Vandaler och tjuvar härjade i Klintehamn

Den rubriken kan man läsa i helagotland.se idag och polisens sammanfattning från gårdagen visar hur buset roat sig.

2012-06-10 23:51, Sammanfattning dag, Gotlands län

Söndag

08.10 På Follingboväg i Visby kontrollerades 42 nyktra förare vid en trafikkontroll.

10.20 En ekorre har ramlat ned i en brunn i Botaniska trädgården. Vaktmästaren tillkallas och räddar ekorren tillbaka till trädgården.

11.48 Under helgen har ett inbrott förövats i Klinteskolan i Klintehamn. Okänt antal datorer har tillgripits. Spår har säkrats på platsen.

12.24 Under natten har någon försökt bryta sig i en VW Golf i Klintehamn. Skador på bilens dörrhandtag.

15.11 Från Högbyhallen på Hemse har en grill stulits. Namn på eventuella gärningsmän finns.

17.44 Under helgen har en Nissan Micra utsatts för skadegörelse i Klintehamn. Man har skurit sönder två däck och repat lacken.

19.55 Under helgen har någon stuckit hål på ett däck till en husbil i Klintehamn.

Organisation
Polismyndigheten Gotland

– Vi arbetar med fallen men har i nuläget inga misstänkta gärningsmän, säger Kent Billqvist, länsvakthavande polisbefäl.

Polisen lär väl inte få tag i de här vandalerna heller, lika lite som de fått tag i den/de som gjorde inbrottet i min Golf för lite drygt en månad sedan. Vad är det som händer i vårt lilla idylliska samhälle? Man blir både arg och ledsen!

Uppdatering 15.50 De två sista händelserna, Micran och husbilen som fick däcken sönderskurna, skedde på parkeringsplatsen här på Odvalds. 👿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Jag blir så arg, Klintehamn, Nyhetskommentar. Bokmärk permalänken.

20 svar på Vandaler och tjuvar härjade i Klintehamn

 1. Raija skriver:

  Det händer en hel del där hos er och nästan med än i vår stad, som är känd som en stad med hög brottslighet. I dagens tidning fanns nästan inga brott skrivna.

 2. Maj B Berggren skriver:

  Ja du……det var länge länge sedan ”vårt idylliska samhälle fanns”…….kanske har ni på Gotland varit förskonade länge men i Göteborg där jag bor handlar det nog om ca 25 års förfall, för det kan man väl kalla det. På Gotland borde väl ändå problemen vara mindre och ev förövare därifrån mer kända bla på av det geografiska läget?? Någon enkel lösning finnas nog inte på detta problem som kanske ändå har olika orsaker i storstäder med stor segregering, stöldligor från utlandet mm. jämfört med underbara Gotland. Men för mig som växte upp på 50-60 talet verkar det nu nästan osannolikt med den idyll som var då.

  • Ingrid skriver:

   Nog tycker man att ett sånt här litet samhälle med ca 1400 personer skulle vara förskonade, men icke….
   Respekten för andras egendom är lika med 0 och man stjäl, bränner och förstör. 👿

 3. Agneta skriver:

  God morgon, Ingrid!
  Bedrövligt att det inte finns polisbilar som kör runt i Klintehamn med omnejd för att stävja dessa brott. Jag har titta på vad lockan var när vandalerna var i farten och det är ju mitt på blanka dagen?? Är alla både blinda och döva, ingen ser något alls, tycks det mig. På små orter SKA polisen kunna hålla ordning tycker man ju. Det är trots allt våra skattepengar som går åt…till vad??
  När jag var ung hade vi poliser i varje kvarter som gick runt och det stävjade ju en del brott för man visste aldrig när/var polisen gick sin runda. Kändes tryggt när man varit ute sent och dansat 😉
  Hoppas att ni alla protesterar skriftligt så att ni får bo i en trygg ort. Det är en rättighet!
  Här i Göteborg har vi ju enorma problem numer med rena rama maffian i de invandrartäta förorterna med enorm arbetslöshet som gör att inte ens ambulansen åker dit utan poliseskort! Inte är det bättre på Avenyn nattetid, men dit vågar ju ingen gå numer om det är något jippo på gång typ fotboll inkl. supportrar som slåss.
  Det har blivit värre under senare år och polisens resurser räcker inte till…men kommunalskatten ska höjas, så man undrar ju vart pengarna tar vägen?
  Kram, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Njaa, de där tidsangivelserna avser när polisen fått in anmälan. När exakt brottet begick vet man nog inte.

