Vallmo – Region Gotland

Den första vallmoblomman är utslagen. Nu är det definitivt sommar! Det är soligt, varmt och blåsigt idag. Jag har gått en runda med dammtrasan och snabeldraken och nu ska jag sätta mig ute i solen en stund och njuta.

Fundersam blev jag igår när jag läste om Region Gotlands nya busskort. Från och med idag ska de gamla korten bytas ut mot nya, som man kan ladda själv via regionens hemsida, men den funktionen finns ännu inte. 🙄 Problem blir det också genom att man måste till busstationen i Visby för att byta ut dem. De som åker annan sträcka än XX-Visby, måste alltså gör en extratur till stan. Och varför dra igång det här bytet nu?? Innan systemet fungerar! Det är nog Region Gotland i ett nötskal 👿

Byte och köp av det nya busskortet görs på Visby busstation under tiden 31 maj till 13 juni kl 06.30-18.30 (vardagar). Har man återstående resor/pengar på sitt nuvarande kort, förs de över till det nya kortet. Det går att ladda de nya korten med fler än en produkt.

Upprörd blev jag när jag läste att Gotlandshem (ett helägt kommunalt bostadsbolag) plomberar studentlägenheterna under sommaren. Att man inte vill hyra ut till turisterna är väl en sak, men varför kasta ut studenter som ordnat sommarjobb och vill bo kvar i sin lägenhet? Var inte region Gotlands slogan för några år sedan ”Smidiga Gotland”? Studenterna kan inte vara kvar på ön även om de fått sommarjobb, för de har ingenstans att bo och Gotlandshem får inte in några hyror. Jag förstår inte det här, men det är mycket jag inte förstår. 😉

Dagens ordspråk:

Ett vänligt nej är ett snabbt övergående obehag.

Trevlig fredag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Gotlandsnytt, Irriterande, Nyhetskommentar, Tyckt och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

20 svar på Vallmo – Region Gotland

 1. Kicki skriver:

  Ja, nu är det verkligen sommar 🙂 23 grader igår och nästan lika mycket idag. Men vallmon blommar inte än (annat än den sibiriska).
  Så fullständigt idiotiskt att inte låta dom som vill få ha kvar sina lägenheter över sommaren.
  Nu ska jag ut en vända till och rensa ogräs, man får ta det pö om pö och pusta lite emellan.
  Kram/Kicki

  • Ingrid skriver:

   Jag har haft besök av Ann-Marie, som brukar kommentera här i bloggen. Vi har tagit en promenad på samhället och sedan suttit här och fikat.
   Du får ta det försiktigt så att inte ryggen blir arg på dig. 😉
   Kram

 2. Rigmor skriver:

  Nu hoppas jag sommarvädret håller i sej!! Fast den senaste prognosen ser inte alltför lovande ut för nästa vecka…Men, det finns en massa att se och göra på er vackra ö, så jag misströstar inte!!
  Det där med nya busskortet verkar lite överilat, förmodligen för många som ska vara med och bestämma…likaså med studentlägenheterna, på sikt kanske de förlorar studenter till fastlandet om de krånglar för mycket. Man ska vara rädd om sin lokalbefolkning!!
  Ha nu en riktigt skön helg, och ser du några förvirrade själar i en gammal husbil med en skäggig hund emellan sej, ja då kan det med stor säkerhet vara vi!!
  Kram kram

 3. Inger Johansson skriver:

  Hej!
  Ja Du, det är mycket man inte förstår i denna värld! Någon smidighet kan ju inte skönjas heller.
  Jag förstår mej inte på hur de tänker heller 🙄 Man får göra något roligt istället så tankarna skingras, njuta av den vackra vallmon t.ex.! Ikväll ska i alla fall finalen i Let’s dance beskådas 😀
  Kram Inger

 4. Gunnar skriver:

  Vallmo för mig är sommar och Skåne när man ser dem överallt i åkerkanterna. jag tror att lantbrukarna inte gillar dom så värst utan anser att det är ogräs. Vet inte om det är så?
  Vi har äntligen lärt oss det nya resesystemet i Värmland men det har tagit sin tid så jag känner igen problematiken.

 5. Znogge skriver:

  Vallmo är verkligen en vacker blomma men ack så förgänglig. Sätter man in den så står de inte många timmar men underbart är kort…

  Kram

 6. Elisabeth skriver:

  Då kommer det bli fina åkrar på ön snart! Ha en bra helg!

 7. snawitz skriver:

  Jag kommer igen Ingrid
  men jag har ingen större energi för hjärnan kokar denna årstid. Ja, det är det ända menet jag har efter en ansiktsförlamning

  önskar dig en bra helg

 8. Lambergsfrua skriver:

  Vallmo är en underbart vacker blomma med sin intensivt röda färg, men att plocka den är ingen idé. Den slokar redan innan man kommit hem till vasen, något jag lärde mig redan som barn på sommarvisit hos släkten i Skåne.
  Den där ändringen av busskorten är dummare än dumt. Ibland verkar de styrande inte tänka ett skvatt och då blir det som det blir.

  Det där med studentlägenheterna verkar väldigt korttänkt. Det var ju en strålande möjlighet för att ordna boende åt turister framför allt de som kommer med buss. De studenter som har sommarjobb borde självklart få disponera sin bostad även över sommaren. vasd ’är motiveringen, kan man undra.

  Dags att ta en säng på ryggen.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 9. Ann-Marie skriver:

  Tack för kaffet och pratstunden idag Ingrid. Har sett let`s dance och rätt par vann tyckte även jag. Cissi har jag bara gott att säga om, har träffat henne det året hon dansade med Rickard Herrei. Jag åkte på kryssning till Finland. Det var en jobbrelaterad resa och på båten var dem med och underhöll och pratade om hur det var att dansa i TV. Cissi var narturlig och likaså Rickard, de bjöd mycket på sig själva.
  I pausen ikväll var jag ute och planterade. Nu återstår några dagars arbete, som jag längtar till måndagkväll, då lilla Baxter kommer till oss.
  Kram.

  • Ingrid skriver:

   Tack själv Ann-Marie, det var så trevligt att ha er här och jag hoppas att det inte dröjer alltför länge tills vi ses igen. 😀
   Jag har också suttit och sett på Let´s Dance och ringde faktiskt och röstade på Markolioo – två gånger till och med. Det är inte måttligt vad man kostar på sig. 😉
   Så häftigt att du träffat Cissi! Hon är verkligen duktig och man förstår att hon är en väldigt stor del i Markolioos framgång som dansare.
   Kram!!

Kommentarer inaktiverade.