Våren är här!

Jag gick min Vallepromenad och nu är våren definitivt här, för när jag gick där i kvian kom det tre citronfjärilar fladdrande längs vägkanten. Det är de första fjärilar jag har sett i vår, så förutsättningarna för sommaren är helt strålande. (Du vet väl, att om den första fjärilen man ser på våren är ljus, så blir det en fin sommar.) Visserligen såg jag en nässelfjäril också, men citronfjärilarna var först. 😉

Det är fullt av blåsippor överallt

Svalört hittade jag också

Och till och med några små nyutslagna vitsippor

När jag närmade mig åkrarna hörde jag lärksången på långt håll och väl framme strömmande de underbara drillarna ner från himlen. Ja, eller molnen var det väl snarare.

Jag tittade och tittade efter dem, men ingen lärka syntes till, det var bara sången som hördes, men rätt vad det var kom någon nersinglande från molnen, landade på åkern, flög runt och lekte med andra lärkor och kastade sig sedan upp i skyn igen, frenetiskt fladdrande med vingarna, medan sången flödade ner över rapsfältet.

Jag måste säga att jag är väldigt tacksam att jag kan höra fågelsång, för det är inte allom förunnat. Lågfrekventa ljud, som till exempel duvornas hoho och gökens kucku hör jag inte om de är långt borta och inte heller syrsor, men deras gnissel kan jag klara mig utan.

Tofsvipor såg jag några stycken också och det var de första för i år, i alla fall för min del. De verkar bli mer och mer sällsynta. 🙁

På hemvägen passade jag på att ta ett foto av de här krokusarna. I trädgården, där de växer vilt, skiftar hela gräsmattan i blålila. Jag har aldrig sett såna mängder av dem förut.

Nu regnar det!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Promenader, Vårtecken 2013. Bokmärk permalänken.

51 svar på Våren är här!

 1. Birgitta skriver:

  Åh vilka härliga bilder. Och så ser du fjärilar också. Jag går sällan på promenader själv, jag vill ha hund i kopplet. Och 35 kilos unghund i andra änden, gör att man liksom inte HINNER se sig omkring. Man har fullt upp med vovven.

  Jag har en döv vaktmästare på jobbet. Och jag tänker just på det du sa: tänk att höra lärkorna kvittra. Det ÄR inte allom förunnat. Igår kväll när jag satt i min soffa och vilade en stund efter jobbet, så var det ett fasligt liv på fåglarna utanför. Helt underbart!!!!! (Fast snart kommer de kvittra kl 04.00 på morgonen. Inte fullt så underbart…) Sommaren kommer att komma fort. Och jag tror faktiskt björkarna kommer vara utslagna om ett par veckor. 🙂

  Kram

  • Ingrid skriver:

   Här är så lugnt och tyst så fåglarna hör man mer än väl. Tyvärr stryker det omkring stora flockar med kajor och de är ju inte riktigt lika trevliga. ”Sången” är inte speciellt vacker. 😉

 2. Syster Kerstin skriver:

  När jag tittar på dina fina vårbilder så svväävvar jag, lycka!!!!

 3. Pia skriver:

  JAAA Äntligen är den här Som vi har längtat 😀

 4. snawitz skriver:

  Fint bildspel du har i din header
  SV: det är säkert möjligt att det är ett storstadsfenomen att stjäla från svaga och sjuka.
  Jag litar sällan på väderrapporterna. Men prognoserna från yr.no är ganska så tillförlitliga.
  Idag har vi omväxlande sol och gråväder samt inslag av regn, just nu skiner solen

  kram Susanne

 5. jam45 skriver:

  Härliga foto! Jag har ingen natur så nära intill mig….du vet storstad med asfalt,bilar mm så det är underbart att titta på ”riktiga” blommar!

 6. Skogsnuvan skriver:

  Jaha då blir det kanske regnigt här då för jag såg den första nässelfjärilen idag när jag tog en promenad. Än är det länge till blommorna kommer men det porlar och rinner överallt och smälter så man riktigt hör det. Äntligen är våren här och jag blir så glad. Kommer det mer snö nu så går den nog bort fort. Solen är varm den här tiden

 7. Lambergsfrua skriver:

  Åh så underbara bilder, som gör mig glad! Sen blir jag rörd, när jag ser toppbilden på din käre Åke i vitsippsskogen – så fin.
  Vi har haft en solig vårdag också efter en dimmig förmiddag. Årets hittills varmaste och vi njöt.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 8. Anne-Lie skriver:

  Det är helt underbart ute nu. Så många fina vårblommor du såg under promenaden. Det du skrev om fjärilen visste jag inte, jag såg en citronfjäril i söndags och idag såg jag en nässelfjäril.
  Ha det gott i vårvärmen.
  Kram!

 9. Laila Östergren skriver:

  Underbart med vårblommor och vårfåglar. Vitsipporna har jag inte sett ännu. Stare, tofsvipa, lärka såg vi i lördags och idag var sädesärlan här på vår tomt. Så nu är det väl helt klar vår. Varmt var det också på dagens promenad i förmiddags. Ha en skön kväll.

