Här är kallt, snö och halt men det blåser mindre idag, igår var det en hemsk blåst.
  Kram/Kicki

 3. Gerd skriver:

  Det är väl viktigt att höra föredragshållaren, annars kan det kvitta, juuuu!
  Här blev det snabbt isigt kallt igår kväll, nu skiner solen och jag ska ut en liten lagom sväng.
  Kramar från Gerd i Lidköping♥

 4. Gunnel skriver:

  Trist att det var så dåligt ordnat med mikrofoner. Det förtar hela nöjet. Vi har ingen halka, men ordentligt kallt och blåsigt. Det går inte att lura sig själv längre nu…hösten är här. Kram

 5. Lambergsfrua skriver:

  Åh så väl jag känner igen det där med att man inte hör vad som sägs. Många gånger säger talaren: ”Det behövs nog ingen mikrofon”. ”Jo!”, hojtar jag, MiML och några till då. Talaren ser förvånad ut och får en mikrofon i handen, men har noll mikrofonteknik. För att det ska höras måste talaren hålla micken väldigt nära munnen.

  På större HSB-möten började man utrusta talarna med en s.k. mygga, som fästs på talarens kavajslag eller tröja (även damer i den situationen är ofta klädda i liten nätt kavaj). Även där brister mikrofontekniken – eller ska man säga myggtekniken;) Talaren vänder och vrider på huvudet, men myggan sitter där det sitter. Resultatet blir mycket svajigt. Numera använder de headset och det fungerar alldles utmärkt.

  Jag tycker nog att det borde vara självklart att talaren använde headset vid föredrag och andra liknande tillställningar. Tråkigt att du missade en troligen mycket intressant kväll.

  Önskar dig en fin dag med trädgårdspysslet.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

  • Ingrid skriver:

   Visst är det märkligt att man inte ordnar med någon slags mikrofon när det ska hållas föredrag. Medelåldern på lyssnarna var hög, så det var säkert många som hade problem.

   Blåsigt, men solen lurade ut mig och nu är jag ganska belåten med min dag, så här långt i alla fall. 😀

 6. Anita Brehlin skriver:

  Skyndade mig iväg imorse till Hammarstrand för att handla mat till stora köttbullstekardagen som jag och DataFia ska ha imorgon.
  Det var kallgrader 5-6 och blåste storm från sjön. Man hotade med snö och mycket riktigt när jag for hem började det snöa på tvären och bli mörkt som på natten. Nu vräker snön ner och det virvlar och far. Tur att jag hann ta in veden innan jag for.
  Ikväll blir det pubafton nere på Håsjögården och musiktävling ”Så ska det låta”. Klart jag ska dit och vara med.

 7. Ann-charlott skriver:

  Hej min vän. Ja här i går haglade som det var snö som kom, stora hagel var det också så hela vår altan blev helt vitt. Så snö kommer säkert snart här. Synd att han inte hade mikrofon så ni kunde höra vad han sa.. Förstår att du fick i väg. Hoppas allt är ok med dig i dag och att helgen blir skön och avkopplande. Önskar dig en fin dag och go helg. Kram i massor / Ac

  • Ingrid skriver:

   Som tur är så säger man från SMHI att det ska bli mildare väder nästa vecka. Det är alldeles för kallt för årstiden just nu tycker jag.
   Kram, kram!

 8. Astrid skriver:

  Så trist men så märkligt att han inte gjorde något åt det. vi ha ringen snö än så länge heller men nu vill jag ha vinter. Men om det är torrt och fint som det nu så är det ok utan snö

 9. Znogge skriver:

  Så synd när budskapet går förlorat av den anledningen men tyvärr blir det så. Jag var på en föreläsning där man hörde lika lite. Jag gick också i halvlek.

  Hoppas du får en fin fredagskväll!

  Kram

 10. Elisabeth skriver:

  Finns många fällor en föreläsare kan hamna i, men man måste givetvis vara lyhörd.
  Låter inget vidare med halka. Idag har vi gråväder, men inte halt – tack o lov! Ha dé!

 11. Eleonora skriver:

  Haha ditt ordspråk verkar ha passat bra in!

 12. Hejsan Ingrid !

  Nog har det varit soligt, men ute snålblåst. Stod i dörrspringan med Prinsens fick lufta sig.
  Med den tjocka pälsen fryser han inte i första taget.
  Någon hjälp med att sätta upp nätet blev det inte idag. Tidsbrist.Lite okunnighet. Ville ta hit en snickare som hjälp nästa vecka.Kommer inte att kosta mig något. Vill ju att det ska vara snyggt och proffsigt gjort. Utåt för andra som kommer, grannens är inte det.

  Lite pudersnö kom igår låg kvar i morse.

  Tror jag föredrar lite mildare grader.
  Får så ont i knäna.

  Ha en skön kväll och Lördag förmiddag.

  Kram Majsan

  Ps ett sådant möte har jag varit med om, att inget höra.Ds Hemskt.

 13. Laila Östergren skriver:

  Det var trist att föredragshållaren inte hördes. Vi hade tänkt gå men det blev inte av, vilket kanske var tur för maken hör dåligt och då hade han inte haft någon behållning av det och förmodligen inte jag heller.
  Jag är så nöjd för jag klarade av mina rabatter i onsdags. Dubbelt nöjd eftersom det regnade igår och marken här redan var genomblöt så det var lite jobbigt med det sista.
  Ha en skön helg!

  • Ingrid skriver:

   Visst var det synd att han inte kunde höja rösten lite, men det är nog svårt när man inte har någon vana.
   Grattis till att ha blivit klar med rabatterna. Jag har ju inte så mycket, men det ska ändå göras.
   Ha en fin helg själv!

 14. Rovie skriver:

  Det är ju dåligt om de ska berätta, då måste ju alla kunna höra vad han säger. Jag skulle nog också gått.

  Här kom det snö i går kväll, men det mesta försvann idag.

  Hoppas du få en fin helg
  Kram

 15. Gunnar skriver:

  Visst är det irriterande när man inte hör talaren. Dessutom är min hörsel inte 100 % efter värnplikten i artelleriet.
  Vi har ingen snö i Karlstad men det är minusgrader och fläckvis halka så jag är glad att vinterdäcken är på.
  trevlig helg!

  • Ingrid skriver:

   Bra att du har fått på vinterdäcken. Här kör jag ännu på sommardäck, men jag behöver i och för sig inte ut om det skulle vara halka.
   Trevlig helg till dig Gunnar!

 16. Raija skriver:

  Snön och det kalla vädret kom som en överraskning för många. Vårt helgbesök fick skjuta upp resan med en dag, för det var snöoväder i Sundsvallstrakten igår och de varnade folk för att ge sig ut på vägarna. Men förhoppningsvis går det bättre idag.

Kommentarer inaktiverade.