Vårbruk

Nu har jag äntligen grävt färdigt den del av trädgårdslandet som ska bli gräsmatta. En stor rabatt i varje ända av landet har också fått stryka på foten. Det känns lite tråkigt, men man får inse när det börjar bli dags att trappa ner. Nu blir det lätt att köra rakt över alltihop med gräsklipparen. Gräsklippning går det väl dessutom att få hjälp med, men rabatter och trädgårdsland med en massa odlingar är inte lika enkelt att få någon annan att sköta. Det blir ju inte så mycket blommor i trädgården förstås, men jag får väl placera ut flera krukor och sätta sommarblommor i dem, så länge jag tycker att det är roligt.

När vi var på Klinte för att handla gräsfrö och annat för livets nödtorft, tog vi givetvis en sväng ut på hamnen och nu låg Karlsöbåten i vattnet igen. Sist vi var där ute var den ännu kvar på kajen. Att ”Karlsökuttan” sjösatts är väl ett vårtecken så gott som något!

Nu ska jag gå och sätta på kaffet. Det är inte många grader varmt, men solen skiner lite svagt, så det blir kaffe ute på terrassen. Nordliga vindar är kalla, men då har vi lä och det är det viktigaste.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Känt, Trädgård, Vårtecken och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

21 svar på Vårbruk

 1. Ailas skriver:

  Det ser så välvårdat och fint ut i ditt land. Jag har fortf inte ens börjat, ryggen är lite öm så jag väntar. Det ska ju bli så mycket finare väder framöver, så varför plåga sig innan dess. 🙂

  Funderar också på att skippa en del rabatter, har ändå ingen ordning på dem.

  Blir teaterkväll om en stund. Hoppas att även du får en trevlig kväll.
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Det låter trevligt med teater. Nu var det ett tag sedan, men i slutet av månaden ska vi och se och lyssna på Sven Wolter och det ser vi fram emot.
   Ha en trevlig kväll!
   Kram

 2. Då var jag här igen, upptäckte den där ”linjen” med föregående och nästa inlägg, det var bra. Toppen tycker Jag.

  Enkelt komma vidare.Till nästa.Fortare gick det också.

  Just det det gick bra på stavgången, orkar inte skriva ett inlägg ikväll.Ganska många läser ju Din blogg som vill veta.Mest kvinnor samt två äldre gubbar + en tredje som pratade värre än en kärring med en av gubbarna.
  Hon son ledde Katarina mycket trevlig påminde om Kerstin Dellert, det sa jag till henne också.Det var bar jag som var trött och skakig i skånkerna.Men jag går på Skärtorsdagen också, men inget fika efter för min skull.Inga kakor och mackor får jag ju äta i alla fall.De hade ingen frukt.el.glass fast det frågade jag inte.

  kram

  • Ingrid skriver:

   Det gläder mig att du tycker att det här fungerar 🙂

   Du är bra duktig Majsan som kämpar på med stavgången. Mitt promenerande har legat nere nu ett tag, men jag skyller på att jag har hållit på i trädgården i stället.

   Kramar till dig!

 3. Barbro skriver:

  Tjäna syster!
  Ja du, så är det. Gör det inte ont här så gör det ont där.
  Men våren är ju här iallafall. Det lenar ju.
  Jag har satt penseer idag,både på land och krukor.
  Suttit ute och löst korsord ockå för den delen,så man skall väl inte klaga.
  Just nu har vi 12+. Det är härligt.
  Kram Barbro.

  • Ingrid skriver:

   Hejsan syster!
   Visst är det härligt när det är vår. Jag har satt penséer i krukor och de ser ut att ta sig bra. Kommer du ihåg att mamma alltid satt penséer till 1:a maj?
   Jag trodde att vi skulle sitta ute och fika idag, men vi fick besök så det blev kaffe vid köksbordet i stället.
   Kramar till dig och Bosse!

 4. skogsnuvan skriver:

  Jag har också minskat ner på mitt trädgårdsland och mina rabatter för det tog alldeles för mycket tid. När dom andra låg och solande på bryggan låg jag bland knott, mygg och broms och rensade ogräs. Då lessnade jag en smula. Iår har sorken gått illa åt mina rabatter. Det är hål överallt. Få se om något kommer upp

  • Ingrid skriver:

   Det är roligt med trädgård och rabatter, men man ska inte ha så mycket så att det blir en belastning.