 10. wiolettan skriver:

  Men, så roligt att komma in här och se alla dessa vårtecken. Stor skillnad emot Sundbyberg där jag bor, men det kommer. Vackra härliga bilder. Tack!
  Visst är det härligt att vandra ut i naturen och uppleva den, se och höra, det finns så mycket.
  Min man kan inte höra vissa höga toner. Så ibland då jag säger, lyssna på fågelkvittret så hör han inte det.
  Trevlig kväll.
  Kram!

 11. Hej i kvällningen !

  Råkallt hela dagen.
  sitter med torghandlarvantar på mig.
  Vårtecken idag, var skrev jag det.
  Måste vara på FB.
  Såg de där björktrastarna, som kilar runt
  och pickar efter något.
  Och måsar och skräntärnorna, la ut lite på
  ett fat som legat sedan förra året.Inte mitt
  det har en Jesusbild på.Maten tryter på tippen.

  Kram Majsan Mi

  • Ingrid skriver:

   Måsar och tärnor matar vi inte. De är alldeles för skräniga och skitar ner för mycket. De får hålla sig på åkrarna och vid havet. Annars är det hur trevligt som helst med fåglar.
   Kram

 12. Annika skriver:

  Det nästan pirrar i magen då jag tänker på att vi oxå snart har alla dessa vårtecken hos oss. Även om jag har sett en del redan. Hurra!. Ha en forstatt fin vecka.

 13. Kerstin skriver:

  Härligt med alla vårblommor. Äntligen har det kommit igång med lite vår. Hoppas att fjärilen spår rätt.

 14. Znogge skriver:

  Då håller vi tummarna för att sommaren blir varm och skön i år. Goda tecken du visar i alla fall!

  Kram

 15. Ailas skriver:

  Visst är våren här, på riktigt! Hittade precis samma slags blommor idag under promenaden. Jag kunde gå i en tunn kofta och jeans och det kändes helt enormt.

  Sedan vill jag gärna tro på dig och citronfjärilen. 🙂

  Kram

 16. Vi har ganska stora snöhögar kvar än här och än där. Inga krokusar tittar fram och inga fjärilar syns.
  Tills dess njuter jag av dina bilder, tids nog ger Kung Bore upp här hos oss också 8)

 17. Inger Maryissa skriver:

  Underbara foton från din promenad och det är så ljuvligt att se dessa söta vårblommor
  och mysigt också att fjärilar börjar flyga runt
  det kommer nog att gå fort i naturen nu om solen och värmen stannar
  men naturen är seg….den vaknar till liv även om det är lite kyligt
  och mysigt med fågelsången…
  kramar

 18. Suss skriver:

  Ingrid, så mycket underbart du visar. Önskar jag var på Gotland, här har vi visserligen krokus och några scillor, men jag längtar efter blåsippor och vita också, för att inte tala om tussilago som ju är första vårtecknet. Inte ens det har jag sett än. KRAM!

 19. Inger Johansson skriver:

  Härligt med våren och vårblommor!
  Vävtjejerna ville inte gå in i vävstugan idag, av förståeliga skäl 😀
  Kram Inger

 20. Underbara bilder på underbara blommor! Så visst 17 är det ÄNTLIGEN vår nu!! 😆

 21. Jah Hollis skriver:

  Lite regn klarar jag nu när vi slipper snön och de kalla nätterna. Här i Malmö är det 11 grader plus nu mitt i natten. 😀

 22. Eleonora skriver:

  Det var fint att få följa med på denna promenaden! – Tack! Så mycket fina vårblommor du redan har fått se. Jag har ju suttit innestängd (!) rätt länge nu men snart vågar jag mig nog ut på en längre promenad, så att jag också kan få skåda våra kära vårblommor.

  Ha det gott och stor vårkram från Eleonora

 23. Kerstin skriver:

  Till och med regnet är skönt den här tiden på året. Jag är på väg ut nu. Några vitsippor har jag inte sett ännu men det kanske blir i dag. Jag får väl titta lite neråt ibland och inte bara uppåt på alla fåglar.
  Kram, kram /Kerstin

 24. Caroline skriver:

  Ojoj, vilka härliga vårtecken du visar upp!
  Själv letar jag efter både blåsippor och vitsippor, men än syns de inte här. Tofsvipor däremot har jag sett många, de är vanliga i vårt område. 🙂

  • Ingrid skriver:

   De är så tuffa de där vårblommorna. Ena dagen finns det inte en enda en och sen bara helt plötsligt så står de där. Du hittar säkert massor snart.
   Kul att höra att tofsvipan är vanlig hos er. Här ser man den inte så ofta.

 25. Kicki skriver:

  Oj, så mycket VÅR! Men den är på G här också nu. Plockade tussilago igår, såg tofsvipor på en åker och fåglarna kvittrar i träden. Idag blåser det friska vindar, som väl ska hjälpa till att ta bort snön.
  Kram/Kicki

Kommentarer inaktiverade.