   Två av händelserna gäller bilar på parkeringsplatsen här på Odvalds fick jag just reda på. Den där Micran och husvagnen som man skurit sönder däcken på. 🙁

   Här som alla alltid sagt att det är så lugnt och tryggt, det börjar man verkligen tvivla på. 🙄

   Polisen ser vi aldrig till här i samhället. De är bara ute efter att ta fortkörare och rattfyllerister. I och för sig en behjärtansvärd uppgift det också, men lite patrullering här skulle nog inte skada.

   Kram!

 4. Anne-Lie skriver:

  Åh, det är så trist med dessa tjuvar.
  Förra veckan hade vi tjuvar som bröt sig in på dagiset jag arbetar på, de stal dator och projektor m.m De var även upp i kyrkan (dagis ligger i baptistkyrkan), och förstörde en del men dr tog de inget. Man blir så ledsen på sådant.
  Ha en bra dag.
  Kram!

  • Ingrid skriver:

   Det är alldeles för många ungdomar som driver omkring utan arbeta och sysselsättning!

   Men en sak är väl om de stjäl, det är den där besinningslösa förstörelselustan och bristen på respekt för andra människor och andras egendom, som man blir så rent ut sagt förbannad på 👿

 5. skogsnuvan skriver:

  Så trist när sånt händer. Det bär med sig att människor blir misstänksamma mot varandra och måste låsa och skydda sina saker.
  Det är fördelen med att bo så här. Man behöver inte tänka på sånt här och aldrig oroa sig för att få något stulet. Man tänker inte ens tanken (inte för jag har något att ta Jo föresten bilen skulle jag inte vilja bli av med.

 6. Ja, vissa misstankar har man ju när det ofta är i Klintehamn som det händer såna här saker. Visserligen händer det en del i Hemse också, men där verkar ju polisen alltid vara på det klara med vilka som är inblandade. Men man får ju inte lufta sina tankar offentligt, då blir man ju nersablad direkt, 👿

 7. Madde skriver:

  Jag brukar lite elakt kalla polisen på den här ön för ”Kling & Klang”…
  Den åsikten får väl tala för sig själv typ, men inte blir det mycket som är uppklarat, den saken är klar.
  Verkar ha ballat ut fullständigt just nu ute i Klintehamn, inte bra alls… 🙁

  • Ingrid skriver:

   Klintehamn är verkligen ett trist samhälle just nu. Jag är hjärtinnerligt glad att jag inte har några barn i ”busåldern”. 😉

   • Madde skriver:

    Nä, det förstår jag!
    Själv har jag en son som SNART når ”busåldern” men han har en pappa som är just polis, en bonusmamma som jobbar i ungdomsgruppen, min sambo som är uppvuxen i ”bus-förorten” Rosengård och kan alla knep, och sen MIG som vaktar över ungen som en hök!
    Han har inte en chans 😉

 8. Skatan skriver:

  Ja man blir nästan uppgiven när det inte verkar som man får bukt med all kriminalitet och förstörelse. Ilska är bättre då i alla fall än att känna sig uppgiven som jag har börjat göra. När vi var på vår stadsvandring såg vi att några försökt tutta eld på de här låga trähusen genom att tända på kransar som satt på dörrarna … Jag tror folk har blivit fullständigt galna som inte har vett att vara rädda om någonting längre.

  Fy sjutton!

  Kram!

 9. Jah Holis skriver:

  ”Vi har i nuläget inga misstänkta”, är nog dessvärre numera den vanligaste kommentaren från polisen här det anmälts brott. Jag vill inte ha något polis/övervakningssamhälle, men lite mer koll på ”buset” borde man kanske kunna begära. 8)

  • Ingrid skriver:

   Visst, polisen kan inte vara överallt. Men nog vore det befogat med flera besök av dem i Klintehamn med tanke på det behandlingshem vi har här. 🙄

Kommentarer inaktiverade.