   Sork har vi inte här på Gotland som tur är. Inte den sort som du har i rabatterna i alla fall 😉

 5. Kusin Göran skriver:

  Hos oss är det bara jag som funderar på vårbruket, men jag är ju inte så bra på att gräva. Och hon som kan tycker det har mycket låg prioritet att brottas med leran.

 6. Kerstin skriver:

  Ni kommer nog inte ångra att landen läggs igen. Lite blommande krukor utplacerade räcker gott. Fast jag funderar på att skaffa en pallkrage och stoppa några färskpotäter i, det är ju så gott med egna. Landen, ja jag har beslutat ta bort rabatten utmed husvägen i år, då slipper jag se oräset där och dessutom ska man ju inte ha blommor där

 7. Margit skriver:

  OH!!! Vad du hunnit..ute i jorden..och förberett..för sådd..och skörd… Bra att du trappar ner…det är slitsamt att ha för mycket….
  Lasse han har bara LITE gärsmatta..liten tomt..och vi sår INGET… Vi brukat sätta lite blommorplantor i stora krukor…så vi köper nytt för varje vår….
  Kram!!!

 8. Skatan skriver:

  Vad härligt att ”bara” ha gräsmattor … eller nästan bara när man blir lite äldre. Vi ”delar” ju trädgård med fem andra familjer och ”dras” med rabatter även på vår lott. Så nu försöker vi hitta någon som kan hjälpa oss med trädgården. Vi har t o m gått så långt att vi letar efter annat boende utan trädgård men skall försöka bo kvar med hjälp … om det går.

  Ha en finfin fredag …

  Kram!

  • Ingrid skriver:

   Vi letar ju också något annat boende, men det är inte lätt att få tag i någonting. Vi hade ju en lägenhet på gång, men chansen gick oss ur händerna, för att vi inte kunde bestämma oss

   Ha en fin dag du också!

 9. Ia skriver:

  Ah…jag gnällde lite hos Dig på FB om att det var trögt att kommentera hos Dig sen gick det bra 😀

  Förstår att det känns lite jobbigt att minska på trädgården men man ska ju orka njuta av den också. Att ha urnor och krukor är inte så illa det heller!!!

  Sv; Ingen grannhund har synts och jag hoppas vi slipper. Kajsa verkade dock ha glömt det hela när vi kom hit igår men hon har varit lite extra spattig hela veckan även i stan. Men precis som Du påpekade…sånt kan sätta grannsämjan på prov 😉 Vi har ju haft det väldigt bra med grannar här tidigare, de har inte märkts 😛

  Nu ska jag ut i solen och njuta…gräva lite, sola lite, läsa mycket!!!

  • Ingrid skriver:

   Det var ju tur att den där hunden inte setts till och att Kajsa återhämtat sig efter chocken.

   Jag hoppas att du fick en riktigt härlig fredag i solskenet!

 10. Syster Kerstin skriver:

  Du har dina vårtecken, vackra och inspirerande. Jag har mina, idag fyller ”faffos Tess” 6 år !! Det år ett fint vårtecken.
  Så imorgon blir det ”kalas” på Söder!

  Trevlig helg.
  PS. Din nyordning är helt OK, men som alltid, ögonen måste vänja sig!

 11. Kicki skriver:

  Vad fint du gjort om på bloggen. Jag skulle önska att jag kunde förstora upp mina bilder. En bild gör sig ju alltid bättre om den är större.
  Grävt i landet redan, oj. Här kan man inte sätta foten i dom än, men det står väl inte på.Ja, det gäller att acceptera när det är dags att minska ner. Jag har ju alltid varit svag för krukor utplacerade både här och där. Grönsakslandet saknar jag ändå lite grann.
  Jag har sått sallad och rädisor i en bytta på altanen, få se om det funkar.
  Ha en solig och skön helg!
  Kicki

  • Ingrid skriver:

   Kul att du gillar temat Kicki!

   Jag har minsann kvar lite trädgårdsland, så helt utan pyssel i sommar blir det inte.

   Jag hoppas att ni också för en riktigt fin helg!

Kommentarer inaktiverade.