Vår landshövding är i blåsväder

18&#176, ska det bli regn månne??
Nu har vi min syster Kerstin och hennes man här och det är så trevligt med gäster i huset. Igår gjorde vi inte så mycket, men det var så vackert väder. Vi var i Klintehamn och tog oss en promenad runt i samhället och ut på hamnen och det är inte ofta man går omkring där. Sedan satt vi ute i solskenet på eftermiddagen och mådde gott. Idag har Kerstin och Hassine gett sig iväg till Stora Karlsö och Åke och jag ska på Inger Nybergs begravning i eftermiddag.
I Gotlandspressen och Gotlandsradion har stort fokus legat på vår landshövding Marianne Samuelssons egenmäktiga sätt att behandla ett bygglovsärende här på Gotland. Hon har gått emot sina tjänstemäns beslut och hävdar att stora företagare ska särbehandlas. Hon har därmed råkat i riktigt blåsväder och ärendet har nu även fått riksintresse. I ledaren i Dagens Nyheter idag kan man läsa rubriken Omöjlig hövding och där framgår varför hon anser, att avsteg från principen om likhet inför lagen är i sin ordning, om det gäller Gotlands ekonomi. Företagaren det gäller i det här fallet är Max Hansson, ägare till Payex, före detta Faktab Finans, där jag jobbat i 10 år, så jag följer med spänning utvecklingen. Jag undrar om Marianne Samulesson blir kvar som landshövding? Hon har nog förverkat gotlänningarnas förtroende och spätt på politikerföraktet en hel del. Från Miljöpartiet kommer också protester och beklagande över hennes agerande, man anser att hon skadar partiet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Gäster, Nyhetskommentarer, Tyckt o Tänkt och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

0 svar på Vår landshövding är i blåsväder

 1. Ia skriver:

  Ja…det var ju det där med skillnad mellan skit och pannkaka…att det var skillnad konstaterade vi ju redan i våras när det gällde Ulveus…så trist!!!!
  Men..det är ju ändå bra att det aktualiseras..kommer upp till ytan!!!
  En fundering…Max Hansson är det densamme som en gång drev auktionsbyrå???
  Här i Västerås har vädret svårt att bestämma sig..mulet, sol och lite regndroppar då och då!! Nåja, då får man lite annat gjort och det skadar väl knappast!!
  Kramar från Torparmor 😉

  • IngridL skriver:

   Visst är det så Ia, det var Max och hans bror Elofs pappa som startade autionsfirma i Roma. Den tog de sedan över och Elof är fortfarande i auktionistbranschen.

 2. Astrid skriver:

  Jag är tillbaka :0)

 3. Jah Hollis skriver:

  Ja, det måste känns märkligt för er gutar att ha en hövding som tycker att somliga av er är mer värda än andra. Jag tänker på George Orwells Djurfarmen: ”Alla djur är jämlika, men vissa djur är jämlikare än andra…”

 4. Åsa! skriver:

  Ja, nu har hon nog gjort bort sig lite väl mycket har jag en känsla utav.

 5. Henry skriver:

  En del tror att man är Gud fader sjäv!
  Ha en fin kväll!
  Kram!

 6. Agneta skriver:

  Nu har jag läst artikeln i DN och det verkar som både Max Hansson och Marianne Samuelsson gjort bort sig riktigt ordentlig.
  Att ägna sig åt s.k. ”svartbygge” som han tydligen har gjort, visar att han anser sig vara lite förmer än alla andra p.g.a. sitt bidrag till ekonomin på ön. Men som sagt, alla ska väl vara lika inför lagen.
  Det blev det väl polisanmälan om ”svensson” kom på idén att bygga utan tillstånd på naturskyddat område.
  Båda två verkar anse sig stå över lagar och förordningar.
  Trist är det med maktgalna människor som tror sig vara förmer än alla vi andra.
  Förstår att du är intresserad av denna delikata fråga och hoppas att det löser sig.
  Vem vet, kanske det ligger något annat bakom….:-)) Nåja, allt kommer väl upp i dagens ljus till slut, som alltid.
  Så var det dags för begravningen av din väninna och förstår att det tar på psyket ordentligt. Vår tid är utmätt och när sådant här händer blir man lite mer uppmärksam på vad man vill göra med den tid man har kvar.
  I dag har vi haft en sådan rejäl åska så jag trodde kåken skulle sjunka…usch.
  Men jag fick städat lite i alla fall och det känns ju skönt:-)
  Ha det nu så trevligt med syrran och maken:-)
  Kram, Agneta

  • IngridL skriver:

   Åska är inte trevligt, men som tur är är vi ofta förskonade från det just på den här delen av ön. Maken påstår att det är Karlsöarna, som ligger precis utanför oss, som delar ovädren så de går söder och norr om oss. Och det stämmer säkert.

 7. Berit skriver:

  Gokväll Ingrid!
  Ja, så är det som vanligt att man blir besviken på dom som bestämmer. Kanske kunde man tro att en kvinna skulle ha lite mer kurage och inte bidra till sådant här, men nejdå det är makten som lockar verkar det som.
  Vi är nu hemma efter en härlig vecka nere i Skåne med massor av trevliga upplevelser bland Skånska slott och herresäten:-)).
  Blåsigt värre har vi haft det idag, hoppas på lite bättre väder imorgon.
  Så härligt att ha syster med man hos er, förstår att ni gillar det.
  Kramar
  Berit och hälsa till Åke

 8. Sylvia skriver:

  Hejsan!
  Nu är väl frågan om Gotlands Landshövdingen kan sitta kvar efter allt som hänt.Hon kan ju inte vara vidare populär efter denna affär som hon samtidigt försvarar och tycker är helt i sin ordning.Moralen bland många av våra styrande i landet har verkligen spårat ur.
  Ha det gott.
  kram Sylvia

 9. Eleonora skriver:

  Usch och fy vilken dålig landshövding! Hur har hon blivit vald.? Politiskt beslut antagligen. Hon måste ha satt sin sista potatis på Gotland!

 10. Annette skriver:

  Hej Ingrid.
  Tittar in en stund så här på söndagsmorgonen, läser dina ord om er landshövding och kan väl bara säga att hon inte precis flaggar för sitt parti, tvärtom.
  Hoppas helgen flyter på fint, nu menar jag inte bokstavligt, med mängder av regn, mer surfande på soliga strålar, kanske;)
  Kram,
  Annette

  • IngridL skriver:

   Vädret blev ganska hyfsat – inget regn i alla fall och det får man vara tacksam för eftersom vi hade mycket uteaktiviteter inplanerade.

 11. Ann-charlott skriver:

  Hejsan.. Ja du vad skall man säga, den del kan göra bort sig allt. Tror nog att hon får avgå.. Så vackra bilder du har tagit min vän, det var en fröjd för ögat att tassa runt här hos dig. Hoppas du får en fin dag med systern.. Ha det gott. Kram AC