Vardagslunk

torsdag, november 24, 2005

Det var hemskt vad dagarna går. Vädret är som det är, typiskt för november. Just idag har det varit mest mulet och grått, men förut i veckan har det varit soliga stunder också.

Vad har jag gjort? Det vanliga bara, städning, tvätt, strykning, mangling, handlat och lagat mat. Inte så mycket att orda om, sånt som vi väl alla måste göra för att få tillvaron att fungera. I måndags när vi var i Visby handlade jag julklappar till barnbarnen på Sicilien och de ska jag sända iväg i morgon. Jag hade paketet packat och klart igår kväll, men i natt vaknade jag helt plötsligt och kom på att jag glömt en sak. Så idag fick jag öppna det igen och det innebär att jag måste köpa pakettejp för att kunna stänga till det igen.

Åke har fått ett meddelande från lasarettet idag att de har bokat in en telefontid med hans läkare den 15 december, så först då får vi besked om vad ultraljudsundersökningen visade. Hoppas att det är något som går att åtgärda.

Nu är snart helgen här och första advent har vi på söndag. Jag ska baka en saffranskaka och så är det all adventsbelysning som ska upp. Men det blir först på lördag. Man får inte tjuvstarta. Jag städade vardagsrummet i tisdags och tog ner och tvättade gardinerna och innan jag satt upp dem hängde jag upp adventsstjärnan, när ändå stegen var framme, men den får inte tändas ännu. 

Ikväll ska vi äta lammentrecote med ugnsstekta rotsaker och till det dricker vi ett glas rödvin. Det är ju torsdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Vardag. Bokmärk permalänken.